Ολυμπιακός: Ο Ζαχάβι πιέζει να έρθει τον Ιανουάριο

Αγωνία μέχρι τις 31 Ιανουαρίου για το θέμα του φορ, με την Αϊντχόφεν να λέει στον Ισραηλινό, Εράν Ζαχάβι, να μείνει έως τον Μάιο και εκείνος να θέλει να γυρίσει σελίδα στην καριέρα του.

Ολυμπιακός: Ο Ζαχάβι πιέζει να έρθει τον Ιανουάριο

«Χοντραίνει» για τα καλά το παιχνίδι στο θέμα του φορ. Μπορεί έως και χθες το βράδυ το πιθανότερο σενάριο ήταν να μην φύγει ούτε ο Τικίνιο από τον Ολυμπιακό ούτε και ο Εράν Ζαχάβι από την PSV, ωστόσο σε μία μεταγραφική περίοδο οι ανατροπές είναι σύνηθες φαινόμενο. Οπότε η αγωνία για το τι μέλλει γενέσθαι στην υπόθεση του φορ στους πρωταθλητές Ελλάδας αναμένεται να μας απασχολήσει έως και την τελευταία μέρα του Γενάρη, ασχέτως αν θα γίνουν μεταγραφές/πωλήσεις ή όχι! Μπορεί για παράδειγμα η Φενέρμπαχτσε να έχει όλη την καλή διάθεση να πάρει τον Τικίνιο, αλλά αυτό δεν σημαίνει κιόλας ότι με τα... ψίχουλα που έχει σκοπό να προσφέρει (σύμφωνα με τα τούρκικα σενάρια) μπορεί να έχει και τύχη για να πραγματοποιηθεί η μεταγραφή. Επίσης και το ενδεχόμενο του δανεισμού του έως το καλοκαίρι είναι κάτι με το οποίο δεν φαίνεται ότι θα συμφωνούσε ο Ολυμπιακός. Τα δεδομένα λοιπόν που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή έχουν ως εξής ως προς την υπόθεση του Τικίνιο: η Φενέρμπαχτσε ψάχνει τον τρόπο για να τον κάνει δικό της. Μέχρι στιγμής, όμως, βρίσκει... τοίχο.

«Μείνε μέχρι τον Μάιο» λέει η PSV, δυσανασχετεί ο Ζαχάβι

Πάμε τώρα στην υπόθεση του Εράν Ζαχάβι που είναι πιο χειροπιαστή ή θα μπορούσαμε να τη χαρακτηρίσουμε και ως πιο «ενεργή». Η κοινή λογική λέει ότι για να έχει κινηθεί ο Ολυμπιακός για την απόκτησή του, σημαίνει ότι θέλει να είναι προετοιμασμένος για το ενδεχόμενο αποχώρησης του Τικίνιο (σ.σ. ο Ελ Αραμπί δεν πάει πουθενά μέχρι το καλοκαίρι). Μπορεί στα αυτιά των ανθρώπων του συλλόγου να μην έχουν φτάσει όλα όσα λένε οι Τούρκοι περί κινητοποίησης από πλευράς μάνατζερ του Βραζιλιάνου φορ, όμως, αν μία στο εκατομμύριο είναι αλήθεια, τότε όφειλαν να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να μην έτρεχαν και δεν έφταναν την τελευταία στιγμή. Επίσης, υπάρχει και το άλλο σενάριο. Να πληροφορήθηκαν τις τάσεις φυγής του Ζαχάβι από την Αϊντχόφεν και να επιθυμούσαν να τον πάρουν ως μία έξτρα επιθετική λύση, ακόμα κι αν παραμείνει ο Τικίνιο.

Είναι από τις λεγόμενες ευκαιρίες που παρουσιάζονται και στις οποίες δύσκολα λες «όχι». Αρκετές φορές άλλωστε ο Ολυμπιακός έχει πάρει παίκτη σε μία θέση που δεν χρειαζόταν ενίσχυση ποσοτικά, αλλά ήθελε να προσθέσει ποιότητα. Χθες από την Ολλανδία ήταν η πρώτη φορά που επιβεβαίωναν ξεκάθαρα ότι ο Ολυμπιακός έχει δελεάσει τον Ζαχάβι. Συμπλήρωναν δε ότι η PSV έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια τις τελευταίες μέρες για να του δώσει να καταλάβει ότι της είναι υπεραπαραίτητος έως το τέλος της σεζόν. Η Αϊντχόφεν γνωρίζει ότι δεν πρόκειται να μείνει μετά τη λήξη του συμβολαίου του (εκπνέει το καλοκαίρι). Από τη μία λοιπόν δεν πρόκειται να πάρει κάποιο υψηλό αντίτιμο για να τον παραχωρήσει τώρα και από την άλλη έχει σοβαρό πρόβλημα με τους επιθετικούς της (είναι τραυματίες οι Βινίσιους και Ρομέρο). Οπότε η παραμονή του Ζαχάβι, έστω και ενός δυσαρεστημένου Ζαχάβι, είναι καλύτερη από το να μην έχει άλλον επιθετικό.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στο ΦΩΣ