Η παράξενη λίστα με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό!

Πώς εμπλέκονται Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός σε αφιέρωμα στην Ισπανία. Ο Σαβιόλα, ο Αφελάι, ο Μακέντα και ο Εμρέ Μορ! 

Η παράξενη λίστα με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό!

Ειδικό αφιέρωμα και λίστα με τριάντα παίκτες από διάφορες χώρες που είχαν τα τελευταία χρόνια πολύ φορτσάτο ξεκίνημα στην καριέρα τους και άφησαν μεγάλες υποσχέσεις για το μέλλον στις οποίες δεν ανταποκρίθηκαν επακριβώς, παρουσιάζει η ιστοσελίδα 90MIN στην Ισπανία.

Σε αυτή τη λίστα βρίσκονται και παίκτες που αγωνίστηκαν ή συνεχίζουν ακόμη στο ελληνικό πρωτάθλημα. Κυρίως αφορά σε παίκτες που αγωνίστηκαν στον Ολυμπιακό, αλλά στο αφιέρωμα υπάρχει και το όνομα του Ιταλού επιθετικού του Παναθηναϊκού Φεντερίκο Μακέντα. Για τον οποίο τονίζεται ότι η καριέρα του δεν είχε την εξέλιξη που θα περίμενε και ο ίδιος, αρχίζοντας από μια ομάδα σαν την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Από πλευράς παικτών που φόρεσαν τη φανέλα του Ολυμπιακού στη διάρκεια της σταδιοδρομίας τους αναφέρονται οι περιπτώσεις του Χαβιέρ Σαβιόλα (στην 8η θέση), του Ιμπραήμ Αφελάι (στη 12η θέση) και του Εμρέ Μορ (19η), για τον οποίο γράφεται ότι στο ξεκίνημα της καριέρας του είχε παρομοιαστεί το στιλ παιχνιδιού του με αυτό του Λιονέλ Μέσι. Ο Μακέντα είναι στη 18η θέση.

Στην πρώτη πεντάδα βρίσκονται ο Μαροκινός Χακίμ Μαστούρ (ο νέος Ροναλντίνιο, όπως είχε χαρακτηριστεί, αλλά...), ο Αλεσάντρε Πάτο, ο Μπόγιαν Κρκιτς, ο Μάριο Μπαλοτέλι και ο Βραζιλιάνος Μπρένο που είχε θεωρηθεί μεγάλο ταλέντο, αλλά απέτυχε να καθιερωθεί στην Μπάγερν.