Ο Πολωνός του ντέρμπι, ο Μαρτίνς και η Γουλβς!

Μέλος της ομάδας διαιτησίας στο Γουλβς-Ολυμπιακός ήταν ο Πάβελ Ρατσκόφσκι που ορίστηκε για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Τέταρτος, πολύ κοντά στον έξαλλο Πέδρο Μαρτίνς...

Ο Πολωνός του ντέρμπι, ο Μαρτίνς και η Γουλβς!

Τον προπερασμένο Αύγουστο στο Μολινό, ο Ολυμπιακός είχε την τεράστια ευκαιρία να φτάσει πολύ μακριά στην Ευρώπη και να κάνει το μεγάλο του όνειρο πραγματικότητα. Ο επαναληπτικός με την Γουλβς δεν είχε αίσιο τέλος, λόγω του πέναλτι που είχε κάνει νωρίς ο Αλέν και είχε αξιοποιήσει ο Χιμένες, με την ελληνική ομάδα να ασκεί έντονη πίεση στη συνέχεια, αλλά να μη φτάνει στο στόχο. Χάνοντας την πρόκριση για το Final 8 (λόγω κορονοϊού) στην Γερμανία, με μονά παιχνίδια μέχρι τον τελικό και με μεγάλες πιθανότητες για όλες τις ομάδες που συμμετείχαν.

Η διαιτησία του Πολωνού Μαρτσίνιακ και του συμπατριώτη του στο VAR, του Γκιλ, έχουν μείνει αλησμόνητες στους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Γκολ του Μαντί που οριακά ακυρώθηκε, πεντακάθαρο πέναλτι του Μπολί στον Ελ Αραμπί που δεν δόθηκε, όπως είχαν παραδεχτεί και οι ίδιοι οι Άγγλοι.

Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε γίνει έξαλλος, περισσότερο από ποτέ στην καριέρα του. Είχε δεχτεί και κίτρινη κάρτα από τον Μαρτσίνιακ, ενώ συνεχώς διαμαρτυρόταν προς τον τέταρτο διαιτητή που ήταν και πιο κοντά του. Ποιός ήταν αυτός; Ο Πάβελ Ρατσκόφσκι, ο διαιτητής του ντέρμπι της Κυριακής (16/1) ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό!

Ρέφερι που έχει συναντήσει ξανά ο Ολυμπιακός μετά από εκείνο το ματς, στην περσινή ρεβάνς Κυπέλλου με τον ΠΑΣ (3-1), αλλά ήταν και στο Μπάγερν-Ολυμπιακός 2-0. Παιχνίδια όπου δεν υπήρχαν φυσικά παράπονα, από ένα διαιτητή που γενικά θεωρείται πολύ καλός. Και αναμένεται ότι δεν θα έχει πρόβλημα και στο ελληνικό ντέρμπι, με την ομάδα της διαιτησίας να είναι και πάλι κατά βάση από την Πολωνία. Αλλά σίγουρα θα ξυπνήσει δυσάρεστες αναμνήσεις για τον Μαρτίνς και όσους ήταν στην ομάδα εκείνη τη βραδιά της 6ης Αυγούστου του 2020 στο Γουλβερχάμπτον. Χωρίς να φταίει, βέβαια, ο άνθρωπος...