Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-0: Θα ξεχαστεί γρήγορα

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έμειναν στο 0-0 στη Λεωφόρο σε ένα ντέρμπι χωρίς συγκινήσεις και φάσεις. Φλύαροι οι "πράσινοι", προβλημάτισαν οι "ερυθρόλευκοι".

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-0: Θα ξεχαστεί γρήγορα

Δεύτερο 0-0 για τον Ολυμπιακό μέσα στο 2022 που ακόμα δεν έχει κάνει σεφτέ στο νέο έτος. Το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο δεν ανέδειξε νικητή όπως είχε συμβεί και σε εκείνο του "Γ. Καραϊσκάκης". Ένα ντέρμπι που θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα, αφού η εικόνα των δύο ομάδων ήταν κάκιστη. Ένα "κρύο" ματς χωρίς φάσεις και χωρίς κάτι το αξιοσημείωτο. Από τη μία ο Παναθηναϊκός ήθελε, αλλά δεν μπορούσε να κάνει το κάτι παραπάνω και η υπεροχή του ήταν φλύαρη. Από την άλλη ο Ολυμπιακός… χαμένος σε αυτό το 3-4-3 που επέλεξε ο Πέδρο Μαρτίνς έδειξε από ένα σημείο και μετά να είναι ικανοποιημένος με την ισοπαλία.

Εκπλήξεις από Μαρτίνς

Το δοκίμαζε όλη την εβδομάδα ο Πέδρο Μαρτίνς και το έκανε πράξη. Επανέφερε το 3-4-3 παίζοντας με Μανωλά, Σωκράτη και Μπα στην άμυνα και Λαλά, Εμβιλά, Μαντί, Ρέαμπτσιουκ, ενώ στην κορυφή της επέλεξε τον Τικίνιο και όχι τον πρώτο του σκόρερ. Από την άλλη ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρέταξε τον Παναθηναϊκό με 4-3-3 έχοντας Βιγιαφάνιες, Μαουρίτσιο και Πέρεθ στη μεσαία γραμμή, ενώ στην επίθεση έπαιξαν στα άκρα οι Αϊτόρ, Παλάσιος και στην κορυφή ο Μακέντα αντί του Καρλίτος.

Κυριάρχησαν τα νεύρα και η ένταση

Ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα που μπήκε στο παιχνίδι πολύ δυνατά και έδειξε διάθεση για να πιέσει και να μην αφήσει τον αντίπαλο του να κυκλοφορήσει τη μπάλα. Έτσι έκαναν οι ποδοσφαιριστές του Γιοβάνοβιτς που πίεσαν ψηλά και δυσκόλεψαν πολύ την ανάπτυξη του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες από την πλευρά τους αδυνατούσαν να κρατήσουν τη μπάλα στα πόδια τους. Ο Μαρτίνς άλλαζε θέσεις σε Μασούρα και Λόπες προσπαθώντας να βρει την καλύτερη λύση, αλλά και πάλι δεν λειτουργούσε τίποτα καλά.

Οι "πράσινοι" ήταν πιο δυναμικοί, δεν είχαν αφήσει διαδρόμους στους αντιπάλους τους, αλλά δεν μπορούσαν και να βρουν κιόλας προς την εστία του Βατσλίκ. Στο ματς κυριαρχούσε η νευρικότητα και τα δυνατά μαρκαρίσματα από τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, αλλά καμία καλή στιγμή δεν σημειώθηκε μπροστά από τις δύο εστίες. Εάν αξίζει να αναφερθεί κάτι είναι η κεφαλιά του Μακέντα στο 41' και ένα σουτ του Λόπες στο 44', αλλά πρόκειται για δύο φάσεις που δεν ανησύχησαν τους τερματοφύλακες. Κάπως έτσι το 0-0 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να κυκλοφορήσει τη μπάλα.

Ίδιο σκηνικό και στην επανάληψη

Στην επανάληψη οι δύο προπονητές ξεκίνησαν με αλλαγές. Ο Μαρτίνς έβαλε τον Ελ Αραμπί αντί του Λόπες και ο Γιοβάνοβιτς τον Ιωαννίδη αντί του Μακέντα. Επί της ουσίας και οι δύο πρόσωπα άλλαξαν και όχι κάτι στον σχηματισμό των ομάδων τους. Ο Παναθηναϊκός, ωστόσο ήταν η ομάδα που μπήκε καλύτερα στο γήπεδο. Οι "πράσινοι" είχαν τη μπάλα στα πόδια τους και την κυκλοφορούσαν πολύ καλύτερα. Από την άλλη πλευρά ο Ελ Αραμπί έπαιζε από τη δεξιά πλευρά της επίθεσης, ενώ στο 58' μπήκε και ο Βαλμπουενά αντί του Μασούρα, αλλά και πάλι δεν παρενέβη ουσιαστικά ο Μαρτίνς.

Ο Ολυμπιακός είχε πολύ σοβαρό πρόβλημα στη δημιουργία. Βασικά ήταν μία ομάδα που αδυνατούσε να κρατήσει τη μπάλα στα πόδια της και ως φυσικό επακόλουθο δεν μπορούσε και να φτιάξει φάσεις. Οι "πράσινοι" από την πλευρά τους αν και είχαν την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων δεν δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα στον Βατσλίκ. Ο Ολυμπιακός ήταν καλά οχυρωμένος στην άμυνα του, αλλά αυτό δεν αρκούσε για να πάρει τη νίκη. Οι ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς δεν μπορούσαν να πατήσουν αντίπαλη περιοχή και το 0-0 έδειχνε να τους ικανοποιεί. Κάπως έτσι οι πρωταθλητές είδαν για τέταρτο φετινό παιχνίδι να μένουν στη "λευκή" ισοπαλία.

Μικρογραφία

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-0

Γήπεδο: Απόστολος Νικολαΐδης

Διαιτητής: Ρατσκόφσκι (Πολωνία)

Σκόρερ: -

Κίτρινες: 17' Μπα, 39' Μασούρας, 43' Βιγιαφάνιες, 62' Μανωλάς

Συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι - Κώτσιρας, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ - Βιγιαφάνιες, Μαουρίτσιο (81' Αλεξανδρόπουλος), Πέρεθ - Αϊτόρ (66' Βιτάλ), Μακέντα (46' Ιωαννίδης), Παλάσιος

Ολυμπιακός: Βατσλίκ - Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Μπα - Λαλά (65' Καρμπόβνικ), Εμβιλά, Μαντί Καμαρά Ρέαμπτσιουκ - Μασούρας (58' Βαλμπουενά), Λόπες (46' Ελ Αραμπί), Τικίνιο (85' Βρουσάι).