Αστέρας Τρίπολης - Απόλλων Σμύρνης 1-0: «Χτύπησε» με Βαλιέντε στο 88’ και μπήκε στην εξάδα (vid)

Ο Αστέρας Τρίπολης με γκολ του Βαλιέντε στο 88’ έκαμψε την αντίσταση του Απόλλωνα Σμύρνης (1-0) στο χιονισμένο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» και μπήκε στην εξάδα. Δύο δοκάρια οι νικητές, τραυματίστηκε ο Βέρχουλστ. 

Αστέρας Τρίπολης - Απόλλων Σμύρνης 1-0: «Χτύπησε» με Βαλιέντε στο 88’ και μπήκε στην εξάδα (vid)

Ο Βαλιέντε, ο οποίος είχε να σκοράρει από τις 3/3/2019 (εντός έδρας 3-0 τον Παναιτωλικό είχε ανοίξει το σκορ μετά την πάσα του Μανία), πέρασε ως αλλαγή στο ματς και με ένα υπέροχο τέρμα (σε δημιουργία του Καρμόνα) και εκτέλεση χάρισε ένα πολύτιμο τρίποντο στον Αστέρα.

Οι Αρκάδες με αυτή τη νίκη, άφησαν πίσω τους τον Άρη, «έπιασαν» τον ΟΦΗ στην έκτη θέση αλλά είναι καλύτεροι στην ισοβαθμία (0-0 στο Ηράκλειο και 1-0 στην Τρίπολη).

Ο Απόλλων στάθηκε πολύ καλά στο πρώτο μέρος αλλά στην επανάληψη δεν μπόρεσε να βάλει…φρένο στον Αστέρα που βρήκε τελικά το γκολ στο 88’ με τον Βαλιέντε ενώ είχε και δύο δοκάρια.

Στο 10’ οι φιλοξενούμενοι είχαν μια καλή στιγμή με τον Παπαγεωργίου (μάζεψε ο Παπαδόπουλος) και στο 21’…απάντησε ο Αστέρας με τον Σίτο από πλάγια θέση να θέλει να σκοράρει αλλά τον Βέρχουλστ να λέει όχι ενώ ο Απόλλων απείλησε στο 27’ και στο 28’. Στην πρώτη φάση, ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε την κεφαλιά του Παμλίδη μετά το κόρνερ του Γιακιμόφσκι από αριστερά και στη δεύτερη το σουτ του τελευταίου πέρασε άουτ.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο, ο Απόλλων με τον Παμλίδη να είναι ο πιο δραστήριος απείλησε δυο φορές (41’, 43’) χωρίς αποτέλεσμα ενώ ο Αστέρας στο 42’ με τον Μπαράλες, ύστερα από αρκετά λεπτά, έκανε αισθητή την παρουσία του στο γήπεδο.

Δείτε ΕΔΩ το γκολ του Βαλιέντε για το 1-0

Ο Αστέρας στα πρώτα 70 δευτερόλεπτα (!) είχε τρεις ευκαιρίες για γκολ. Ο Σονί νικήθηκε από Βέρχουλστ, Γιακιμόφσκι ενώ ο Κρεσπί (στην πρώτη του επαφή με την μπάλα) είχε κεφαλιά στο δεξί δοκάρι. Ο Ράσταβατς πέρασε στο ματς Κρεσπί, Βαλιέντε με την έναρξη του β’ ημιχρόνου ενώ για τον Απόλλωνα, ο Τσιλούλης πήρε τη θέση του Μπρούνο Άλβες και γύρισε στο κέντρο της άμυνας, ο Γιακιμόφσκι.

Ο Αστέρας δεν είχε καμία σχέση με την ομάδα του πρώτου ημιχρόνου. Πατούσε καλύτερα, είχε πάθος, διάθεση, ένταση αλλά δεν είχε τύχη αφού στο 54’ ο Σίτο με σουτ σημάδεψε το δοκάρι (δεύτερο) σε μια φάση όπου τραυματίστηκε ο Βέρχουλστ και έγινε αναγκαστική αλλαγή με τον Κότσαρη να παίρνει τη θέση του.

Στο 63’ σουτ του Κρεσπί (έδωσε πνοή στην επίθεση του Αστέρα) πέρασε άουτ, με τον Απόλλωνα να μην μπορεί να ελέγξει το ματς, όπως είχε κάνει στο πρώτο μέρος και τους γηπεδούχους να έχουν κι άλλη φάση με τον Σονί (69') ενώ οι φιλοξενούμενοι με την είσοδο του Λισγάρα, έπαιξαν με τρία στόπερ. Μάλιστα ο τελευταίος έσωσε την ομάδα του με ένα φανταστικό τάκλιν στο σουτ του Καπίγια στο 86'.

Δύο λεπτά μετά, ο Καρμόνα έκανε φανταστική ενέργεια από δεξιά και έφτιαξε το γκολ για τον Βαλιέντε (1-0). Ένα γκολ που άξιζε ο Αστέρας με την εικόνα που είχε στο β' ημίχρονο.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης»

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 1-0

Διαιτητής: Τσαγκαράκης (Χανίων)

Σκόρερ: 88' Βαλιέντε

Κίτρινες: Ριέρα, Μπρούνο Άλβες, Μουνάφο, Σίγκνεβιτς, Γιαννιώτας, Παπαδόπουλος

Οι συνθέσεις…

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Άλβαρες, Χριστόπουλος, Καστάνιο, Μουνάφο (74' Ιγκλέσιας), Κανελλόπουλος (46’ Κρέσπι), Σίτο (74' Καπίγια), Ριέρα (46’ Βαλιέντε), Σονί (94' Μπενίτο), Μπαράλες.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Βέρχουλστ (59λ. τρ. Κότσαρης), Ντεντάκης, Τουτουαρίμα, Ρόγκνε, Μπρούνο Άλβες, Φατιόν, Κάστρο, Γιακιμόφσκι, Παμλίδης (84' Γιαννιώτας), Παπαγεωργίου (68' Λισγάρας), Σίγκνεβιτς.