Ρούσσης: «Έξι θετικοί παίκτες και ο προπονητής μαζί - Παίζουν τρεις μέρες μετά την καραντίνα»

Ο επικεφαλής της υγειονομικής επιτροπής της Super League, Ξενοφών Ρούσσης, αναφέρθηκε στις αλλαγές που θα γίνουν στο νέο υγειονομικό πρωτόκολλο, το οποίο θα ισχύει για τους αγώνες της μεγάλης κατηγορίας.

Ρούσσης: «Έξι θετικοί παίκτες και ο προπονητής μαζί - Παίζουν τρεις μέρες μετά την καραντίνα»

Μιλώντας στην «Αθλητική Κυριακή» της ΕΡΤ1, ο επικεφαλής της υγειονομικής επιτροπής της Λίγκας, Ξενοφών Ρούσσης, αναφέρθηκε στις τρεις αλλαγές που θα γίνουν (λογικά από αύριο Δευτέρα) στο υγειονομικό πρωτόκολλο που θα ισχύει στους αγώνες της Super League.

Αναλυτικά είπε: «Η Super League έκανε τις τοποθετήσεις της. Πέρασε τις προτάσεις της και από εκεί με τη συνδρομή του ΕΟΔΥ θα γίνουν οι αλλαγές. Οι αλλαγές είναι:

  • Να αναβάλλεται αγώνας εάν και εφόσον υπάρχουν έξι θετικοί παίκτες και ο προπονητής μαζί, κάτι που δεν ίσχυε πριν.
  • Να αναβάλλεται αγώνας όταν είναι 2 θετικοί γκολκίπερ (σε αυτό το σημείο δεν ανέφερε τον συνολικό αριθμό των γκολκίπερ που θα πρέπει να έχει μία ομάδα).
  • Ομάδα που έχει μπει σε καραντίνα λόγω κρουσμάτων και έχει σταματήσει τις προπονήσεις της προτάθηκε να αγωνίζεται αφού περάσουν τουλάχιστον 3 ημέρες μετά το πέρας της καραντίνας της».

Αναφορικά με τους διαιτητές συμπλήρωσε: «Οι διαιτητές και αυτοί υποβάλλονται σε τεστ τακτικά. Αυτοί που είναι στους αγώνες 48 ώρες ή 24 ώρες με rapid test. Υπήρξε ύφεση και επετράπη το rapid. Τώρα έχουμε επανέλθει στο μοριακό. Δεν νομίζω ότι δεν περνάνε έλεγχο όποιοι πάνε στο VAR».