ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-1: Όρθιος και αήττητος με Τικίνιο και Βατσλίκ

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έμειναν στο 1-1 στην Τούμπα και οι Πειραιώτες διατήρησαν το αήττητο τους και το +9 από τους Θεσσαλονικείς. Αυτογκόλ ο Μπα (42'), ισοφάρισε ο Τικίνιο (43'), δοκάρι ο Τσιγγάρας (53')

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-1: Όρθιος και αήττητος με Τικίνιο και Βατσλίκ

Στην Τούμπα ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός διασταύρωσαν τα ξίφη τους για την 20η αγωνιστική της Super League 1. Ένα ματς που θα έκρινε πολλά όσον αφορά στην εξέλιξη του πρωταθλήματος. Το τελικό 1-1 σαφώς και αφήνει ικανοποιημένους τους Πειραιώτες, αφού παρέμειναν αήττητοι στο πρωτάθλημα και παράλληλα διατήρησαν και τη διαφορά των εννιά βαθμών από τον ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν στο 42' με το αυτογκόλ του Μπα, αλλά ο Ολυμπιακός ισοφάρισε στο 43' με τον Τικίνιο. Δοκάρι είχαν οι γηπεδούχοι στο 53' με τον Τσιγγάρα.

Με τρεις στόπερ ο Μαρτίνς, καμία έκπληξη ο Λουτσέσκου

Εκπλήξεις είχε η ενδεκάδα του Ολυμπιακού με τον Πέδρο Μαρτίνς να επιλέγει να παίξει με τρεις στόπερ και να βάζει δεξιά τον Ανδρούτσο. Στην κορυφή της επίθεσης επέλεξε τον Τικίνιο έχοντας δίπλα του Μασούρα και Αγκιμπού. Το σχήμα του Ολυμπιακού περισσότερο ήταν 3-5-2 παρά 3-4-3, αφού ο Μασούρας έπαιζε πιο κοντά στον Βραζιλιάνο επιθετικό. Ο Λουτσέσκου από την άλλη παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 4-2-3-1 με Κούρτιτς Τσιγγάρα στα χαφ και τον Αουγκούστο να παίζει πιο μπροστά τους. Μπίσεσβαρ και Ζίβκοβιτς έπαιξαν στα άκρα της επίθεσης με τον Άκπομ να είναι στην κορυφή.

Ζεστός ο Βατσλίκ

Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλά στο γήπεδο και άρχισε να πιέζει τον Ολυμπιακό, ο οποίος παρά το γεγονός ότι είχε τρεις κεντρικούς αμυντικούς έκανε πολύ εύκολα λάθη. Στο πρώτο δεκάλεπτο ήδη ο Βατσλίκ είχε δύο εξαιρετικές αποκρούσεις σε σουτ του Κούρτιτς και κεφαλιά του Ίνγκασον. Οι γηπεδούχοι είχαν πάρει μέτρα στα γήπεδα και κυριαρχούσαν στη μεσαία γραμμή εκεί που ο Ολυμπιακός έπαιζε με Μαντί και Εμβιλά, οι οποίοι όμως έκαναν πολύ εύκολα λάθη. Από το 10' και μετά οι Πειραιώτες άλλαξαν την τακτική τους και αποφάσισαν να βγουν μπροστά και να πιέσουν ψηλά την άμυνα του ΠΑΟΚ. Όσες φορές το έκαναν έφερε αποτελέσματα, αφού έκλεψαν μπάλες και δημιούργησαν φάσεις. Στο 13' ο Τικίνιο απείλησε με κεφαλιά μετά από σέντρα του Ρέαμπτσιουκ με τον Ολυμπιακό να έχει ισορροπήσει το παιχνίδι.

