Τώρα ο Ολυμπιακός χρειάζεται γκολ γιατί αλλιώς...

Οι νίκες του Ολυμπιακού στην έδρα του με ΠΑΣ και Παναιτωλικό είναι συνήθως άνευ κουβέντας. Τώρα, απλά είναι απαραίτητες. Και για να έρθουν, τα γκολ στην επίθεση δεν μπορεί να είναι «ένα στα τρία ματς» όπως συμβαίνει τον Γενάρη. 

Τώρα ο Ολυμπιακός χρειάζεται γκολ γιατί αλλιώς...

Ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι μία ομάδα που βρίσκει τρόπους να φτάνει στο γκολ. Ακόμη και μακριά από την έδρα της είναι συνεπής. Ακόμη κι αν έχει σημαντικές απουσίες στην επίθεσή της, μπορεί και κάνει φάσεις. Στον Ολυμπιακό έχει βάλει γκολ την τελευταία διετία στα πέντε ματς από τα έξι.

Ο Παναιτωλικός είναι σε απίστευτο φεγγάρι. Έβαλε δύο γκολ στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ, δύο στον ίδιο τον Ολυμπιακό στο Αγρίνιο (κι ένα τρίτο που στο τσακ δεν μέτρησε), ενώ στον ΟΦΗ πέτυχε τέσσερα. Με Καρέλη και Μεντόσα να σκοράρουν σε όλα, με τον Βέργο επίσης σε φόρμα.

Ο Ολυμπιακός έχει βάλει ένα γκολ στα τρία παιχνίδια του μέσα στον Ιανουάριο και δεν έχει κάνει και αμέτρητες φάσεις να πεις ότι ήταν άτυχος. Φυσικά έχει απουσίες και πολλά ελαφρυντικά, αλλά ως ένα σημείο. Και τώρα δεν αρκεί μόνο να είναι καλά η άμυνά του, όπως π.χ. στη Λεωφόρο (γιατί στο Αγρίνιο ούτε αυτή ήταν). Πρέπει η επίθεση να βρει ξανά το δρόμο της. Με τη βοήθεια όλων, ασφαλώς, όχι μόνο των επιθετικών.

Για να νικήσει ο Ολυμπιακός τον ΠΑΣ και να αποκλείσει τον Παναιτωλικό, το πιθανότερο είναι ότι μπορεί να χρειαστεί να βάλει πάνω από ένα γκολ. Ίσως και πάνω από δύο. Συνεπώς πρέπει να κάνει φάσεις, όπως ξέρει και μπορεί να κάνει ειδικά στο γήπεδό του.

Με όλο το σεβασμό στις πολύ καλές ομάδες που θα αντιμετωπίσει την Κυριακή (23/1) και την Τετάρτη (26/1), αλλά δεν είναι δα και τόσο δύσκολο. Να πιέσει, να απειλήσει, να κάνει πολλές τελικές, να βάλει αρκετά τέρματα. Όσα χρειάζονται για να πάρει δύο παιχνίδια που δεν λογίζονται και τα σημαντικότερα της σεζόν, αλλά στην παρούσα φάση έτσι είναι.

Είτε παίξουν μπροστά Μασούρας, Λόπες, Βαλμπουενά, Βρουσάι στις άκρες. Είτε είναι ο Ελ Αραμπί ή ο Τικίνιο στην κορυφή. Ο Ολυμπιακός πρέπει κάποια στιγμή να αρχίσει να βρίσκει ξανά την πραγματική του ταυτότητα. Τον επιθετικό χαρακτήρα του. Αν το κάνει αυτό στα παιχνίδια που ακολουθούν στο γήπεδό του, έστω και χωρίς τον κόσμο του, όλο το κλίμα μπορεί να αλλάξει ενόψει Τούμπας και Φλεβάρη. Το ξέρουν καλά ο προπονητής και οι ίδιοι οι παίκτες. Απομένει να το δείξουν.