Μπαντιουγκού Φαντιγκά: Τι λένε στην Γαλλία για τα ατού του και το μειονέκτημά του

Τι λένε στην Γαλλία για το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, Μπαντιουγκού Φαντιγκά. Ποιο το κύριο χαρακτηριστικό του παιχνιδιού του και πού θέλει δουλειά.

Μπαντιουγκού Φαντιγκά: Τι λένε στην Γαλλία για τα ατού του και το μειονέκτημά του

Είναι 21 ετών ο Μπαντιουγκού Φαντιγκά. Άλλοι στην ηλικία του είναι ήδη βασικοί σε μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ. Εκείνος απλώς έπεσε πάνω στον Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, ο οποίος δεν τον πίστεψε όσο τον είχε πιστέψει ο Τόμας Τούχελ προτού αναχωρήσει από το Παρίσι με προορισμό το Λονδίνο για λογαριασμό της Τσέλσι.

Ο 21χρονος Γάλλος (με ρίζες από το Μάλι) χαφ ανήκει από την Πέμπτη (13/1) στον Ολυμπιακό και η μεταγραφή του προκάλεσε θόρυβο στην Γαλλία. Και ο λόγος είχε να κάνει με το γεγονός ότι δεν πήρε τις ευκαιρίες που έπρεπε από τον Ποτσετίνο στην Παρί Σεν Ζερμέν, προκειμένου να δουν άπαντες αν μπορεί να σταθεί ή όχι σε ένα σκληρό πρωτάθλημα όπως είναι το γαλλικό.

Αντιλαμβάνονται άπαντες ότι το να μπει σε αποστολές των αγώνων της Παρί Σεν Ζερμέν, δεν θα ήταν και το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου. Από την άλλη, όμως, θεωρούν στην Γαλλία ότι ο Ποτσετίνο λόγω της πίεσης για πρωταθλητισμό, θέλησε να πάει στα θεωρητικά «σίγουρα» και για αυτό το λόγο δεν έκανε κάποιες ιδιαίτερες κινήσεις με παιδιά από τη β’ ομάδα.

Το βασικό ζητούμενο είναι τι μπορεί να προσφέρει ο Φαντιγκά. Τι λένε λοιπόν στο Παρίσι; Ότι πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με καλό χειρισμό της μπάλας. Δεν είναι επιπόλαιος, δεν είναι παίκτης που θα δυσκολέψει τη ζωή των συμπαικτών του ή την δική του, αλλά θα κοιτάξει να προσφέρει ηρεμία στο παιχνίδι της ομάδας του. Στις δε μεταβιβάσεις του έχει πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας.

Είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει και τα δύο πόδια και δεν διστάζει να δοκιμάζει το πόδι του από παντού. Μόνο που σε αυτό το σημείο οφείλουμε να επισημάνουμε κάποια πράγματα: Ώρες-ώρες το παρακάνει με τα μακρινά σουτ.

Επίσης, αν θέλει οπωσδήποτε κάπου βελτίωση είναι σίγουρα στο να ρίξει λίγο παραπάνω δουλειά στη μυική του μάζα. Και το λέμε αυτό, γιατί ναι μεν ο Ποτσετίνο δεν του έδωσε ευκαιρίες, αλλά οι υποστηρικτές του τεχνικού της Παρί Σεν Ζερμέν υποστηρίζουν ότι ο Φαντιγκά ήταν λίγο πίσω σε δύναμη και για αυτό το λόγο τον άφησε να... ριζώσει στην β’ ομάδα.

Όλα βέβαια θα τα δούμε σύντομα στο γήπεδο, μιας και άμεσα ο Φαντιγκά θα πάρει χρόνο συμμετοχής στον Ολυμπιακό Β’. Με την προοπτική φυσικά να παίρνει χρόνο συμμετοχής και στην πρώτη ομάδα, μιας και θα ξεκινήσει προπονήσεις με την πρώτη, αλλά αρχικά θα παίζει στον Ολυμπιακό Β'.