Ολυμπιακός: Η μεταγραφή του Γκόγκιτς από την Ανόρθωση πριν από 25 χρόνια (vid)

Στις 31/1/1997 ο Ολυμπιακός πήρε από την Ανόρθωση τον Σίνισα Γκόγκιτς. Τον πολύπειρο επιθετικό που θα μείνει για πάντα στις καρδιές των φίλων του πρωταθλητή Ελλάδας. 

Ολυμπιακός: Η μεταγραφή του Γκόγκιτς από την Ανόρθωση πριν από 25 χρόνια (vid)

Η Ανόρθωση θυμήθηκε την μετακίνηση του Σίνισα Γκόγκιτς στον Ολυμπιακό, πριν από ακριβώς 25 χρόνια.

«Η σεζόν 1996-97 ήταν από τις πιο πετυχημένες της ομάδας μας, καθώς κατακτήθηκε το δεύτερο πρωτάθλημα στην προσφυγιά και όγδοο συνολικά με 13 βαθμούς διαφορά από τον Απόλλωνα.

Όμως στο μέσο της περιόδου οι συζητήσεις αφορούσαν την αποχώρηση του Σίνισα Γκόκιτς. Είχε προλάβει να σκοράρει 14 γκολ σε 15 αγωνιστικές και οδηγούσε την ομάδα στον τίτλο. Όμως η πρόταση του Ολυμπιακού Πειραιώς ήταν πολύ δελεαστική για να απορριφθεί και στις 31/1/1997 έκλεισε η συμφωνία.

Την 1η Φεβρουαρίου να μπει στο γήπεδο πριν τον αγώνα με τον Άρη μαζί με τον μικρό γιο του Αλέξανδρο να αποχαιρετήσει το κοινό. Ο αγώνας ολοκληρώθηκε ισόπαλος 1-1 και πολλοί ανησύχησαν πως το πρωτάθλημα μπορούσε να κινδυνέψει. Βλέπετε τότε δεν υπήρχε ακόμα Β’ μεταγραφική περίοδος στην Κύπρο και η αντικατάστασή του ήταν αδύναμη. Εν τέλει όμως η σαφής ανωτερότητα της ομάδας μας έναντι των αντιπάλων της αποτυπώθηκε στην τελική βαθμολογία.

Ο Γκόγκιτς είναι ένας από τους κορυφαίους ξένους παίκτες που αγωνίστηκαν στην Ανόρθωση και πέμπτος σκόρερ όλων των εποχών με 87 γκολ σε 119 συμμετοχές».