Ολυμπιακός: Απομένει η ανακοίνωση για τον Μπαντιουγκού Φαντιγκά

Ο 21χρονος Γάλλος χαφ με ρίζες από το Μάλι, Μπαντιουγκού Φαντιγκά είναι οριστικά παίκτης του Ολυμπιακού έως το 2026. Απομένει η ανακοίνωση της ΠΑΕ.

Ολυμπιακός: Απομένει η ανακοίνωση για τον Μπαντιουγκού Φαντιγκά

Το τυπικό σκέλος απομένει πλέον για να οριστικοποιηθεί η μεταγραφή του Μπαντιουγκού Φαντιγκά στον Ολυμπιακό. Ο 21χρονος Γάλλος χαφ με ρίζες από το Μάλι υπέγραψε το βράδυ της Πέμπτης (13/1) το συμβόλαιό του με τους Πειραιώτες και είναι και με τη... βούλα παίκτης των πρωταθλητών Ελλάδας.

Ουσιαστικά αυτό που απομένει, είναι η επίσημη ανακοίνωση της πειραϊκής ΠΑΕ.

Η μεταγραφή του από την Παρί Σεν Ζερμέν (έστω και από τη β’ ομάδα) στον Ολυμπιακό προκάλεσε... κρότο στα γαλλικά ΜΜΕ. Μνημόνευσαν το γεγονός ότι ο πρώην τεχνικός των Παριζιάνων και νυν της Τσέλσι, Τόμας Τούχελ τον είχε ανεβάσει στην πρώτη ομάδα και του έδωσε 6 συμμετοχές, αλλά και το γεγονός ότι έκανε συνεχώς προπονήσεις υπό τη «σκέπη» του.

Το γεγονός ότι δεν κατάφερε μετά την απομάκρυνση του Τούχελ, να έχει μία ανάλογη πορεία, αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο ήθελε να στηριχθεί περισσότερο σε έμπειρους ποδοσφαιριστές, σε μία περίοδο που αναζητάει την επιστροφή της Παρί στην κορυφή του γαλλικού πρωταθλήματος.

Ο Φαντιγκά πείστηκε από το πρότζεκτ του Ολυμπιακού, του άρεσε και όλα όσα είδε στην Ελλάδα (Καραϊσκάκη, Ρέντη, πόλη) και δίχως δεύτερη σκέψη έβαλε την υπογραφή στο συμβόλαιό του που θα έχει ισχύει έως το 2026.

Από την Γαλλία προκύπτει πάντως ότι ο Φαντιγκά θα πιάσει δουλειά από τώρα στον Ολυμπιακό. Δεν θα μείνει δηλαδή έως το καλοκαίρι στο Παρίσι για να εξαντλήσει το συμβόλαιο που είχε με την Παρί Σεν Ζερμέν έως τον ερχόμενο Ιούνιο.