Ο προπονητής της ΑΕΚ που πίστεψε το αστέρι του Ολυμπιακού

Στην πρώτη ομάδα της Ναντ ο Αμπντουλαγιέ Νταμπό, ο νέος άσος του Ολυμπιακού από την Γαλλία, έπαιξε με προπονητή τον Μιγκέλ Καρντόσο που αργότερα πέρασε για λίγο από την ΑΕΚ. 

Ο προπονητής της ΑΕΚ που πίστεψε το αστέρι του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός έφερε στην Ελλάδα τον Αμπντουλαγιέ Νταμπό, παιδί βγαλμένο από τις ακαδημίες της Ναντ, ο πιο μικρός παίκτης του συλλόγου που υπέγραψε ποτέ επαγγελματικό συμβόλαιο (στα 16 του) και με θητεία για μερικούς μήνες στη δεύτερη ομάδα της Γιουβέντους, εκεί όπου έπαιξε αρκετά ματς και πήρε σημαντικές παραστάσεις.

Στη Ναντ ο Νταμπό έκανε δύο συμμετοχές στην πρώτη της ομάδα, με την οποία αρκετές φορές στο διάστημα της καριέρας του προπονήθηκε στο γκρουπ των μεγάλων. Αλλά δεν πήρε περισσότερες ευκαιρίες, παρά μόνο εκείνες που του έδωσε ένας Πορτογάλος προπονητής. Ο Μιγκέλ Καρντόσο, ο οποίος ήταν τότε τεχνικός στη Ναντ και αργότερα στην καριέρα του πέρασε από τον πάγκο της ΑΕΚ, για μόλις τέσσερα παιχνίδια.

Ο Καρντόσο πίστεψε πολύ στον Νταμπό και τον έβαλε βασικό στην πρεμιέρα της σεζόν 2018-19, με τον παίκτη σε ηλικία 17 ετών να μπαίνει απευθείας στα «βαθιά». Η Ναντ έχασε στην έδρα της 3-1 από την Μονακό, στο επόμενο παιχνίδι ο Νταμπό ήταν στον πάγκο και επανήλθε στο 1-1 με την Καέν. Έκτοτε δεν χρησιμοποιήθηκε ξανά, ενώ ήταν αναπληρωματικός σε ένα παιχνίδι με την Λιόν. Ο Καρντόσο έφυγε από τη Ναντ και ο Νταμπό δεν πήρε ευκαιρίες στην πρώτη ομάδα, παίζοντας συνεχώς με τη δεύτερη και εν συνεχεία με το πέρασμα από την Ιταλία και την Γιουβέντους.

Τώρα ο Νταμπό θα έχει την ευκαιρία να συνεργαστεί ξανά με έναν Πορτογάλο τεχνικό και ο Μαρτίνς (μαζί με τον Ιμπαγάσα) θα δουλέψουν μαζί του για να γίνουν «ωραία πράγματα», όπως υποσχέθηκε ο ίδιος ο Γάλλος (με ρίζες από την Γουινέα) επιτελικός μέσος κατά την άφιξή του στην Αθήνα.

Ο Καρντόσο μετά τη Ναντ πήγε στην Ισπανία για την Θέλτα, εν συνεχεία έμεινε άνεργος για καιρό, επέστρεψε στην Ρίο Άβε στο τέλος της περασμένης σεζόν και τώρα είναι ξανά σε αναζήτηση ομάδας.