Super League 1: Ξεχωρίζουν οι αγώνες σε Τούμπα και Λαμία

Τέσσερις αγώνες θα γίνουν το Σάββατο (15/1) στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League 1. 

Super League 1: Ξεχωρίζουν οι αγώνες σε Τούμπα και Λαμία

Το κυρίως πιάτο της 18ης αγωνιστικής της Super League 1 διεξάγεται σήμερα με την πραγματοποίηση τεσσάρων αγώνων. Στις 17:15 ο Αστέρας Τρίπολης θα φιλοξενήσει στο «Θ. Κολοκοτρώνης» τον Βόλο σε μία αναμέτρηση με βαθμολογικό ενδιαφέρον. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην όγδοη θέση με δύο βαθμούς παραπάνω από τους Θεσσαλούς και θέλουν να συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία.

Τηλεόραση: Οι αθλητικές μεταδόσεις του Σαββάτου (15/1)

Την ίδια ώρα η Λαμία θα υποδεχτεί τον Ιωνικό. Οι δύο ομάδες στοχεύουν στην κατάκτηση της νίκης, αφού δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να φύγουν από τις χαμηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Δύο ώρες αργότερα ο ΠΑΟΚ θα υποδεχτεί τον ΟΦΗ στην Τούμπα. Το εμπόδιο των Κρητικών δεν θα είναι εύκολο για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, αφού οι παίκτες του Νίκου Νιόπλια έχουν εδραιωθεί στης υψηλές θέσεις. Μάλιστα, βρίσκονται στην τέταρτη θέση μαζί με τους ΠΑΣ Γιάννινα και Παναθηναϊκό. Από την άλλη οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου είναι τρίτοι και στοχεύουν στη νίκη έτσι ώστε να ξεπεράσουν έστω και προσωρινά την ΑΕΚ στη δεύτερη θέση.

Η δράση της ημέρας ολοκληρώνεται στις 19:30 στο γήπεδο της Ριζούπολης με το ματς ανάμεσα στον Απόλλωνα Σμύρνης και στον Άρη. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα με τον κορονοϊό και προσπαθεί με λύσεις ανάγκης να σταθεί στο ύψος της προκειμένου να μη χάσει το τρένο της παραμονής. Οι γηπεδούχοι είναι ουραγοί στη βαθμολογία και κάθε παιχνίδι που περνά μπορεί να θεωρείται «τελικός». Όσον αφορά τον Άρη, η ομάδα της Θεσσαλονίκης μετρά και εκείνη απουσίες λόγω της πανδημίας, ωστόσο η νίκη είναι μονόδρομος, καθώς στόχος της είναι να μπει στα πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Το προφίλ της 18ης αγωνιστικής:

Σάββατο (15/1)

Αστέρας Τρίπολης - Βόλος (17:15)

Λαμία - Ιωνικός (17:15)

ΠΑΟΚ - ΟΦΗ (19:30)

Απόλλων Σμύρνης - Άρης (19:30)

Κυριακή (16/1)

ΑΕΚ - Παναιτωλικός (17:15)

ΠΑΣ Γιάννινα - Ατρόμητος (19:30)

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός (19:30)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Σε περίπτωση που προκύπτει ισοβαθμία ομάδων, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν τα κριτήρια κατάταξης, κατά σειρά, είναι τα εξής:

- Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά στους μεταξύ τους αγώνες.

- Τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στους μεταξύ τους αγώνες.

- Τη διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.

- Την καλύτερη επίθεση στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.

- Την καλύτερη άμυνα στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.

2. Από την ΠΑΕ ΑΡΗΣ αφαιρούνται έξι (6) βαθμοί από τον βαθμολογικό πίνακα του Πρωταθλήματος Super League-1 τρέχουσας περιόδου, σε εφαρμογή της υπ’ αριθμ. 6/2021 απόφασης της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ (υπ’ αριθμ. 29/2021 απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ).