Δικηγόρος Καρυπίδη: «Θα αθωωθεί πανηγυρικά»

Ο δικηγόρος του Θόδωρου Καρυπίδη, Γιάννης Ακριβόπουλος, μίλησε για την ποινή που επιβλήθηκε στον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ Άρης αλλά και τη συνέχεια στην υπόθεση. 

Δικηγόρος Καρυπίδη: «Θα αθωωθεί πανηγυρικά»

Ο δικηγόρος του Θόδωρου Καρυπίδη, Γιάννης Ακριβόπουλος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» στο Metropolis 95.5 και μίλησε για την ποινή που επιβλήθηκε στον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ Άρης αλλά και τη συνέχεια της δικαστικής του διαμάχης.

«Η απόφαση είναι αυτή που γνωρίζετε. Ήταν τρία τα αδικήματα, επιβλήθηκαν πέντε έτη φυλάκισης για την περίπτωση της απάτης, ένα έτος για ακάλυπτη επιταγή και ένας έτος για υπερημερία καταβολής στίγματος αγροτικών προϊόντων.

Αυτοί οι οποίοι παροικούμε στην Ιερουσαλήμ, ξέρουμε από ποινικά δικαστήρια και το ύψος των ποινών. Η απάτη η κακουργηματική έχει ποινή κάθειρξης μέχρι 10 έτη. Όπως διωκόταν ο Καρυπίδης δηλαδή και του επιβλήθηκαν πέντε έτη φυλάκισης. Αυτό και μόνο, αν το αναλύσετε, θα καταλάβατε ότι ακόμα και αυτοί που την επέβαλαν δεν πιστεύαν ότι τελέστηκε η πράξη.

Αν πίστευαν ότι τελέστηκε η πράξη και τον καταδίκασαν για κακουργηματική απάτη έπρεπε να του επιβάλουν και την αντίστοιχη ποινή, γιατί η ποινή αυτή σε σχέση με το αδίκημα και με τη βαρύτητα του αδικήματος είναι χάδι.

Πέντε χρόνια φυλάκιση σημαίνει πως ο Καρυπίδης θα πληρώσει 24.000, αν μείνει στο Εφετείο. Έξι χρόνια κάθειρξη σημαίνει ότι θα πήγαινε να εκτίσει.

Για την υπεράσπιση Καρυπίδη, για εμένα δεν υπάρχει ποινική απάτη, ήταν μια συναλλαγή που διαφώνησαν και δεν πληρώθηκε. Ο Καρυπίδης ισχυρίζεται ότι τα προϊόντα ήταν ακατάλληλα, ότι σάπισαν και γι' αυτό δεν τα πλήρωσε.

Και η άλλη πλευρά ισχυρίζεται ότι τα προϊόντα ήταν σωστά. Αυτή ήταν μια εμπορική συναλλαγή, από τις πάρα πολλές που έχουν γίνει, όχι μόνο με τον Καρυπίδη με όλους.

Απάτη κατά το ποινικό δικαστήριο και θα το πει το Πενταμελές Εφετείο ότι δεν υπάρχει και θυμηθείτε το αυτό», είπε αρχικά ο κ. Ακριβόπουλος.

Για τα δύο συμφωνητικά που είχε κάνει ο Καρυπίδης το ένα το 2017 και το άλλο 2020, που δέχθηκε την οφειλή και έδωσε επιταγές, οι οποίες δεν πληρώθηκαν: «Δεν είναι έτσι. Ο Καρυπίδης αρχικώς συμφώνησε για τα προϊόντα, στη συνέχεια έδωσε και προκαταβολή και στη συνέχεια προέκυψαν τα προβλήματα και έγινε πραγματογνωμοσύνη από γεωπόνο που έδειξε πως είναι ακατάλληλα τα προϊόντα.

Στο τέλος έκαναν μια νεότερη. Είναι μια σύμβαση που γίνεται στο εμπόριο, αλίμονο αν όποτε αθετείτε η τήρηση των συμβάσεων να έχουμε και ποινική απάτη. Δεν υπήρχε κανένα απατηλό γεγονός.

Για αυτό και όσοι γνωρίζουν η ποινή αυτή ήταν χάδι για τον Καρυπίδη. Η απόφαση είναι πρωτόδικη, δεν θα μακροημερέψει.

Στα Εφετεία ευτυχώς το ταβάνι είναι του πρωτόδικου δικαστηρίου, γιατί γίνονται στην Ελλάδα πολλά. Αλίμονο αν ανέβαιναν και οι ποινές. Για το μόνο που κινδυνεύει ο Καρυπίδης να συμβεί στο Εφετείο είναι να μην μείνει ίδια η ποινή, με 20.000 ευρώ.

Επειδή υπάρχει και ό Άρειος Πάγος και εκεί θα κοιτάξουν αυστηρά το νομικό πλαίσιο, ο Καρυπίδης θα αθωωθεί, γιατί δεν υπάρχει απάτη. Άλλο το θέμα της υπερημερίας καταβολής στίγματος αγροτικών. Δεν κατατέθηκε από τους μάρτυρες ούτε ένα απατηλό γεγονός.

Ο Θόδωρος Καρυπίδης δεν θα πάει ούτε μια μέρα για απάτη, γιατί δεν τελέστηκε το αδίκημα της απάτης. Θα αθωωθεί πανηγυρικά».