H Τούμπα, ο Ελ Αραμπί, ο Μπα και ο... Αβραάμ παλιά!

Από τους παίκτες του Ολυμπιακού που είναι στην αποστολή για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ έχουν σκοράρει στην Τούμπα οι Ελ Αραμπί και Μπα. Και το 2009 ο Αβραάμ! Τα γκολ των Μασούρα και Σωκράτη με άλλες φανέλες και τα... 12 του Γκάρι! 

H Τούμπα, ο Ελ Αραμπί, ο Μπα και ο... Αβραάμ παλιά!

Από τους παίκτες του Ολυμπιακού που είναι στην αποστολή για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, οι δύο παίκτες που έχουν σκοράρει στην εποχή Μαρτίνς στη συγκεκριμένη έδρα είναι ο Ελ Αραμπί και ο Μπα. Ενώ πολύ παλιότερα έχει βάλει γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος.

Τα τελευταία χρόνια στην Τούμπα ο Ολυμπιακός είχε πέρυσι ένα γκολ στο 1-1 της κανονικής διάρκειας από τον Μπα. Πρόπερσι στο 1-0 της κανονικής περιόδου ήταν αυτογκόλ από τον Γιαννούλη, στα play off είχε σκοράρει ο Ελ Αραμπί και στο Κύπελλο οι Γκιγιέρμε και Χασάν. Ενώ στην πρώτη σεζόν του Πέδρο στην ήττα με 3-1 το γκολ είχε βάλει ο Ποντένσε.

Ο Αβραάμ είχε βάλει το δικό του γκολ στο 90' του αγώνα το 2009 με την κεφαλιά που είχε δώσει τη νίκη με 2-1 στον Ολυμπιακό. Δημιουργός ήταν ο Τοροσίδης (που τώρα είναι στο τεχνικό τιμ), όπως και του γκολ της ισοφάρισης από τον Ντιόγκο. Σκόρερ για τον ΠΑΟΚ ήταν ένας παίκτης που συνεχίζει και τώρα, ο Βιεϊρίνια. Όλα αυτά πριν από δεκατρία χρόνια.

Ο Αβραάμ, όμως, έχει σκοράρει και πριν δεκαοχτώ χρόνια στην Τούμπα! Σε ΠΑΟΚ-Άρης 2-2, με το γκολ του στο 82' εκείνου του αγώνα το 2004 να ήταν αυτό που διαμόρφωσε το τελικό σκορ!

Γκολ στην Τούμπα έχει βάλει και ο Μασούρας με τον Πανιώνιο για το Κύπελλο, αλλά και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος όταν έπαιζε στην ΑΕΚ! Είχε ανοίξει το σκορ σε ένα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 0-4, με προπονητή των Θεσσαλονικέων τον Φερνάντο Σάντος.

Καλύτερα απ' όλους βέβαια ξέρει το γήπεδο ο Γκάρι Ροντρίγκες έχοντας αγωνιστεί με τη φανέλα του ίδιου του ΠΑΟΚ. Κι από τα 13 γκολ που είχε σημειώσει με τη φανέλα του, τα...12 ήταν στην Τούμπα!

Ο Μαρτίνς στην Τούμπα έχει κοουτσάρει τον Ολυμπιακό σε επτά ματς, με τρεις ήττες, δύο νίκες και μία ισοπαλία. Στόχος του προφανώς είναι το βράδυ της Κυριακής (30/1-19.30) να... ισορροπήσει τον απολογισμό.