Οι έτοιμοι, οι επενδύσεις και το... γήπεδο

Ο Ολυμπιακός της επιστροφής Μανωλά μέσα σε λίγες μέρες έφερε για μόνιμα τον Κανέ, πήρε τον Καρβάλιο, αγόρασε ταλέντα από Ρεάλ και Παρί (Κεϊτά, Φαντιγκά), ποντάρει στον Μαυροβούνιο Κλίτσα. Στο γήπεδο περιμένει αργά ή γρήγορα τις αποδείξεις. 

Οι έτοιμοι, οι επενδύσεις και το... γήπεδο

Το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός έκανε πολλές μεταγραφές και πήρε τα περισσότερα έως τώρα από έναν παίκτη με γαλλική παιδεία που λογιζόταν ως επένδυση και έγινε βασικός άμεσα, τον Αγκιμπού Καμαρά.

Τον χειμώνα κάποιοι περίμεναν αντίστοιχη κινητικότητα και τα αποτελέσματα της προσπάθειας φαίνονται με την απόκτηση παικτών που μπορούν να συμπληρώσουν κενά στην ομάδα (Καρβάλιο), να δώσουν λύσεις (Κανέ) και να αποτελέσουν νέους Αγκιμπού. Ειδικά ο Ντιμπί Κεϊτά που προέρχεται από τις Ακαδημίες της Ρεάλ ή ο Μπαντιουγκού Φαντιγκά που έχει παίξει στην πρώτη ομάδα της Παρί. Ποιός μπορεί να αποκλείσει έκρηξη και από τον Αλμίρ Κλίτσα, τον οποίο παρακολουθούν καιρό οι Πειραιώτες και πιστεύουν ότι μπορεί να «βγει».

Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα έντονης μεταγραφικής ανησυχίας, όπως όλοι καλά έχουμε διαπιστώσει και αυτό δεν έγινε γνωστό ετούτες τις μέρες. Απλώς επιβεβαιώνεται. Τα παιχνίδια που ακολουθούν είναι πάρα πολλά και μαζεμένα σε όλες τις διοργανώσεις και ο Πέδρο Μαρτίνς θέλει το ρόστερ του και οι επιλογές του να είναι όσο το δυνατόν περισσότερες. Είναι δεδομένο ότι θα χρειαστεί να βοηθήσουν όλοι, όπως επίσης θα χρειαστεί να δώσουν μάχη ενδεκάδας όλοι. Το να βγουν όσοι είναι βασικοί εδώ και καιρό δεν θα είναι καθόλου εύκολο, το να συμπληρώνονται είναι απαραίτητο. Όμως στο γήπεδο όλα θα κριθούν.

Ειδικά για τον Καρβάλιο θα πρέπει να τονιστεί ότι έχει μπροστά του μια μεγάλη ευκαιρία επανεκκίνησης. Είναι η πιο ακριβή μεταγραφή που έκανε η Φόρεστ με τα 15 εκατομμύρια, δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί στο παράξενο και απαιτητικό πρωτάθλημα στην Championship και τώρα στην Ελλάδα ο δρόμος επίσης δεν θα είναι εύκολος. Είναι, όμως, ανοιχτός και στο χέρι του να τον διαβεί όπως πρέπει.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται ο τρόπος που θα ενσωματωθούν στη δεύτερη ή και στην πρώτη ομάδα τα ταλέντα από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης που ήρθαν στον Πειραιά, δείγμα και των σχέσεων που έχει αναπτύξει με όλους τους μεγάλους της διεθνής σκηνής ο Ολυμπιακός. Αλλά είπαμε. Όλα στο γήπεδο. Γιατί εκεί θα φανεί ποιός μπορεί να ανταποκριθεί έτσι όπως πρέπει. Πολλοί δεν τα έχουν καταφέρει, άλλοι που δεν τους περίμεναν πολλοί, έκαναν από την αρχή τη διαφορά.

Για να μην ξεχνάμε, αυτή η μεταγραφική περίοδος ξεκίνησε εντυπωσιακά με επιστροφή Μανωλά. Μπορεί να τελειώσει κι έτσι, προσπάθειες έγιναν, ενδεχομένως να συνεχίζονται.