Ο Μαρτίνς επέλεξε το μικρότερο κακό...

Χρειάζεται να πάμε πολύ πίσω στον χρόνο για να βρούμε άλλο ματς εντός συνόρων στο οποίο ο Ολυμπιακός μπαίνει στο γήπεδο με εμφανή σκοπό απλά να μη χάσει...

Ο Μαρτίνς επέλεξε το μικρότερο κακό...

Η πολύ κακή αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Ολυμπιακός είχε φανεί από το ματς των «ερυθρόλευκων» στη Ριζούπολη και απλά επιβεβαιώθηκε και στο παιχνίδι της Λεωφόρου. Είχαμε πολύ καιρό να δούμε ντέρμπι στο οποίο η ομάδα του Πειραιά είναι τόσο παθητική και δεν κάνει υποψία ευκαιρίας σε ολόκληρο το 90λεπτο.

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε ξεκάθαρα με στόχο το «Χ» στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και το κατάφερε, ωστόσο αυτό που ενοχλεί δεν είναι η απώλεια των δύο βαθμών, αλλά η εικόνα που έβγαλε στον αγωνιστικό χώρο. Χρειάζεται να πάμε πολύ πίσω στον χρόνο για να βρούμε άλλο ματς εντός συνόρων στο οποίο οι Πειραιώτες μπαίνουν στο γήπεδο με εμφανή σκοπό απλά να μη χάσουν.

Ναι, με εξαίρεση μια φάση με τον Μακέντα στο φινάλε του α’ μέρους η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς δεν δέχθηκε κλασική ευκαιρία σε ολόκληρο το ματς. Ναι, ο κινητήριος μοχλός του Παναθηναϊκού στο δημιουργικό κομμάτι, ο Βιγιαφάνιες, εξαφανίστηκε από την αρχή ως το τέλος από τους παίκτες του Ολυμπιακού, με κύριο «υπαίτιο» τον εξαιρετικό ανασταλτικά Εμβιλά.

Είναι όμως αυτό αρκετό; Ρητορική η ερώτηση, προφανώς και είναι αρνητική η απάντηση, όταν για να πάρεις τον βαθμό κάνεις τον αντίπαλο να μοιάζει με τη… Μάντσεστερ Σίτι.

Εξήγηση για αυτήν την πέρα ως πέρα μη αντιπροσωπευτική εμφάνιση των Πειραιωτών στη Λεωφόρο αναμφίβολα υπάρχει. Όπως γράψαμε και παραπάνω, ο Ολυμπιακός δεν είναι καλά αγωνιστικά τον τελευταίο καιρό. Και φυσικά αυτό το ξέρει πιο καλά απ’ όλους ο Μαρτίνς. Είναι λοιπόν προφανές ότι ο Πορτογάλος επέλεξε το μικρότερο κακό.

Παρέταξε την ομάδα του με το σκεπτικό ότι ο πόντος της ισοπαλίας θα είναι η μικρότερη δυνατή ζημιά σε επίπεδο βαθμολογίας αλλά και πρεστίζ. Δεδομένης και της πολύ καλής εικόνας των «πρασίνων» εσχάτως στα εντός έδρας παιχνίδια τους, ο Μαρτίνς πιθανότατα θεώρησε ότι είναι προτιμότερο να παίξει η ομάδα κλειστά για το «Χ», παρά να ανοιχτεί και να έχει ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα.