Πάτησε την μπανανόφλουδα…

Στη Ριζούπολη ο Ολυμπιακός έκανε την πιο άσχημη εμφάνιση των τελευταίων χρόνων.

Πάτησε την μπανανόφλουδα…

Σίγουρα θέλει μεγάλη προσπάθεια να κάνεις τόσο άσχημη εμφάνιση όσο αυτή που έκανε ο Ολυμπιακός στη Ριζούπολη απέναντι στον Απόλλωνα. Και φυσικά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτό. Ούτε οι απουσίες λόγω κορονοϊού ούτε εκείνες του Κόπα Άφρικα.

Τι να πει και ο δύσμοιρος Απόλλων; Μια ομάδα με 14 απόντες, με 4 όλες κι όλες αλλαγές στον πάγκο, ομάδα αποδεκατισμένη, ουραγός στο πρωτάθλημα και η οποία έχει να αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδι έναν μήνα!

Δυστυχώς για τον Ολυμπιακό την… πάτησε σε ματς όπου δεν υπολόγιζε. Και την… πάτησε γιατί είχε μείνει στις… γιορτές. Ούτε καν θυμάμαι από πότε έχει να παίξει τόσο άσχημα, τουλάχιστον την εποχή Πέδρο Μαρτίνς. Καμία συγκέντρωση, πουθενά ένταση, συναγωνισμός για το ποιος θα είναι χειρότερος από τον άλλον. Και κατάφεραν να κάνουν ήρωα τον αντίπαλο γκολκίπερ. Με τον Ιανουάριο καυτό με συνεχή ματς Κυριακή-Τετάρτη-Κυριακή, με τη μετάλλαξη Όμικρον να θερίζει, αν οι «ερυθρόλευκοι» δεν συσπειρωθούν και συγκεντρωθούν στους στόχους τους γρήγορα, θα την… ξαναπατήσουν.

Μεγαλύτερη απογοήτευση από τη τραγική εμφάνιση στη Ριζούπολη ήταν ορισμένοι ποδοσφαιριστές που δεν εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία που τους δόθηκε.

Εύκολο ήταν τελικά το πέρασμα της ΑΕΚ από τη Λαμία. Το 0-2 συνέχισε την παράδοση που θέλει την ομάδα της Φθιώτιδας να μην μπορεί να νικήσει τον «Δικέφαλο» σε αγώνα πρωταθλήματος. Παρά τις απουσίες της, η ΑΕΚ ήταν αρκετά καλή μετά το πρώτο 20λεπτο του ματς και στο φινάλε θα μπορούσε να έχει πετύχει κι άλλα γκολ. Με την γκέλα του Ολυμπιακού μείωσε στους 9 την απόσταση από την κορυφή και σίγουρα φτιάχνει ψυχολογία για τη συνέχεια.

Στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλύτερος και πολύ πιο ουσιαστικός από τον Άρη και τον κέρδισε πιο εύκολα απ’ ό,τι δείχνει το 2-0. Οι «πράσινοι» εκμεταλλεύτηκαν τις πολλές και σοβαρές απουσίες των «κίτρινων» και νίκησαν δίκαια. Αν ο Άρης δεν βρει ουσία στο παιχνίδι του, θα δυσκολευτεί πολύ να μπει στην εξάδα των πλέι οφ.

Ο Αστέρας Τρίπολης χωρίς τυμπανοκρουσίες και μετά από ένα κακό ξεκίνημα ανεβαίνει διαρκώς στο πρωτάθλημα και πλέον βρίσκεται σε απόσταση βολής από την πρώτη εξάδα. Ο ΟΦΗ επηρεάστηκε πολύ από τις απουσίες του και σε μια μόνο περίπτωση μπόρεσε να απειλήσει στην Τρίπολη (δοκάρι Λάμπρου).

Τα Γιάννινα επιμένουν! Η ομάδα του Μεταξά δεν πτοείται από την πανδημία και σε κάθε αγωνιστική φροντίζει να δείχνει τα δόντια της. Απέναντι στον μαχητικό Ιωνικό πήρε νίκη από αυτές που στην ποδοσφαιρική πιάτσα λέγονται «επαγγελματικές».