Το κοινό που έχουν τα τρία 0-0 του Ολυμπιακού

Τρεις φορές έχει μείνει στο 0-0 ο Ολυμπιακός στο φετινό πρωτάθλημα και τα τρία παιχνίδια έχουν ένα κοινό στοιχείο.

Το κοινό που έχουν τα τρία 0-0 του Ολυμπιακού

Καθόλου καλά δεν ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του τη νέα χρονιά ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Πειραιά έμεινε στο 0-0 με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη και άφησε δύο πολύτιμους βαθμούς κόντρα στον αποδεκατισμένο ουραγό της βαθμολογίας.

Για τους πρωταθλητές Ελλάδας αυτή ήταν η τρίτη απώλεια στο φετινό πρωτάθλημα και μάλιστα με το ίδιο αποτέλεσμα, 0-0. Είναι η πρώτη του γκέλα, όμως, μακριά από το "Γ. Καραϊσκάκης", διότι οι δύο προηγούμενες είχαν σημειωθεί στο φαληρικό γήπεδο. Η πρώτη ήταν το 0-0 με τον Ατρόμητο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και η δεύτερη το 0-0 με τον Παναθηναϊκό την 5η αγωνιστική. Από εκείνο το 0-0 έπρεπε να φτάσουμε στο ματς με τον Απόλλωνα για να χάσει ξανά βαθμούς ο Ολυμπιακός.

Αυτά τα τρία παιχνίδια, ωστόσο έχουν έναν κοινό παρονομαστή. Αυτός είναι οι τελικές προσπάθειες που έχει κάνει ο Ολυμπιακός. Και είναι φοβερό το στοιχείο που προκύπτει εάν κοιτάξει κανείς όλα τα παιχνίδια της ομάδας του Πειραιά. Τα τρία ματς που δεν έχει σκοράρει είναι αυτά που έχει και τις περισσότερες τελικές.

Στο 0-0 με τον Απόλλωνα Σμύρνης ο Ολυμπιακός είχε 15 τελικές προσπάθειες, επίδοση που είναι η τέταρτη καλύτερη του τη φετινή σεζόν. Πρώτη είναι οι 19 τελικές στο 0-0 με τον Ατρόμητο, δεύτερη οι 18 τελικές στο 0-0 με τον Παναθηναϊκό και τρίτη οι 16 τελικές στο 4-1 επί του Απόλλωνα στο Φάληρο και στο 2-1 επί του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο.

Ο Ολυμπιακός έχει αρκετές τελικές προσπάθειες και ειδικά στα ματς που έχει χάσει βαθμούς, αλλά δεν έχει σκοράρει. Και προφανώς αυτό το γεγονός δεν είναι τυχαίο και δεν οφείλεται μόνο στην ικανότητα των αντίπαλων πορτιέρε. Είναι ένα στοιχείο που δείχνει ότι οι τελικές που κάνουν οι "ερυθρόλευκοι" δεν είναι αυτές που πρέπει για να σκοράρουν.

Επίσης στα ματς με Ατρόμητο και Παναθηναϊκό ξεκίνησαν μαζί στην επίθεση Ελ Αραμπί, Τικίνιο, ενώ με τον Απόλλωνα Σμύρνης ο Βραζιλιάνος πέρασε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης.