Ολυμπιακός: Ο Μαρτίνς προσανατολίζεται στο 3-4-3 και κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα

Ο Πέδρο Μαρτίνς θα κάνει το Σάββατο (22/1) την τελική του πρόβα για το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Καραϊσκάκη (23/1). Πάλι προσανατολίζεται σε τριάδα στην άμυνα.

Ολυμπιακός: Ο Μαρτίνς προσανατολίζεται στο 3-4-3 και κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα

Αν δεν αλλάξει κάτι θεαματικά έως τα παιχνίδια με την Αταλάντα, τότε θα πρέπει να το θεωρήσουμε δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός θα πορευτεί με τριάδα στην άμυνα μέχρι και το πρώτο ματς του Μπέργκαμο στις 17 Φεβρουαρίου.

Φαίνεται ότι η απόφαση του Πέδρο Μαρτίνς είναι ειλημμένη ως προς το σύστημα. Το 3-4-3 έχει κερδίσει έδαφος για τα καλά.

Το Σάββατο (22/1) θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία των πρωταθλητών Ελλάδας για το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Καραϊσκάκη (23/1, 19.30). Το πιθανότερο σενάριο λοιπόν είναι να μην αλλάξει τα πλάνα του και να πάει με Μανωλά, Μπα και λογικά τον Παπασταθόπουλο ως τρίτο στο κέντρο της άμυνας.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις υπόλοιπες θέσεις, ο Ματιέ Βαλμπουενά διεκδικεί θέση στο αρχικό σχήμα αντί του Ρόνι Λόπες. Ο Γάλλος που είχε ένα καλό πρώτο ημίχρονο στο Αγρίνιο έχει βάλει σε σκέψεις τον Μαρτίνς να τον βάλει από την αρχή κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Επίσης, ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί δείχνει να έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα έναντι του Τικίνιο.

Σε γενικές γραμμές, το πιθανότερο σχήμα του Ολυμπιακού για το ματς με τον «Άγιαξ της Ηπείρου» είναι με τον Βατσλίκ ή τον Τζολάκη στα γκολπόστ (σ.σ. τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του Τσέχου), Μανωλά, Σωκράτη (ή Αβραάμ) και Μπα στην άμυνα, τους Λαλά και Ρέαμπτσιουκ στις δύο πτέρυγες, τους Εμβιλά και Μαντί Καμαρά στα χαφ, τον Μασούρα στο ένα φτερό της επίθεσης τον Βαλμπουενά στο άλλο και τον Ελ Αραμπί στην κορυφή (αουτσάιντερ ο Τικίνιο).