ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός 2-0: Επιστροφή με δύσκολη νίκη

Επιστροφή στη δράση με δύσκολη νίκη για τον ΠΑΟΚ, 2-0 τον Παναιτωλικό. Ο Κούρτιτς στο 29' με το δεύτερο δικό του πέναλτι (το πρώτο είχε αποκρούσει ο Μελίσσας στο 10΄) ξανά σκόρερ, στις καθυστερήσεις ο Ζαμπά έβαλε τη σφραγίδα. Δοκάρι με Βέργο οι φιλοξενούμενοι και μεγάλη ευκαιρία στο 82' για ισοφάριση. 

ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός 2-0: Επιστροφή με δύσκολη νίκη

Στο πρώτο τους παιχνίδι για το 2022, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να νικήσει 2-0 τον Παναιτωλικό με αρκετές δυσκολίες και χάρη στον Κούρτιτς που αξιοποίησε το ένα από τα δύο πέναλτι που εκτέλεσε στο πρώτο ημίχρονο, ενώ ο Ζαμπά σκόραρε στις καθυστερήσεις του ματς και στην επιστροφή του στην ομάδα. Με τους φιλοξενούμενους να ανεβάζουν απόδοση στην επανάληψη, χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες με δοκάρι του Βέργου στο 52' και σωτήρια επέμβαση του Λύρατζη προς το τέλος προ του Βέργου. Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να είχε κάνει περισσότερες φάσεις στις αντεπιθέσεις, αλλά δεν είχε ιδέες και καλές επιλογές.

Στην άδεια Τούμπα και με πολλές απουσίες για τις δύο ομάδες, ο Παναιτωλικός κρατούσε μπάλα στο ξεκίνημα και στο 10' γλίτωσε από το γκολ, καθώς ο Μελίσσας απέκρουσε το πέναλτι που ο ίδιος παραχώρησε. Ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού έχασε το κοντρόλ, ο Σφιντέρσκι έκλεψε και ανατράπηκε, όμως ο Κούρτιτς νικήθηκε στην εκτέλεση από τον Μελίσσα. Κάτι τέτοιο δε συνέβη στο 29', στο δεύτερο πέναλτι που κέρδισε ο ΠΑΟΚ για χέρι του Ντουάρτε σε σέντρα του Λύρατζη. Ο Ζαμπαλάς ειδοποιήθηκε από τον VAR Διαμαντόπουλο να δει τη φάση και καταλόγισε το πέναλτι, με τον Παναιτωλικό να διαμαρτύρεται πως η μπάλα πήγε στο χέρι του παίκτη του από το σώμα του. O διαιτητής όμως είχε άλλη άποψη βλέποντας την επαφή με το απλωμένο χέρι να μην είναι σε φυσική θέση και ο Κούρτιτς αυτή τη φορά ξεγέλασε τον Μελίσσα για το 1-0. Ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο στη συνέχεια, αλλά δεν έβγαζε καλές τελικές πάσες, ενώ ο Μελίσσας έκανε σπουδαία επέμβαση στο 34' σε σουτ του Αουγκούστο μετά από καλή κομπίνα των γηπεδούχων από κόρνερ. Και στο 45' πάλι ο Μελίσσας απέκρουσε την κεφαλιά του Σφιντέρσκι.

Ο Παναιτωλικός ήταν διαφορετικός στην επανάληψη, με περισσότερο θάρρος και μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση στο 52' με την κεφαλιά του Βέργου να βρίσκει στο δοκάρι του Πασχαλάκη. Ο ΠΑΟΚ είχε απειλήσει με τον Σφιντέρσκι λίγο νωρίτερα και με τον Μουργκ στο 53', αλλά ο Μελίσσας ήταν εκεί που έπρεπε. Στο 59΄ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι για χέρι του Μαλή σε προσπάθεια του Αουγκούστο, αλλά ο διαιτητής σωστά δεν έδωσε κάτι. Ο Λουτσέσκου έβαλε τον Βιεϊρίνια αντί του Ροντρίγκο που έκανε την τελευταία συμμετοχή του, με στόχο να ενισχύσει την αριστερή πλευρά και να ανεβάσει την ομάδα του. Στο 72' κακό σουτ του Αουγκούστο σε γρήγορη κόντρα από τον Ζαμπά που λίγο πριν είχε μπει στο γήπεδο. Ενώ στο 74' από προσπάθεια του Κούρτιτς και κόντρα, ο Φλόρες έδιωξε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Με αλλαγές στη συνέχεια για τους δύο προπονητές, αλλά ο Λουτσέσκου κράτησε πίσω τον Βιεϊρίνια και έβαλε μπροστά του τον Σίντκλεϊ. Στο 82' ο Λύρατζης έσωσε τον ΠΑΟΚ από την ισοφάριση διώχνοντας προ του Βέργου την πάσα του Καρέλη που είχε πάρει την μπάλα από λάθος του Μιχαηλίδη. Ενώ στο 85' το σουτ του Αουγκούστο έφυγε μακριά. Ο Παναιτωλικός προσπάθησε ως το τέλος να κάνει ακόμη κάποια φάση αλλά δεν τα κατάφερε, με τον Λέο Ζαμπά στις καθυστερήσεις να βρίσκει το δεύτερο γκολ για τον ΠΑΟΚ σε αντεπίθεση και μετά από προσπάθεια εκτός περιοχής.

Μικρογραφία

ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός 2-0

Γήπεδο: Τούμπας

Σκόρερ: 29' Κούρτιτς (πεν) 1-0, 90+2' Ζαμπά 2-0

Διαιτητής: Σπύρος Ζαμπαλάς (Ηπείρου)

Κίτρινες: 9΄Μελίσσας, 14΄Φλόρες, 55' Ροντρίγκο, 73' Κορνέλιους

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Μιχαηλίδης, Ίνγκασον, Ροντρίγκο (62' Βιεϊρίνια), Χ. Τσιγγάρας (70΄Σβαμπ), Κούρτιτς, Μουργκ (70' Ζαμπά), Αουγκούστο, Μιτρίτσα (77' Σίντκλεϊ), Σβιντέρσκι (77' Τσόλακ)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Μελίσσας, Λούι, Βργκοτς, Μαλής, Κορνέλιους, Α. Τσιγγάρας (86' Μπελεβώνης), Φλόρες, Μπαρμπόσα (86' Μόρσεϊ), Ντουάρτε (75' Μάρτενσον), Μεντόσα (75' Καρέλης), Βέργος