Θανάσης Αγγελής, ένας από τους καλύτερους: «Χρειάζονται πτέρυγες, κι ένας Βαλμπουενά στα νιάτα του»

Ο Θανάσης Αγγελής ένας από τους καλύτερους ακραίους στην ιστορία του Ολυμπιακού μίλησε για το πρόβλημα της ομάδας του Πειραιά.

Θανάσης Αγγελής, ένας από τους καλύτερους: «Χρειάζονται πτέρυγες, κι ένας Βαλμπουενά στα νιάτα του»

Συνέντευξη στον ΘΕΜΗ ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ

Ο Θανάσης Αγγελής είναι ένας από τους καλύτερους ακραίους στην Ιστορία του Ολυμπιακού. Μαζί με τον Γκαϊτατζή από την άλλη πλευρά είχαν κάνει πτέρυγες-έμβολα. Και είναι και καλός άνθρωπος. Λέει ό,τι βλέπει, μιλήσαμε για μπάλα, έχει την αγάπη του και την αγωνία του. Κάποιες παρατηρήσεις του τις θεωρώ εύστοχες.

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο «ΦΩΣ» στις 19/1/2022

Ανησυχείτε για τον τίτλο; Έχει δύσκολο πρόγραμμα ο Ολυμπιακός μέχρι το τέλος, έχει και τα πλέι οφ.

Έτσι όπως παίζει ο Ολυμπιακός, που κερδίζει με το ζόρι και στα τελευταία ματς δεν κερδίζει, πρέπει να προσέξει.

Σε δύο αγωνιστικές πάει στην Τούμπα.

Αν χάσει, η διαφορά θα πάει στους 6 βαθμούς από τον ΠΑΟΚ. Πρέπει να τα υπολογίσουμε αυτά. Οι εμφανίσεις του Ολυμπιακού δεν είναι καλές. Θέλω να σου πω κάτι: δέχτηκε κριτική ο προπονητής γιατί πήγε στη Λεωφόρο με τρία σέντερ μπακ. Εγώ διαφωνώ σε αυτήν την κριτική. Ο προπονητής ξέρει καλύτερα την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα. Εμένα μου έκανε εντύπωση ότι, ενώ σε αυτό το σχήμα θέλεις πλάγια μπακ να ανεβαίνουν και να αλωνίζουν, τα πλάγια μπακ μας δεν μπορούσαν. Τέτοια ευκαιρία για τα μπακ να κάνουν μεγάλο ματς δεν θα ξαναβρούν. Ο Μαρτίνς θεωρώ ότι δοκιμάζει τα τρία στόπερ λόγω του ότι ήρθε ο Μανωλάς και λόγω των αγώνων με την Αταλάντα. Θα γυρίσει και ο Σισέ, έχουμε πολλά καλά σέντερ μπακ.

Στις πτέρυγες δεν πονάει ο Ολυμπιακός;

Πράγματι. Και στο κέντρο λείπει ένας Βαλμπουενά στα νιάτα του. Είναι αήττητος ο Ολυμπιακός, αλλά πρέπει να προσέξει. Την περίμενα την ισοπαλία στη Λεωφόρο. Ο Παναθηναϊκός ήταν ανεβασμένος, παίζει καλά φέτος στην έδρα του. Δεν έφταιγε το σχήμα του Μαρτίνς.

Και πέρσι με το ίδιο σχήμα νίκησε 1-4 στη Λεωφόρο και 1-5 στο ΟΑΚΑ την ΑΕΚ.

Έλα μπράβο. Αλλού είναι τα προβλήματα. Εγώ θυμάμαι στην εποχή μου, τόσα χρόνια πριν, και όμως ανεβαίναμε τα πλάγια μπακ, ενώ τώρα αυτοί φοβούνται και δεν βγαίνουν. Εγώ με τον Γκαϊτατζή ήμασταν συνέχεια στην επίθεση! Σε ματς με το Αιγάλεω κατέβηκε ο Γκαϊτατζής από δεξιά, σούταρε, απέκρουσε ο τερματοφύλακας και ήρθα εγώ και έβαλα γκολ! Καταλαβαίνεις; Τα δύο πλάγια μπακ στη φάση του γκολ. Είχαμε τον Περσίδη αμυντικό χαφ και μας κάλυπτε.

Είχατε και Βιέρα. Ο Βιέρα θα έπαιζε σήμερα;

Βεβαίως και θα έπαιζε! Μπαλαδόρος, έπαιζε και με τη μία την μπάλα, έβγαζε και πολλές μπαλιές.

Χάφαρος ο Βιέρα. Και κλότσαγε...

