Μποροβήλος: «Προέχει η υγεία, πρόβλημα με το καλεντάρι»

Ο Γιώργος Μποροβήλος μίλησε για το πρόβλημα που δημιουργούν οι συνεχόμενες αναβολές αγώνων στη Super League.

Μποροβήλος: «Προέχει η υγεία, πρόβλημα με το καλεντάρι»

Οι μαζικές αναβολές αγώνων έχουν φέρει προβληματισμό στη Super League, αφού το καλεντάρι του πρωταθλήματος είναι αρκετά πιεσμένο. Ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, Γιώργος Μποροβήλος μίλησε στο bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και δεν έκρυψε τον προβληματισμό του, αλλά από την άλλη ξεκαθάρισε πως προέχει η υγεία.

Αναλυτικά ο Γιώργος Μποροβήλος μίλησε:

Για το πώς επηρεάζει η πανδημία το ποδόσφαιρο: «Η κοινωνία έχει το μεγάλο πρόβλημα της πανδημίας και το ποδόσφαιρο δεν μπορούσε να μείνει αλώβητο. Έχουμε προβλήματα, μόνο δύο αγώνες αυτή την αγωνιστική, αλλά ελπίζουμε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση τις επόμενες εβδομάδες και με τα μέτρα που παίρνουν οι ομάδες. Δεν χωρά αμφιβολία πως θα έχουμε πρόβλημα στο καλεντάρι. Ανάγκα και οι θεοί πείθονται. Δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Πρώτα πρέπει να προστατευτεί το υπέρτατο αγαθό της υγείας. Πιστεύουμε πως περιορίζοντας τον ιό και με τα κατάλληλα μέτρα που απαιτούνται από το πρωτόκολλο αυτό το φαινόμενο σιγά-σιγά θα εκτονωθεί. Ευελπιστούμε ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα και δεν θα έχουμε χειρότερο σενάριο από αυτό που βιώνουμε τώρα. Αυτό το διάστημα είναι κρίσιμο, για το επόμενο δεκαήμερα θα κάνουμε όσα περισσότερα παιχνίδια μπορούμε και στη συνέχεια ελπίζουμε να μπούμε σε μια ομαλότητα, μια κανονικότητα».

Για την απόφαση της Λίγκας να μην ανασταλεί το πρωτάθλημα: «Ήμουν αντίθετος με την αναστολή του πρωταθλήματος, από τη στιγμή που δεν μας το είπαν οι ειδικοί. Παντού όλα τα πρωταθλήματα συνεχίζονται, με προβλήματα βέβαια, αλλά χωρίς διακοπή. Είμαστε υποχρεωμένοι να βαδίσουμε σε μια συνισταμένη. Να προστατέψουμε το δημόσιο αγαθό της υγείας, αλλά και να ολοκληρώσουμε το πρωτάθλημα. Πρώτιστο είναι, βέβαια, το θέμα της υγείας».

Για τις αλλαγές στο πρωτόκολλο που συζήτησαν οι ομάδες την Παρασκευή: «Είπαμε να κάνουμε κάποιες αλλαγές στο πρωτόκολλο, όπως να μπει ο προπονητής στον αριθμό των κρουσμάτων, να μην μπαίνει μια ομάδα που έχουν ανασταλεί οι προπονήσεις της αμέσως στους αγώνες ή και να υπάρξει πρόβλεψη για τους τερματοφύλακες. Αυτές είναι προτάσεις, που θα εξετάσουν οι αρμόδιοι της πολιτείας και θα αποφασίσουν. Είμαστε σε ανοιχτή γραμμή, αλλά εφόσον αυτή τη στιγμή τα πράγματα δεν πάνε προς το καλύτερο δεν μπορούμε να πάμε σε αναθεώρηση μέτρων».

Για τον περιορισμό της πληρότητας των γηπέδων στο 10% με 1.000 άτομα μέγιστη προσέλευση: «Είναι πρόβλημα, γιατί φίλαθλοι αγόρασαν νόμιμα εισιτήρια διαρκείας και δεν μπορούν να πάνε στα γήπεδα. Οι ομάδες έχουν έρθει σε αδιέξοδο και κάποιες προτιμούν να μην ανοίξουν καν τα γήπεδά τους για 1.000 θεατές».

Για το πότε θα γίνουν τα παιχνίδια που αναβλήθηκαν: «Θα κοιτάξουμε το καλύτερο δυνατό, ώστε να γίνουν τα παιχνίδια έγκαιρα, με τη συμφωνία και των δύο ομάδων όπου απαιτείται. Δεν μπορούν να μαζεύονται παιχνίδια από την πανδημία και στο τέλος να βρεθούμε σε αδιέξοδο».