Το ματς ζωής ή θανάτου και το ματς «μισό πρωτάθλημα»

Ο Ολυμπιακός πήρε το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα που έπαιζε με το πιστόλι στον κρόταφο, αλλά έχει μπροστά του τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ που είναι ειδικών συνθηκών.

Το ματς ζωής ή θανάτου και το ματς «μισό πρωτάθλημα»

Είχε καταφέρει ο Ολυμπιακός και είχε μετατρέψει το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα σε αγώνα ζωής ή θανάτου. Αυτόν τον χαρακτήρα είχε το ματς με τους Ηπειρώτες κι ας παρατάχθηκαν στο Φάληρο με ένα σωρό απουσίες. Βέβαια απουσίες είχε και ο Ολυμπιακός, αλλά είχε εξαντλήσει όλα τα… κανονάκια στα προηγούμενα παιχνίδια, επομένως δεν υπήρχε περιθώριο για νέα… γκέλα.

Να μην το συζητάμε τι θα γινόταν αν κάτι στράβωνε. Το θέμα είναι πως ο Ολυμπιακός πηγαίνοντας σε ένα ματς ειδικών συνθηκών δύσκολα θα μπορούσε να παίξει και ωραίο ποδόσφαιρο. Έτσι κι αλλιώς δεν το έχει κάνει φέτος, άρα με τον ΠΑΣ δεν υπήρχε περίπτωση να το πράξει. Κρατάει τη νίκη και προχωράει.

Από την άλλη, όμως, κάποια πράγματα δεν μπορούν να περάσουν και στο… ντούκου. Δηλαδή ότι απέναντι στον αποδεκατισμένο ΠΑΣ οι ευκαιρίες δεν ήρθαν εύκολα είναι ένα ζήτημα. Και πρέπει να σταθούμε και εμείς και ο Μαρτίνς, διότι μπροστά του έχει το ματς της Τούμπας. Ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ είναι το μισό πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό.

Ένας Ολυμπιακός που κακά τα ψέματα δεν είναι σε καλό φεγγάρι και δεν τρομάζει τον αντίπαλο του. Το έχει πει και ο Μαρτίνς και είναι η πραγματικότητα. Πήρε ψυχολογία με το 2-0 επί του ΠΑΣ και έφυγε μεγάλη πίεση μέσα από τους παίκτες, κάτι που φάνηκε στις αντιδράσεις τους όταν ο Τικίνιο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Πηγαίνοντας, λοιπόν, σε ένα ματς "μισό πρωτάθλημα" και με δεδομένη την κατάσταση του Ολυμπιακού οι επιλογές είναι περιορισμένες.

Πως θα προσεγγίσει το ματς ο Πέδρο Μαρτίνς; Όπως μας έδειξε και στη Λεωφόρο θα το δει κυνικά για να πάρει τον βαθμό να μείνει αυτό το +9 και να συνεχίσει ήρεμα. Δεν μπορούμε να ξέρουμε πως θα είναι η εικόνα του ματς, αλλά ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή θα πάει στην Τούμπα να παίξει για δύο αποτέλεσμα και όπως έδειξε με τον Παναθηναϊκό θα κοιτάξει να "σβήσει" το ματς. Έχουμε μπροστά μας μία εβδομάδα για να τα λέμε για την Τούμπα, όμως, ο Ολυμπιακός εκεί πρέπει να πάει με γυαλισμένο μάτι, διότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να μην το φωνάζει, αλλά έχει αρχίσει να το σκέφτεται ότι μπορεί να βάλει φωτιά στο πρωτάθλημα.