Είχε τον νοτιοαμερικάνικο πονηρό τρόπο να κλοτσάει τον αντίπαλο πάνω στη φάση, πάνω στην μπάλα. Τον κλότσαγε μαζί με την μπάλα, αυτό έκανε στον Δομάζο... Εγκεφαλικός παίκτης ο Βιέρα, αλλά δεν χαριζόταν...

Γιατί δεν βλέπουμε πια την μπάλα που βλέπαμε παλιά;

Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει, δεν βρίσκεις εύκολα τεχνίτες, χάθηκε η ποιότητα, έχει επικρατήσει το τρέξιμο. Σε μαρκάρει ο αντίπαλος ασφυκτικά, πρέπει να είσαι πολύ γρήγορος και ντριμπλαδόρος για να ξεχωρίσεις και να δείξεις θέαμα. Τώρα το ζητούμενο είναι η ταχύτητα, η αντοχή και η δύναμη. Καταλαβαίνω τον κόσμο που διαμαρτύρεται, όμως έχει αλλάξει το ποδόσφαιρο. Τότε έβλεπες έναν Δομάζο, έναν Δεληκάρη, έναν Γιούτσο να χρησιμοποιεί και τα δύο πόδια.

Πού πιστεύετε ότι θέλει ενίσχυση τώρα ο Ολυμπιακός;

Ο Ελ Αραμπί μεγάλωσε. Ο Τικίνιο έχει πολύ καλά στοιχεία, αλλά χρειάζεται να τροφοδοτείται. Ο Μασούρας επειδή είναι φιλότιμος γυρίζει και παίζει σαν μπακ. Δεν μας έχουν βγει τα εξτρέμ, ενώ δόθηκαν πολλά λεφτά, αλλά θέλει υπομονή, θέλουν χρόνο να εγκλιματιστούν, το έχουμε δει και στο παρελθόν αυτό, οι ξένοι παίκτες θέλουν χρόνο.

Πώς σας φαίνεται που ο Ολυμπιακός δεν έκανε ούτε μια τελική εντός περιοχής, δεν κέρδισε ένα κόρνερ;

Τι να λέμε, κ. Σινάνογλου, μπορούμε να συγκρίνουμε τους Έλληνες εκείνης της εποχής με τα σημερινά παιδιά που το έχουν ως επάγγελμα; Εμείς μπορεί και να πληρώναμε τότε για να παίζαμε τέτοιους αγώνες! Μιλάμε για επίθεση που έβαλε 102 γκολ σε ένα πρωτάθλημα! Πού να ξέρουν τώρα τα παιδιά που παίζουν στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό τι σήμαινε αυτό το ματς για τη χώρα. Πριν από τέτοια ματς δεν μπορούσαμε να κοιμηθούμε το βράδυ!

Ο Παναθηναϊκός αυτός έχει σχέση με τον Παναθηναϊκό που αντιμετωπίζατε εσείς;

Οπωσδήποτε όχι. Πάντως ο Παναθηναϊκός, το ξαναλέω, δεν ήταν εύκολος αντίπαλος στην έδρα του, παίζει καλά εκεί φέτος. Τους είδα και με τον Ολυμπιακό, είχαν πάθος, είχαν ζήλο, τρέξανε πολύ. Αλλά ούτε ο Ολυμπιακός κινδύνευσε ιδιαίτερα από τον Παναθηναϊκό.

Ποιους αντιπάλους θαυμάζατε από τον Παναθηναϊκό στην εποχή σας;

Προσωπικός αντίπαλος καλός ήταν ο Χάρης Γραμμός, τον υπολόγιζα, ήταν τεχνίτης. Από εκεί και πέρα ξεχώριζε ο Δομάζος που ήταν ο «στρατηγός», ο Ελευθεράκης ήταν επίσης πολύ καλός, μην τους πω όλους, είχε παικταράδες τότε και ο Παναθηναϊκός. Ό,τι και να λέμε, ο Παναθηναϊκός είναι το αντίπαλο δέος του Ολυμπιακού ιστορικά. Είναι οι «αιώνιοι» αντίπαλοι. Πάντα ήταν επικίνδυνος ο Παναθηναϊκός και πάντα τον υπολογίζαμε, σε όποια κατάσταση και αν ήταν. Δεν είναι, δηλαδή, αποτυχία το ότι ήρθαμε ισόπαλοι στη Λεωφόρο. Η απόδοση, όμως, σε συνδυασμό με το προηγούμενο ματς με τον Απόλλωνα προβληματίζουν και θέλουν προσοχή. Ο Ολυμπιακός, αν βρει τον εαυτό του και παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητες που έχει, δεν το χάνει το πρωτάθλημα.