Ιωνικός-Ατρόμητος 2-1: Εξάποντο παραμονής! (highlights)

Ο Ιωνικός πήρε προβάδισμα ασφάλειας στο πρώτο μέρος, άντεξε την αντίδραση του Ατρόμητου στην επανάληψη και τον άφησε πολύ πίσω στη μάχη της παραμονής με τη νίκη 2-1. Δοκάρι ο Ναμπί στις καθυστερήσεις. 

Ιωνικός-Ατρόμητος 2-1: Εξάποντο παραμονής! (highlights)

Μεγάλης αξίας νίκη με 2-1 για τον Ιωνικό στο πολύ ωραίο παιχνίδι με τον Ατρόμητο στη Νεάπολη. Οι γηπεδούχοι εξασφάλισαν με δύο γκολ σε λίγα λεπτά στο πρώτο μέρος (από Κάνιας και Λένις) ένα σημαντικό πλεονέκτημα το οποίο κράτησαν με πρωταγωνιστή και τον Χουτεσιώτη στην επανάληψη, παρά τη μείωση του σκορ από τον Σάλομον. Με αυτή τη νίκη ο Ιωνικός άφησε πίσω τον Ατρόμητο στη μάχη της παραμονής, ενώ τον έχει νικήσει και στο πρώτο ματς, άρα υπερτερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας. Ο Δημήτρης Σπανός είδε την ομάδα του να κάνει πολύ αποτελεσματικό ματς στο πρώτο μέρος, ενώ ο Κρις Κόλμαν δεν κατάφερε να σώσει έστω την ισοπαλία παρόλο που βελτίωσε πολύ το παιχνίδι του Ατρόμητου στην επανάληψη.

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό από το ξεκίνημα, με τον Ατρόμητο να είναι πιο απειλητικός σε δύο φάσεις με τον Κουλούρη, αλλά ο Ιωνικός ήταν αυτός που μετά το ημίωρο και μέσα σε λίγα λεπτά πήρε ένα πολύ μεγάλο προβάδισμα. Πρώτα με φανταστικό σουτ του Αλμπέρτο Κάνιας εκτός περιοχής που έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι» του Γιαννιώτη στο 32' και εν συνεχεία με τον Ρεϊνάλντο Λένις που με διπλή προσπάθεια από κοντά στο 39' έκανε το 2-0, καθώς ούτε ο Σάλομον ούτε ο Γιαννιώτης μπόρεσαν να διώξουν σωστά. Η φάση ελέγχθηκε για οφσάιντ αλλά ο σκόρερ ήταν σε κανονική θέση όταν βρέθηκε σε θέση βολής.

Στο 47' ο Ροτάριου έχασε μεγάλη ευκαιρία να μειώσει και στο 50' ο Χουτεσιώτης έδιωξε το ωραίο σουτ του Χαρίση σε ένα δυναμικό ξεκίνημα για τον Ατρόμητο με τον νεοαποκτηθέντα Ναμπί πια στην ενδεκάδα. Με τον Ιωνικό να κρατάει πάντως τα ηνία και να βρίσκει και χώρους για αντεπιθέσεις. Στο 62' όμως μετά από ασταθή απόκρουση της άμυνας του Ιωνικού, ο Πάτρικ Σάλομον με γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα στη γωνία για το 2-1. Και στο 64' ο Χουτεσιώτης έκανε τεράστια επέμβαση σε κοντινό σουτ του Κουλούρη μετά από σέντρα του Μπεντινέλι και τον Ναμπί να μην μπορεί στο πρώτο σουτ. Στο 67' ο Χατζηϊσαίας είχε κεφαλιά άουτ, σε ένα διάστημα απόλυτης κυριαρχίας για τον Ατρόμητο. Ο Γιαννιώτης απέκρουσε το σουτ του Λένις στο 68' και ο ρυθμός των φιλοξενούμενων κόπασε. Ο Σπανός άλλαξε και τον σχηματισμό προς το τέλος για μεγαλύτερη ασφάλεια, πανηγυρίζοντας τη σπουδαία νίκη για την ομάδα του παρά την τεράστια ευκαιρία με το δοκάρι που είχε ο Ναμπί στην τελευταία φάση του αγώνα!

Μικρογραφία

ΙΩΝΙΚΟΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 2-1

Γήπεδο: Νεάπολης

Σκόρερ: 32' Κάνιας 1-0, 39' Λένις 2-0, 62' Σάλομον 2-1

Διαιτητής: Νταμπάνοβιτς (Μαυροβούνιο)

Κίτρινες: 35' Μπεντινέλι, 44΄Κάνιας, 70' Κουλούρης, 77' Βαλεριάνος, 80' Κιάκος, 91' Χουτεσιώτης

Συνθέσεις

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Μύγας, Βαλεριάνος, Σάντσες, Τσιγκρίνσκι, Κάνιας, Ντάλσιο, Άοσμαν (76' Κιάκος), Λένις (88' Βαφέας), Καμπράλ (86' Πογκοσιάν), Μάντζης (76' Μάναλης)

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Καστεγιάνο, Γκαλβάο, Στρούγγης (46' Χατζηισαΐας), Ντένιτς (46' Ναμπί), Χαρίσης (85' Έρλινγκμαρκ), Σάλομον, Ροτάριου (75' Νταβιώτης), Μπεντινέλι (89' Τζαβίδας), Κουλούρης