Καλό αποτέλεσμα, πάλι κακή εικόνα

Ο Ολυμπιακός έπαιξε για να μη χάσει από τον ΠΑΟΚ, όπως έκανε και με τον Παναθηναϊκό

Καλό αποτέλεσμα, πάλι κακή εικόνα

Ο Ολυμπιακός, παίζοντας σε ένα ακόμη ματς καθαρά και μόνο για το αποτέλεσμα, όπως έκανε και στη Λεωφόρο κόντρα στον Παναθηναϊκό, μπόρεσε κι έμεινε όρθιος στην Τούμπα, πήρε αυτό που ήθελε, κράτησε το αήττητο, κράτησε τον ΠΑΟΚ στους 9 βαθμούς και αύξησε τη διαφορά του στους 11 βαθμούς από την ΑΕΚ.

Αυτά είναι τα καλά νέα. Γιατί ο προβληματισμός εξακολουθεί να υπάρχει στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο για τις μέτριες εμφανίσεις του. Μεγαλύτερος αντίπαλός του είναι ο εαυτός του και όχι οι διώκτες του.

Στο πρώτο μέρος, αν εξαιρέσει κανείς την παρουσία του πρωταθλητή στο ντέρμπι στο διάστημα 11’-20’, οι «ερυθρόλευκοι» δεν υπήρχαν στο ματς και ευτύχησαν να ισοφαρίσουν αμέσως μετά το γκολ που δέχτηκαν.

Ο Μαρτίνς έκανε αλλαγές, άλλαξε και το σύστημα για να ενισχύσει το κέντρο, όμως ίδια γεύση. Ο μοναδικός τρόπος ανάπτυξης ήταν οι μακρινές μπαλιές από τα στόπερ στην επίθεση, μήπως και βγει κάποιος στην πλάτη της άμυνας του «Δικεφάλου του Βορρά». Ο ΠΑΟΚ είχε δοκάρι, είχε ευκαιρίες και ο Ολυμπιακός είχε μόνο τον Βατσλίκ. Από το 60’ και μετά ο Ολυμπιακός με το πρέσινγκ άρχισε να σβήνει σταδιακά την ορμή του ΠΑΟΚ, αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει επιθετικά. Και, εν κατακλείδι, κατέβηκε για να μη χάσει και όχι για να νικήσει.

Για την ΑΕΚ, είτε παίζει πλήρης είτε με πολλές απουσίες όπως την Κυριακή (30/1), είναι το ίδιο όταν παίζει στην έδρα της και πρέπει να παίξει ποδόσφαιρο κατοχής. Χάνει. Τρεις σερί ήττες (μετά το 1986…) εντός έδρας από ΟΦΗ, Παναιτωλικό, Βόλο, βάζουν τον Γιαννίκη στο κάδρο της πόρτας της εξόδου και πολύ δύσκολα θα μπορέσει να σταθεί μέχρι τέλους της χρονιάς. Όμως το πιο σημαντικό μερίδιο ευθύνης έχει η διοίκηση, που άφησε την ομάδα χωρίς μεταγραφική ενίσχυση…

Ο Άρης στο Αγρίνιο έδειξε ότι είχε πάρει το μάθημά του στο ένα από τα δύο παθήματά του. Έπαθε κι έμαθε στις εκτελέσεις πέναλτι, όπου μέσα σε τέσσερις μέρες κέρδισε τέσσερα! Τα δύο πρώτα στο ματς Κυπέλλου με τη Λαμία τα έχασε και αποκλείστηκε, όμως τα δύο της Κυριακής (30/1) που κέρδισε τα αξιοποίησε και σταμάτησε το τρελό σερί του Παναιτωλικού. Στο άλλο μάθημα, όμως, αυτό της αξιοποίησης των ευκαιριών που δημιουργεί, έμεινε ξανά μεταξεταστέος. Ο Παναιτωλικός θόλωσε με τον κακό Τζήλο και αποπροσανατολίστηκε…

Ο Παναθηναϊκός δεν λέει να συνέλθει και πώς να το κάνει άλλωστε, όταν δεν έχει την παραμικρή ενίσχυση από τη διοίκηση και τον Γιοβάνοβιτς. Και όσο επιμένει χωρίς τεχνικό διευθυντή τόσο θα το πληρώνει. Το γεγονός ότι συμπλήρωσε επτά παιχνίδια απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης με τρεις ήττες και τέσσερις ισοπαλίες δείχνει το μέγεθος και της φετινής μετριότητάς του. Όσο για τις πολυσυζητημένες μεταγραφές που θα έκανε ο Αλαφούζος, αυτές… μετατέθηκαν για το καλοκαίρι, με την γκρίνια να δίνει και να παίρνει…

Ο ΠΑΣ έκανε αυτό που έπρεπε, νίκησε με διαδικαστικό χαρακτήρα τον ουραγό Απόλλωνα, που πολύ δύσκολα θα μπορέσει να αποφύγει το μοιραίο…

Νίκη που ισοδυναμεί σε μεγάλο ποσοστό με την παραμονή του στη μεγάλη Λίγκα ήταν αυτή που σημείωσε ο Ιωνικός κόντρα στον Ατρόμητο, που θέλει αλλά δεν μπορεί. Και όσο τα περιθώρια στενεύουν τόσο το άγχος θα γίνεται ο μεγαλύτερος εχθρός για την ομάδα του Περιστερίου.

Τα ίδια ισχύουν και για τη Λαμία. Νίκη με ανατροπή στο φινάλε επί του ΟΦΗ, από μια ομάδα που τρεις μέρες νωρίτερα είχε αγωνιστεί 120 λεπτά στο Κύπελλο όπου πήρε νίκη-πρόκριση επί του Άρη, ισοδυναμεί με άθλο.