Ολυμπιακός: Ο Φαντιγκά, το Αγρίνιο και η δουλειά στην ενδυνάμωση

Ο Μπαντιουγκού Φαντιγκά ίσως παίξει στο ματς Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο (19/1, 15.00), αλλά απαιτείται υπομονή και κυρίως μπόλικη δουλειά για να δυναμώσει κι άλλο το κορμί του.

Ολυμπιακός: Ο Φαντιγκά, το Αγρίνιο και η δουλειά στην ενδυνάμωση

Ο Μπαντιουγκού Φαντιγκά αποτελεί μία επένδυση για τον Ολυμπιακό. Και απ’ ό,τι δείχνουν τα πράγματα, η αρχική σκέψη που υπήρχε να πήγαινε κατευθείαν στην... αγκαλιά του Αριέλ Ιμπαγάσα, έμεινε απλώς ως σκέψη.

Από την Δευτέρα (17/1) έχει ξεκινήσει κανονικά προπονήσεις υπό τις οδηγίες του Πέδρο Μαρτίνς και μία μέρα αργότερα συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο την Τετάρτη (19/1, 15.00).

Προφανώς για να τον πήρε στην αποστολή ο Μαρτίνς και με δεδομένες τις απουσίες των Μαντί Καμαρά και Εμβιλά, θέτει υποψηφιότητα ακόμα και για το αρχικό σχήμα.

Ωστόσο, θα πρέπει να υπάρχει υπομονή με τον 21χρονο Γάλλο χαφ. Θέλει μπόλικη δουλειά στο να δυναμώσει κι άλλο το κορμί του και να φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα αγωνιστικής κατάστασης. Για αυτό το λόγο άλλωστε, από την πρώτη μέρα έχει πέσει με τα μούτρα στη δουλειά.

Δεν αποκλείεται σε βάθος χρόνου να αρχίσει να παίζει περισσότερο στον Ολυμπιακό Β’, έτσι ώστε να αποκτήσει ρυθμό.

Ο Μαρτίνς πάντως τον θέλει για την πρώτη ομάδα και το γεγονός ότι αποφάσισε να τον πάρει στο Αγρίνιο με μόλις μία προπόνηση, δείχνει και το πόσο πολύ τον πιστεύει.

Απλώς, χρειάζεται υπομονή και να μην πέσουν όλοι πάνω του και να τον αγχώσουν, ακόμη και στην περίπτωση που αφήσει πολύ καλά δείγματα στο γήπεδο του Παναιτωλικού. Το ότι είναι καλός ποδοσφαιριστής, δεν χρειάζεται να το δείξει στο Αγρίνιο. Το έδειξε στον Τόμας Τούχελ όταν συνυπήρξαν στην Παρί Σεν Ζερμέν και αυτό φτάνει και περισσεύει.

Ακόμα δεν είναι στον απαιτούμενο βαθμό ετοιμότητας ο Φαντιγκά. Αλλά όσο θα κάνει προπονήσεις στην πρώτη ομάδα, άλλο τόσο θα βελτιώνεται. Και κυρίως θα δυναμώσει κι άλλο το κορμί του.