Παναγιώτης Δημητρίου: «Απαραίτητος ο ξένος αρχιδιαιτητής για την επόμενη διετία» (vid)

Την ανάγκη να συνεχίσει με ξένο αρχιδιαιτητή το ελληνικό ποδόσφαιρο, επισήμανε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Παναγιώτης Δημητρίου.

Παναγιώτης Δημητρίου: «Απαραίτητος ο ξένος αρχιδιαιτητής για την επόμενη διετία» (vid)

Μιλώντας στην ΕΡΤ 3, ο πρόεδρος της ΕΠΟ και της ΕΠΣ Αθηνών, Παναγιώτης Δημητρίου, αναφέρθηκε στα παράπονα που υπάρχουν για τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ κι επισήμανε ότι είναι αναγκαία η παραμονή ξένου αρχιδιαιτητή στην Ελλάδα.

«Ταμείο για τον Κλάτενμπεργκ θα κάνουμε στο τέλος της ποδοσφαιρικής σεζόν. Το πρωτάθλημα είναι σε εξέλιξη, υπάρχουν σημαντικοί αγώνες μέχρι τη λήξη. Εγώ πιστεύω ότι είναι απαραίτητος ο ξένος αρχιδιαιτητής για τα προσεχή δύο χρόνια στο ελληνικό πρωτάθλημα. Υπάρχει μεγάλη τοξικότητα και αντιπαράθεση μεταξύ των μεγάλων σωματείων και δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι άλλο. Τα προσεχή δύο χρόνια είναι δεδομένο ότι πρέπει να υπάρχει ξένος αρχιδιαιτητής στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο», ανέφερε αρχικά ο Παναγιώτης Δημητρίου.

Για τις αιχμές εναντίον του Κλάτενμπεργκ από διαιτητές που αποσύρθηκαν, είπε:

«Ο επικεφαλής της διαιτησίας πάντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο δέχεται μεγάλη κριτική. Πώς γίνεται να μη δέχεται και ο Κλάτενμπεργκ. Είναι πολύ φυσιολογικό. Όταν κάποιος διαιτητής δεν χρησιμοποιείται κατά την άποψή του, λογικό είναι να καταφέρεται κατά του υπεύθυνου της διαιτησίας. Η βασική ευθύνη για την ελληνική διαιτησία εδώ και τέσσερα χρόνια την έχουν οι ξένοι. Θα κριθεί ο κ.Κλάτενμπεργκ στο τέλος της σεζόν».