Δύο γκολ από στατικές φάσεις

Παρά το γεγονός πως η εικόνα των "ερυθρόλευκων" είχε αλλάξει σε σχέση με τα πρώτα δέκα λεπτά, φαινόταν ότι χρειάζονταν κάτι παραπάνω για να γίνουν επικίνδυνοι. Ο Αγκιμπού μπορεί να ήταν δραστήριος, αλλά ο Ολυμπιακός υστερούσε αρκετά στη δημιουργία και του έλειπε ο παίκτης που θα γλύκαινε το παιχνίδι του. Οι αποστάσεις ήταν μεγάλες και ο ΠΑΟΚ έβρισκε τρόπους να γίνει επικίνδυνος. Επίσης οι "ερυθρόλευκοι" δεν απέφευγαν τα φάουλ κοντά στην περιοχή. Οι εκτελέσεις των στατικών φάσεων ήταν πολύ καλές από τους Θεσσαλονικείς και στο 42' ο Ζίβκοβιτς με ένα φάουλ είδε τη μπάλα να χτυπάει στο κεφάλι του Μπα και να καταλήγει στα δίχτυα του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες απάντησαν άμεσα στο γκολ του ΠΑΟΚ και στο επόμενο λεπτό μετά από κόρνερ και από ένα κακό σουτ του Μαντί που κατέληξε σε ασίστ ο Τικίνιο έκανε το 1-1 με κεφαλιά, σκορ με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες.

Αλλαγή συστήματος από τον Μαρτίνς

Με δύο αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο Πέδρο Μαρτίνς. Μπουχαλάκης και Λαλά πέρασαν στις θέσεις των Ανδρούτσου και Μπα. Οι πρωταθλητές άλλαξαν το σύστημα τους σε 4-3-3 με σκοπό να γεμίσουν τη μεσαία τους γραμμή και να ελέγξουν καλύτερο ματς. Ο ΠΑΟΚ, πάντως, μπήκε και πάλι δυνατά στο γήπεδο αναζητώντας ένα γρήγορο γκολ για να πάρει πάλι το προβάδισμα. Στο 52' ο Βατσλίκ έσωσε την εστία του σε σουτ του Ζίβκοβιτς και στο 53' το οριζόντιο δοκάρι σταμάτησε το σουτ του Τσιγγάρα.

Στον έλεγχο του Ολυμπιακού το ματς

Οι "ερυθρόλευκοι" γρήγορα έφεραν το ματς στα μέτρα τους και πήραν τον έλεγχο του ρυθμού. Έχοντας πλέον περισσότερους ποδοσφαιριστές στη μεσαία γραμμή ο Ολυμπιακός ισορρόπησε πιο εύκολα την αναμέτρηση. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν τον ΠΑΟΚ με αποτέλεσμα να του δημιουργήσουν σοβαρό πρόβλημα στην ανάπτυξη. Ο Λουτσέσκου στο 66' έβαλε στο παιχνίδι και τον Μιτρίτσα σε μία κίνηση με την οποία έδειξε ότι ήθελε να χτυπήσει και να πάρει το ματς. Έτσι οι Θεσσαλονικείς επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα του Ζαμπά και του Μιτρίτσα, αλλά δεν τους δόθηκαν πολλές ευκαιρίες για να το κάνουν. Ο Ολυμπιακός δεν απειλούσε τον ΠΑΟΚ, αλλά δεν κινδύνευε κιόλας έχοντας υπό έλεγχο τον αγώνα.

Μικρογραφία

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-1

Γήπεδο: Τούμπας

Διαιτητής: Γκοντίνιο (Πορτογαλία)

Σκόρερ: 42' αυτ. Μπα, 43' Τικίνιο

Κίτρινες: 30' Μαντί Καμαρά, 33' Α. Ζίβκοβιτς, 35' Παπασταθόπουλος, 45' Μπα, 45' Κούρτιτς, 66' Ρέαμπτσιουκ, 84' Αγκιμπού Καμαρά, 90+4 Κρέσπο

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης - Λύρατζης (87' Σάστρε), Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (67' Σίντγκλεϊ)- Κούρτιτς (87' Σβαμπ), Τσιγγάρας (66' Μιτρίτσα), Αουγκούστο - Μπίσεσβαρ (40' Ζαμπά), Ζίβκοβιτς, Άκπομ

Ολυμπιακός: Βατσλίκ - Μπα (46' Μπουχαλάκης), Παπασταθόπουλος, Μανωλάς - Ανδρούτσος (46' Λαλά), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μαντί Καμαρά - Αγκιμπού Καμαρά (90+3 Βαλμπουενά), Μασούρας (90' Βρουσάι), Τικίνιο (87' Ελ Αραμπί).