ΟΦΗ - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1: Ο Ναμπί «έσωσε» τον βαθμό στο 93ο λεπτό (highlights)

Ο ΟΦΗ με γκολ του Ναμπί στο 93’ ισοφάρισε (1-1) τον ΠΑΣ Γιάννινα που είχε προηγηθεί με τον Περέα στο 54ο λεπτό. Δύο δοκάρια οι κρητικοί και πολλές χαμένες ευκαιρίες. Φοβερή εμφάνιση ο Σούλης.  

ΟΦΗ - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1: Ο Ναμπί «έσωσε» τον βαθμό στο 93ο λεπτό (highlights)

Ο ΟΦΗ από τα πρώτα λεπτά κυριάρχησε. Ο Νέιρα ήταν πολύ καλός και κεφάτος, ο Λάμπρου είχε εξαιρετικές εμπνεύσεις αλλά το κακό για την ομάδα του Ηρακλείου είναι πως δεν μπορούσε να σκοράρει. Ο ΠΑΣ των πολλών προβλημάτων, θέλησε να πιέσει ψηλά και να…χαλάσει το παιχνίδι των Κρητικών αλλά οι Νέιρα, Λάμπρου δημιουργούσαν προβλήματα ενώ οι Γιαννιώτες δεν μπορούσαν να κρατήσουν καθόλου μπάλα ενώ δεν βγήκαν και οι κόντρες με τον Περέα, ο οποίος δεν είχε καθόλου βοήθειες από Μπρένερ (πολύ κακός), Μέντες (ανέβηκε αρκετά στο β' ημίχρονο), Μιλιντσεάνου (έδωσε μάχες στην επανάληψη αλλά κουράστηκε).

Βέβαια για τον ΠΑΣ υπήρχε στο τέρμα ο «κέρβερος» Σούλης, ο οποίος όταν και όποτε χρειάστηκε ήταν στη θέση που έπρεπε και σταμάτησε τους γηπεδούχους, οι οποίοι είχαν και ένα δοκάρι με τον Νέιρα (23’).

Το ίδιο σκηνικό και στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου, με τον Νέιρα ξανά να απειλεί. Το 1-0 δεν ήρθε και έτσι ο ΠΑΣ Γιάννινα στη δική του καλή στιγμή, χτύπησε με τον «ταύρο» Περέα, ο οποίος στο 54’ άφησε πίσω του τον Πασαλίδη και από δύσκολη θέση (πλάγια αριστερά) τελείωσε ιδανικά τη φάση γράφοντας το 1-0 για την ομάδα του Μεταξά, που είδε τους παίκτες του παίζοντας με τη μία (Κάργας, Πίρσμαν, Μέντες) να δημιουργούν για τον Περέα και τον τελευταίο να «εκτελεί».

Ο Νιόπλιας απάντησε άμεσα με τρεις αλλαγές, ενώ ο Μεταξάς με την έναρξη του β’ ημιχρόνου είχε περάσει στη θέση του Μπρένερ τον Στάνκο (πρώτη συμμετοχή). Μάλιστα για τον ΟΦΗ λίγο έλειψε ο Τοράλ με την είσοδό του στο ματς να γράψει το 1-1 (δοκάρι και πάλι). Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να κυριαρχούν, πίεσαν για το γκολ της ισοφάρισης αλλά ο ΠΑΣ άντεξε σχετικά πιο εύκολα μετά το 0-1, αφού οι αλλαγές του Νιόπλια και η είσοδος του Καστάνιος με το σύστημα να γυρίζει σε 4-4-2 δεν λειτούργησε αφού μπορεί η ομάδα του Ηρακλείου να είχε την κατοχή της μπάλας αλλά δεν μπορούσε να φτιάξει την πολύ μεγάλη φάση.

Ο ΠΑΣ άντεξε βέβαια μέχρι και το τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Ναμπί λίγα λεπτά με την είσοδό του στο ματς κατάφερε να ισοφαρίσει (1-1) έχοντας βέβαια και τη βοήθεια του Εραμούσπε! Έστω και στο φινάλε, ο ΟΦΗ απέφυγε την ήττα, σε έναν αγώνα όπου άξιζε τη νίκη αλλά ο ΠΑΣ με το γκολ του Περέα στο 54' το είχε στο χέρι του αλλά δέχθηκε το γκολ στο φινάλε.

«ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ»

Γήπεδο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης»

ΟΦΗ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1-1

Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας)

Σκόρερ: 93' Ναμπί - 54’ Περέα

Κίτρινες: Νέιρα, Μπαλογιάννης, Μέντες, Λούλης

ΟΦΗ: Βάτερμαν – Βούρος, Πασαλίδης, Γιαννούλης, Μπαλογιάννης – Μεγιάδο (90' Ναμπί), Γκαγιέγκος (74’ Καστάνιος), Νέιρα (60’ Τοράλ) – Τσιλιανίδης (60’ Ντε Γκουζμάν), Φαν Ντάινεν, (60’ Ντουρμισάι) Λάμπρου

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Σούλης – Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν – Μπρένερ (46’ Στάνκο), Λιάσος, Ντομίνγκεθ, Μέντες – Περέα (92' Π. Τριάδας), Μιλιντσεάνου (71’ Μίνα)