Υπόθεση Σεμέδο: Παιχνίδι τακτικής ή αδυναμία της Πόρτο να βγάλει ένα σεβαστό ποσό από τα ταμεία της;

Στην Πορτογαλία ισχυρίζονται ότι η Πόρτο δεν μπορεί να καλύψει τα «θέλω» του Ολυμπιακού για τον Ρούμπεν Σεμέδο. Είναι παιχνίδι τακτικής ή πραγματικότητα;

Υπόθεση Σεμέδο: Παιχνίδι τακτικής ή αδυναμία της Πόρτο να βγάλει ένα σεβαστό ποσό από τα ταμεία της;

Σε μεταγραφικές υποθέσεις όλα πέφτουν πάνω στο τραπέζι. Ειδικά τα παιχνίδια τακτικής είναι σύνηθες φαινόμενο. Όταν μία ομάδα «καίγεται» να δώσει έναν ποδοσφαιριστή σε ένα κλαμπ που «καίγεται» να τον αποκτήσει, τότε εκεί γίνεται το... έλα να δεις.

Κάνουμε τον συγκεκριμένο πρόλογο με αφορμή το έντονο ενδιαφέρον της Πόρτο για τον Ρούμπεν Σεμέδο, ο οποίος για ακόμη μία φορά απασχόλησε τις τελευταίες μέρες την επικαιρότητα για εξωποδοσφαιρικά ζητήματα.

Σίγουρα προέκυπτε ένα ερωτηματικά για το κατά πόσο θα επηρεαζόταν η Πόρτο από το νέο μη ποδοσφαιρικό θέμα που προέκυψε για τον Πορτογάλο στόπερ.

Οι πληροφορίες από την Ιβηρική αναφέρουν ότι δεν επηρεάζει το πλάνο των «δράκων». Απλώς, την Τετάρτη (5/1) έσπευσαν να δώσουν μία άλλη διάσταση στην υπόθεση.

«Οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Πόρτο, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας και της μεγάλης προσπάθειας που έκανε για να κλείσει η περασμένη χρονιά με κέρδη 33,4 εκατ. ευρώ, καθιστούν πρακτικά αδύνατο να επενδύσουν οι δράκοι το ποσό που επιθυμεί ο Ολυμπιακός για τη μεταγραφή του Ρούμπεν Σεμέδο», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα της «A Bola».

Γίνεται λόγος για απαιτήσεις του Ολυμπιακού γύρω στα 5-6 εκατομμύρια. Αυτή η τρόπον τινά «υποχώρηση» της Πόρτο είναι τελικά παιχνίδι τακτικής, περιμένοντας από τους Πειραιώτες να πειστούν να τον δώσουν δανεικό έως το καλοκαίρι;

Στην Πορτογαλία εκτιμούν ότι όντως πρόκειται για... κολπάκι των «δράκων», οι οποίοι θέλουν σαν τρελοί τον Σεμέδο, καθώς το πρόβλημα στο κέντρο της άμυνάς τους είναι μεγάλο. Επιθυμούν, όμως, να τους κοστίσει όσο το δυνατόν λιγότερο.

Από τη μία είναι αληθές ότι η Πόρτο δεν είναι διατεθειμένη να βγάλει πολλά λεφτά από τα ταμεία της για τον Πορτογάλο, αλλά από την άλλη εκτιμάει ότι στο τέλος ο Ολυμπιακός θα τον δώσει αναγκαστικά για να μην πληρώνει έναν ποδοσφαιριστή, που - κακά τα ψέματα - δεν υπολογίζεται.