ΠΑΣ Γιάννινα - Απόλλων Σμύρνης 2-0: Είχε ουσία, δοκάρι και έναν «κέρβερο» στα γκολπόστ του (hls)

Ο ΠΑΣ Γιάννινα με πρωταγωνιστή τον Λοντίγκιν που κράτησε όρθια την ομάδα του στα πρώτα λεπτά και έπιασε και πέναλτι στο 95', επικράτησε με 2-0 του Απόλλωνα Σμύρνης στους «Ζωσιμάδες» χάρη σε τέρματα των Πίρσμαν και Εραμούσπε

ΠΑΣ Γιάννινα - Απόλλων Σμύρνης 2-0: Είχε ουσία, δοκάρι και έναν «κέρβερο» στα γκολπόστ του (hls)

Επιστροφή στις νίκες ήθελε ο ΠΑΣ Γιάννινα και το κατάφερε. Επικράτησε με 2-0 του Απόλλωνα Σμύρνης στους «Ζωσιμάδες», έχοντας σε καλή μέρα τον Λοντίγκιν που στις κρίσιμες στιγμές ήταν εκεί που έπρεπε, ενώ στο τέλος έπιασε και πέναλτι του Τσιλούλη! Σκόρερ για τους γηπεδούχους οι Πίρσμαν (25’) και Εραμούσπε (79’).

ΕΙΧΕ ΓΚΟΛ, ΔΟΚΑΡΙ ΚΑΙ... ΛΟΝΤΙΓΚΙΝ

Ο Ηρακλής Μεταξάς είχε ξανά στην ενδεκάδα τέσσερα βασικά του στελέχη. Τους Λοντίγκιν, Πίρσμαν, Ντομίνγκεθ και Περέα. Κι όπως αποδείχθηκε, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο αποδείχθηκαν καθοριστικοί στο να πάει ο ΠΑΣ προηγούμενος στα αποδυτήρια. Μάλιστα, ο Λοντίγκιν στο πρώτο 10λεπτο φώναξε βροντερό «παρών» για να κρατήσει το μηδέν, αρχικά στο 5’ σε χτύπημα φάουλ του Κραγιόπουλου και στο 9’ σε σουτ πάλι του Κραγιόπουλου. Στη συνέχεια, ο ΠΑΣ πήρε μπρος και αφού προειδοποίηση με το δοκάρι του Σάλιακα στο 18’ από απευθείας χτύπημα φάουλ, ήρθε στο 25’ η στιγμή για να πανηγυρίσει. Μία κάθετη πάσα του Γκαρντάβσκι και ένα υπέροχο σε εκτέλεση σουτ του Πίρσμαν από πλάγια θέση αριστερά, έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους (1-0). Στη συνέχεια, ο ΠΑΣ είχε άλλες δύο καλές φάσεις με τον Περέα (29’, 37’), αλλά ξανά σε ετοιμότητα τον Λοντίγκιν που είπε «όχι» σε σουτ του Κραγιόπουλου έξω από την περιοχή στο 41’.

ΜΙΑ ΦΑΣΗ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΣ, ΕΠΙΑΣΕ ΠΕΝΑΛΤΙ Ο ΛΟΝΤΙΓΚΙΝ

Στο δεύτερο ημίχρονο οι αλλαγές με το καλημέρα (μπήκαν οι Μαρτίνες και Φαν Λα Πάρα) από πλευράς Μάρκο Γκρότε και η αλλαγή σχήματος από 3-5-2 σε 4-4-2, βοήθησαν τον Απόλλωνα να κυκλοφορήσει καλύτερα την μπάλα. Δεν κατάφερε όμως να πατήσει περιοχή. Περιόρισε τα επιθετικά ατού του ΠΑΣ, αλλά δημιουργικά δεν έκανε σπουδαία πράγματα. Μόνο με μακρινά σουτ απειλούσε τον Λοντίγκιν, μία με τον Φαν Λα Πάρα (μπλόκαρε ο γκολκίπερ του ΠΑΣ) και άλλη μία με τον Τσιλούλη (65’). Οι γηπεδούχοι που έδωσαν χώρο στον Απόλλωνα και επιδίωκαν κυρίως σε κάποια αντεπίθεση να δημιουργήσουν προβλήματα στον Βέρχουλστ, κατάφεραν να φτάσουν στην επίτευξη δεύτερου τέρματος στο 79’ με το εύστοχο πέναλτι του Εραμούσπε (το κέρδισε ο Μπρένερ σε χέρι του Φαν Λα Πάρα). Το γκολ ήρθε ουσιαστικά στην πρώτη επίσκεψη του ΠΑΣ προς τα «καρέ» του Βέρχουλστ. Στο 95' ο Απόλλων έπειτα από ασυνεννοησία των Κάργα και Λοντίγκιν και «γκρέμισμα» του Τσιλούλη από τον πορτιέρε του ΠΑΣ, κέρδισε πέναλτι. Είπαμε όμως: Ο Λοντίγκιν δεν είχε καμία διάθεση να δει την εστία του να παραβιάζεται, πιάνοντας στο τέλος και το πέναλτι του Τσιλούλη!

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΑΣ Γιάννινα - Απόλλων Σμύρνης 2-0

Γήπεδο: «Ζωσιμάδες»

Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθηνών)

Σκόρερ: 25’ Πίρσμαν, 79’ Εραμούσπε (πέν.).

Κίτρινες: 40’ Κάργας, 40’ Φατιόν, 56’ Ιωαννίδης, 57’ Κάστρο, 59’ Εραμούσπε, 67’ Ντομίνγκεθ, 90’ Λώλης.

Συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα (4-2-3-1): Λοντίγκιν - Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν - Στάνκο, Καραχάλιος - Λιάσος (80’ Οικονομόπουλος), Ντομίνγκεθ (89’ Λώλης), Γκαρντάβσκι (68’ Μπρένερ) - Περέα

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (3-5-2): Βέρχουλστ - Ρόγκνε, Λισγάρας (46’ Μαρτίνες), Ντεντάκης - Παπαγεωργίου, Κραγιόπουλος (62’ Γιακιμόβσκι), Φατιόν (46’ Φαν Λα Πάρα), Κάστρο, Τουτουαρίμα - Παμλίδης (62’ Τσιλούλης), Ιωαννίδης (76’ Ντάουντα).

Δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα