Super League: Ο Μανούσος, ο Μπαράλες και ο πρώτος Έλληνας που έχασε πέναλτι

Έχουν ήδη χαθεί 13 πέναλτι στο φετινό πρωτάθλημα Super League, ωστόσο, αυτό που έχασε ο Σωτήρης Τσιλούλης ήταν το πρώτο από Έλληνα παίκτη!

Super League: Ο Μανούσος, ο Μπαράλες και ο πρώτος Έλληνας που έχασε πέναλτι

Ο Γιώργος Μανούσος ξεπέρασε τα 50 γκολ στη Super League, ο Χερόνιμο Μπαράλες έφτασε τα 50 με τον Αστέρα Τρίπολης και ο Σωτήρης Τσιλούλης έγινε ο πρώτος Έλληνας που χάνει πέναλτι φέτος.

Γύρισε για την... ανατροπή

Ο Γιώργος Μανούσος είχε να αγωνιστεί από τις 22 Νοεμβρίου με τη Λαμία, λόγω τραυματισμού. Και μπήκε αλλαγή στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ στο 63' ενώ η ομάδα του έχανε με 1-0. Κατάφερε να σκοράρει δύο φορές μέσα σε διάστημα πέντε λεπτών (82' και 87') και να γίνει ο νέος πρωταγωνιστής της ομάδας του Μιχάλη Γρηγορίου.

Ο 35χρονος επιθετικός είχε πετύχει το πρώτο του και μοναδικό γκολ με τη Λαμία στη Νεάπολη στις 3 Οκτωβρίου.

Από τότε περίμενε να πανηγυρίσει το 50ο του γκολ στη Super League και το 100ο στην επαγγελματική του καριέρα. Τα έζησε μόλις πέντε λεπτά, γιατί αμέσως ήλθαν το 51ο και 101ο αντίστοιχα.

Ο Μανούσος έμελλε να πανηγυρίσει αυτό το αριθμητικό πέρασμα με αντίπαλο μια ομάδα, τον ΟΦΗ, που είναι η μοναδική που δεν σκόραρε με τη φανέλα της στη Super League.

Ο Μανούσος σε κάθε ομάδα της Super League

Καλλονή: 87 αγώνες, 14 γκολ

Ατρόμητος: 83 αγώνες, 26 γκολ

Πλατανιάς: 26 αγώνες, 8 γκολ

Λαμία: 10 αγώνες, 3 γκολ

ΟΦΗ: 14 αγώνες, 0 γκολ

Σύνολο 220 αγώνες, 51 γκολ.

Το 50άρικο του Μπαράλες και ο… Μαρτσέλο

Μπορεί να μην είναι τόσο παραγωγικός όσο άλλες σεζόν, αφού ο Χερόνιμο Μπαράλες περίμενε ένα γύρο για να επιστρέψει στα γκολ. Είχε να σκοράρει από το πρώτο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στην Τρίπολη, όπου είχε ισοφαρίσει με πέναλτι, πριν η ομάδα του φτάσει στη νίκη.

Με το γκολ αυτό ο 35χρονος Αργεντίνος έφτασε τα 50 γκολ με τον Αστέρα στη Super League και έγινε ο δεύτερος μόλις ξένος στην ιστορία, που φτάνει τόσα γκολ με μια ομάδα της περιφέρειας. Ο μοναδικός που είχε καταφέρει κάτι τέτοιο ήταν ο Βεριντιάνο Μαρσέλο, που με την Ξάνθη είχε πετύχει 75 γκολ από το 1989 ως το 1996.

Ο Μπαράλες με τα 59 συνολικά γκολ του στην κατηγορία μπήκε στους 80 πρώτους σκόρερ, ενώ σκοράροντας το 24ο γκολ με πέναλτι μπήκε στην πρώτη ενδεκάδα των σκόρερ όλων των εποχών, έπιασε τον Κριστόφ Βαζέχα και μόνο ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς έχει τώρα περισσότερα.

Οι ξένοι με τα περισσότερα γκολ πέναλτι

1. Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς (Σερβία) 56

2. Κριστόφ Βαζέχα (Πολωνία) 24

3. Χερόνιμο Μπαράλες (Αργεντινή) 24

4. Τοντόρ Μπαρζόφ (Βουλγαρία) 19

5. Χρίστο Κόλεφ (Βουλγαρία) 15

Ο πρώτος Έλληνας που έχασε πέναλτι...

Μπορεί ήδη να έχουν χαθεί 13 πέναλτι στο φετινό πρωτάθλημα Super League Interwetten, ωστόσο, αυτό που έχασε ο Σωτήρης Τσιλούλης ήταν το πρώτο από Έλληνα παίκτη! Αυτό ήταν το 12ο στη σειρά, αφού λίγη ώρα μετά απέτυχε και ο Τσούμπερ.

Τα 12 από τα 13 πέναλτι λοιπόν τα έχουν χάσει ξένοι ποδοσφαιριστές, 11 συνολικά, με πρώτο τον Χουάν Άνχελ Νέιρα, που απέτυχε δύο φορές.

Συνολικά έχουν εκτελεστεί 65 πέναλτι, τα 58 από 24 ξένους και τα επτά από έξι Έλληνες. Αν και η διαφορά είναι μεγάλη, οι ξένοι έχουν 79% ευστοχία, ενώ οι Έλληνες 86%, ενώ είχαν 100% πριν εκτελέσει ο επιθετικός του Απόλλωνα.

Πέναλτι που έχουν εκτελεστεί: 65

Εύστοχα: 52 (80%)

Άστοχα: 13 (20%)

Πέναλτι που έχουν εκτελεστεί από ξένους: 58

Εύστοχα: 46 (79%)

Άστοχα: 12 (21%)

Πέναλτι που έχουν εκτελεστεί από Έλληνες: 7

Εύστοχα: 6 (86%)

Άστοχα: 1 (14%)

Πηγή: www.slgr.gr