Χωρίς ανάσα το πρόγραμμα του Ολυμπιακού

Η εξήγηση για το πολύ γεμάτο ρόστερ που θέλει ο Πέδρο Μαρτίνς για τη συνέχεια της σεζόν. Ματς κάθε τρεις μέρες ο Ολυμπιακός έως τη διακοπή του Μαρτίου. 

Χωρίς ανάσα το πρόγραμμα του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός γεμίζει με παίκτες το ρόστερ του καθώς το πρόγραμμα που ακολουθεί τουλάχιστον έως τη διακοπή του Μαρτίου για τις εθνικές ομάδες είναι υπερφορτωμένο με αγώνες κάθε τρεις μέρες, κάτι που μπορεί να ισχύει σε απόλυτο βαθμό εάν η πειραϊκή ομάδα αποκλείσει την Αταλάντα. Να παίζει δηλαδή κάθε Κυριακή, Τετάρτη (ή Πέμπτη) για πάνω από εμάμιση μήνα. Και... βλέπουμε.

Ας το δούμε αναλυτικά και με ημερομηνίες, με βάση το τωρινό πρόγραμμα: Την Κυριακή (30/1) το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για το πρωτάθλημα. Στις 2 Φεβρουαρίου Ολυμπιακός-Παναιτωλικός για τη Super League Στις 6 Φεβρουαρίου Ιωνικός-Ολυμπιακός, επίσης για το πρωτάθλημα. Στις 9/2 ήταν προγραμματισμένος ο πρώτος ημιτελικός του Κυπέλλου. Τώρα μπορεί εκεί να βάλουν τη ρεβάνς με τον Παναιτωλικό που αναβλήθηκε ή το ματς πρωταθλήματος με τον Αστέρα που δεν είχε γίνει. Στις 13 Φεβρουαρίου Ολυμπιακός-ΑΕΚ για το πρωτάθλημα. Στις 17 Φεβρουαρίου Αταλάντα-Ολυμπιακός για το Europa League. Στις 20 του μηνός Βόλος-Ολυμπιακός για τη Super League. Στις 24/2 η ρεβάνς με την Αταλάντα για την Ευρώπη. Στις 27 του μηνός Ολυμπιακός-ΟΦΗ για το πρωτάθλημα. Μέχρι στιγμής δηλαδή οκτώ ή εννιά παιχνίδια μέσα σε ένα μήνα!

Και συνεχίζουμε: Στις 2/3 μπορεί να έχει τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου εφόσον έχει αποκλείσει τον Παναιτωλικό ή να μπει το αναβληθέν με τον Αστέρα για το πρωτάθλημα. Κάποια στιγμή θα αποφασίσουν ΕΠΟ και Λίγκα τι θα κάνουν. Στις 6 Μαρτίου Άρης-Ολυμπιακός για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος. Στις 10 Μαρτίου θα είναι ελεύθερη ημερομηνία εκτός αν έχει περάσει την Αταλάντα και θα πρέπει να παίξει για τη φάση των «16» του Europa League! Στις 13 Μαρτίου είναι η πρώτη αγωνιστική των play off στο πρωτάθλημα, ενώ στις 17 Μαρτίου μπορεί να έχει τη ρεβάνς της φάσης των «16» στην Ευρώπη. Στις 20 Μαρτίου η δεύτερη αγωνιστική των play off για την Super League. Και αμέσως μετά η διακοπή για τους αγώνες των εθνικών ομάδων. Με τον Ολυμπιακό βέβαια να έχει και αρκετούς διεθνείς.

Όπως αντιλαμβάνεται εύκολα ο καθένας, εάν ο Ολυμπιακός περάσει την Αταλάντα, οι ημερομηνίες δεν «βγαίνουν» σε καμία περίπτωση για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα όπως είναι τώρα. Λογικά θα πρέπει να πάμε σε μετάθεση της έναρξης των play off του πρωταθλήματος, ώστε να έχει τελειώσει προηγουμένως η κανονική περίοδος. Γιατί αν δεν έχουν μετατεθεί οι ημερομηνίες για τα ματς του Κυπέλλου (προημιτελικά και ημιτελικά), πολύ απλά υπάρχει πρόβλημα. Τον Απρίλιο και τον Μάιο πρέπει να πάει το Κύπελλο, αυτή είναι η λύση. Αλλιώς, μην τυχόν και περάσει ο Ολυμπιακός Παναιτωλικό και Αταλάντα (ή ο ΠΑΟΚ την ΑΕΚ και την Μίντιλαντ). Θα γελάσουμε. Και δε βάζω περίπτωση νέας αναβολής αγώνα για κάποιο λόγο. Γιατί αν είναι για κρούσματα φυσικά και δεν θα γελάσει κανένας.