Ολυμπιακός - Μαρτίνς: Εμπιστοσύνη και λατρεία. Κοινή...

Το μήνυμα που έστειλε ο Βαγγέλης Μαρινάκης με την ανανέωση της συνεργασίας με τον Πέδρο Μαρτίνς. Κι η αφοσίωση του Πορτογάλου σε αυτό που έγινε η ζωή του

Ολυμπιακός - Μαρτίνς: Εμπιστοσύνη και λατρεία. Κοινή...

Σε μία εποχή που ο Ολυμπιακός δεν είναι στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση, αλλά παραμένει μέσα σε όλους τους στόχους του, με τη διαφορά στο πρωτάθλημα, την αναμονή για τα μεγάλα παιχνίδια με την Αταλάντα και την επιδίωξη για το νταμπλ, η ανανέωση της συνεργασίας με τον Πέδρο Μαρτίνς είναι ένα απολύτως ηχηρό μήνυμα.

Από την πλευρά της η ΠΑΕ και ο Βαγγέλης Μαρινάκης τονίζουν εμπράκτως ότι το παν για να μπορεί να προχωρήσει μια μεγάλη ομάδα σε μεγάλες επιτυχίες είναι η σταθερότητα. Κι αυτή τη σταθερότητα ο συγκεκριμένος προπονητής έχει αποδείξει ότι μπορεί να την εγγυηθεί. Ο Ολυμπιακός το γνωρίζει και το αναγνωρίζει. Δίνει σύνθημα συνέχειας σε οργανωμένο πλάνο για ό,τι οραματίζεται για το μέλλον. Νέους τίτλους, ακόμη πιο μακριά στην Ευρώπη και φυσικά καλύτερο ποδόσφαιρο.

Όσον αφορά στον προπονητή, επίσης δεν είναι απλό να παίρνει τέτοιες αποφάσεις. Ακόμη κι αν δεν έχει πρόταση από την Premier League που ενδεχομένως θα ήταν ένα ξεχωριστό κίνητρο, θα μπορούσε να κάνει κάποιο άλλο βήμα στην καριέρα του. Στην πατρίδα του ή αλλού. Φυσικά και στα πάρα πολλά χρήματα της αραβικής αγοράς. Όμως ο Μαρτίνς γουστάρει τη δουλειά του στον Ολυμπιακό. Είναι δεμένος. Αγαπάει πια την ομάδα που είναι μέρος ης ζωής του. Και θέλει να συνεχίσει. Όχι για να διαλύσει όλα τα ρεκόρ, κάτι που πλέον είναι βέβαιο ότι θα συμβεί. Σε λίγο φτάνει τα 200 ματς στον πάγκο. Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει, δεν είναι δύσκολο να υπολογιστεί. Ίσως να είναι και δύσκολο, αν σκεφτεί κανείς ότι μετά το 2024 μπορεί να υπάρξει και συνέχεια.

Η κριτική φυσικά θα γίνεται. Τα όποια λάθη θα υπάρχουν. Όποιος δουλεύει κάνει λάθη. Κι ο Μαρτίνς όταν κάνει, τα παραδέχεται πρώτος, βγαίνει μπροστά, δεν κρύβεται. Κάτι επίσης αξιέπαινο. Ακόμη κι αν κάποιοι από εσάς δεν είστε απολύτως ικανοποιημένοι για ένα ματς, ένα στοιχείο, μια λεπτομέρεια, μια επιλογή, ας σκεφτείτε μέσα σας τη μεγάλη εικόνα. Κι η μεγάλη εικόνα για τον Πέδρο Μαρτίνς του Ολυμπιακού δεν μπορεί παρά να είναι πεντακάθαρη. Δίχως θολά σημεία.

Επαναλαμβάνω. Σε τόσο υψηλό επίπεδο δεν είναι απλό για ένα κλαμπ να κρατά έναν προπονητή για τόσα πολλά χρόνια. Ούτε για έναν τεχνικό να μην αναζητά νέες εμπειρίες. Δεν είμαστε Αγγλία (που ούτε εκεί τώρα τελευταία συμβαίνουν αυτά). Για τον Ολυμπιακό και τον Μαρτίνς όλα μοιάζουν απλά. Κι από κάθε μεταγραφή, κάθε ωραία είδηση όπως η επερχόμενη επιστροφή Φορτούνη, δύσκολα να μη χαμογελάσει κανείς περισσότερο από το (αναμενόμενο αλλά πλέον) οριστικό μαντάτο ότι Ολυμπιακός και Μαρτίνς θα συμπορευτούν έως το 2024. Και βλέπουμε...