Ολυμπιακός: Εθελοντική αιμοδοσία στη μνήμη των θυμάτων της Θύρας 7

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε εθελοντική αιμοδοσία για τις 5/2 στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας στη Θύρα 7

Ολυμπιακός: Εθελοντική αιμοδοσία στη μνήμη των θυμάτων της Θύρας 7

Όπως κάθε χρόνο όταν πλησιάζει η ημερομηνία της τραγωδίας στη Θύρα 7 στις 8/2/81 η ΠΑΕ Ολυμπιακός διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία στη μνήμη των θυμάτων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της πειραϊκής ΠΑΕ:

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός στη μνήμη των θυμάτων της Θύρας 7, θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022 στο χώρο του Μουσείου στο Στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Λόγω των περιοριστικών μέτρων και για την ασφάλεια των αιμοδοτών, η αιμοδοσία θα γίνεται με ραντεβού. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 210 4800985.

Η αιμοδοσία γίνεται σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Μεταξά όπου υπάρχει Τράπεζα Αίματος.

Η θεσμοθέτηση της ετήσιας αιμοδοσίας στη μνήμη των Θυμάτων της Θύρας 7 αποτελεί μια ακόμη σημαντική κοινωνική συνεισφορά του Ολυμπιακού μας και είναι μεγάλη βοήθεια στους συνανθρώπους μας που το χρειάζονται.

Η Αιμοδοσία δίνει ζωή.

Πολλοί συνάνθρωποί μας έχουν χρειαστεί αίμα και οφείλουμε να είμαστε εκεί. Οι διεθνείς στατιστικές λένε ότι το 60% του πληθυσμού θα χρειαστεί τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του μετάγγιση ολικού αίματος ή ενός από τα στοιχεία του αίματος, ενώ μόνο το 5% των ανθρώπων που μπορούν να γίνουν αιμοδότες δίνουν αίμα.

Η δωρεά αίματος είναι εντελώς ακίνδυνη και ανώδυνη, βοηθά τον οργανισμό μας να ανανεώνεται και διαρκεί μόνο 10 λεπτά».