Άλλη μία μουντζούρα δίπλα σε αυτή της Ριζούπολης

Ο Ολυμπιακός πήρε εύκολα τον βαθμό στη Λεωφόρο, αλλά η εμφάνιση του κόντρα στον Παναθηναϊκό ήταν κάκιστη και προβληματική.

Άλλη μία μουντζούρα δίπλα σε αυτή της Ριζούπολης

Μετά από εκείνο το 0-0 της Ριζούπολης ειπώθηκαν πολλά στον Ολυμπιακό. Είναι αλήθεια ότι άπαντες περίμεναν να δουν την αντίδραση που θα έβγαζε η ομάδα του Πειραιά για να δείξει ότι άφησε πίσω της εκείνο το βράδυ. Το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό όχι απλά έμεινε στο 0-0, αλλά δεν θα θέλει ούτε θα μπορεί κανείς να το θυμάται μετά από λίγο καιρό.

Τι έκανε ο Ολυμπιακός στη Λεωφόρο; Πήγε απλά για να πάρει το 0-0. Δεν ήθελε να χάσει να το αήττητο του για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από τον "αιώνιο" αντίπαλο. Σε καμία στιγμή η ομάδα του Πειραιά δεν έδειξε στο γήπεδο διάθεση να δημιουργήσει και να πιέσει τον αντίπαλο της.

Και τελικά το συγκρότημα του Πέδρο Μαρτίνς όχι απλά δεν έσβησε τη μουντζούρα της Ριζούπολης, αλλά έβαλε δίπλα της ακόμα μία, πολύ πιο προβληματική. Μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι αυτό που ήθελε να πετύχει ο Ολυμπιακός το πέτυχε και μάλιστα χωρίς κόπο. Ο Βατσλίκ όντως δεν κινδύνεψε πολύ από τον Παναθηναϊκό που είχε την κατοχή της μπάλας και πίεζε.

Από την άλλη η εικόνα της ομάδας, απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που πριν μία εβδομάδα είχε δεχτεί τρία γκολ από τον Βόλο, δεν ήταν καθόλου ικανοποιητική. Μία τελική προσπάθεια έγραψε το κοντέρ, εκείνο το σουτ του Λόπες στο 44'. Επίσης οι "ερυθρόλευκοι" πάτησαν την περιοχή του Παναθηναϊκού με τον Βρουσάι στις καθυστερήσεις.

Με αυτή την εικόνα δεν μπορεί να είναι κανείς ικανοποιημένος. Το 3-4-3 λειτούργησε ανασταλτικά, αλλά δημιουργικά όλα ήταν στο μηδέν. Γραμμές με μεγάλες αποστάσεις, μπακ που δεν ανέβαιναν και έλλειψη φαντασίας και δημιουργίας. Αυτό ήταν το τέταρτο 0-0 στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά το πιο προβληματικό. Στα προηγούμενα 0-0 ο Ολυμπιακός είχε ευκαιρίες και άξιζε να πάρει κάτι παραπάνω. Τώρα έπαιξε σαν να έπαιζε στο "Καμπ Νου" απέναντι στη Μπαρτσελόνα του Μέσι.