Παναθηναϊκός: Ερωτηματικά με τα συμβόλαια που λήγουν

Το καλοκαίρι οι Χουάνκαρ, Χατζηγιοβάνης, Βιγιαφάνιες, Σάντσες, Μαουρίσιο μένουν ελεύθεροι και στον Παναθηναϊκό προσπαθούν να βρουν τη «χρυσή τομή» για να μην τους χάσουν χωρίς να πάρουν ούτε ένα ευρώ

Παναθηναϊκός: Ερωτηματικά με τα συμβόλαια που λήγουν

(ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ)

Η νέα χρονιά βρίσκει τον Παναθηναϊκό με πολλά ερωτηματικά και «ανοικτά μέτωπα» όσον αφορά τους παίκτες των οποίων λήγουν τα συμβόλαια το καλοκαίρι.

Η διοίκηση της ΠΑΕ ξεκίνησε εδώ και μερικούς μήνες τις συζητήσεις με μερικούς από αυτούς οι υποθέσεις ανανέωσης συμβολαίων και ειδικότερα των Χουάνκαρ και Χατζηγιοβάννη.

Αμφότεροι (όπως και πολλοί άλλοι, όπως οι ΒιγιαφάνιεςΜαουρίσιοΣάντσες) έχουν δικαίωμα υπογραφής με άλλη ομάδα από σήμερα (1/1) και συνεπώς οι «πράσινοι» πλέον δεν φαίνεται να έχουν στα χέρια τους τον έλεγχο.

Κι αυτό διότι στο προηγούμενο διάστημα δεν κατάφεραν να φτάσουν σε συμφωνία με κάποιον από τους συγκεκριμένους παίκτες, οι οποίοι πλέον θα έχουν το δικαίωμα να συζητήσουν και να συμφωνήσουν με οποιαδήποτε ομάδα.

Ειδικά οι δύο πρώτοι βέβαια, Χουάνκαρ και Χατζηγιοβάννης, θεωρούνται από τους πλέον βασικούς στο πλάνο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και πιθανή αποχώρηση ή «απενεργοποίησή» τους λόγω συμφωνίας με άλλη ομάδα, είναι πρόδηλο πως θα προκαλέσει αναταραχή στο αγωνιστικό κομμάτι.

Ο Ισπανός έχει προτάσεις από ομάδες της πατρίδας του και το δέλεαρ της επιστροφής στο… σπίτι είναι μεγάλο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες η απόσταση που χωρίζει τον παίκτη με τον Παναθηναϊκό στο οικονομικό είναι αρκετά σημαντική και δεν μπορεί εύκολα να καλυφθεί. Θα πρέπει να γίνει υπέρβαση από κάποια πλευρά, κάτι που για την ώρα δεν φαίνεται στις προθέσεις κανενός.

Ο Χατζηγιοβάννης φαίνεται πως έχει πάρει την απόφασή του να αποχωρήσει. Να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι δεν υπάρχει οικονομική απαίτηση από την ομάδα του και να μεταγραφεί ως ελεύθερος το καλοκαίρι.

Το θέμα όμως είναι αν θα μπορέσει να βρει μια ομάδα που θα καλύπτει τα αγωνιστικά του «θέλω» και κυρίως θα τον βοηθήσει να εξελιχθεί ή τουλάχιστον να βρει εκείνα που δεν του πρόσφεραν στον Παναθηναϊκό.

Ο Βιγιαφάνιες βρισκόταν με το… ενάμισι πόδι εκτός Κορωπίου τον μήνα Νοέμβριο και μερικές εβδομάδες μετά ξεκινά βασικός από τον Γιοβάνοβιτς. Το συμβόλαιό του τελειώνει τον Ιούνιο, παίρνει αρκετά χρήματα και θα του γίνει πρόταση με λιγότερα…

Ο Σάντσες έμεινε… προίκα από το δίδυμο Ρόκα-Πογιάτος, έχει πολλά κάτω, λίγα πάνω, δεν παίρνει πολλά χρήματα και η περίπτωσή του θα αξιολογηθεί στο τέλος της σεζόν. Κανείς πάντως δεν θα τα… βάψει μαύρα εάν αποχωρήσει.

Τέλος ο Μαουρίσιο είναι η επιλογή του Γιάννη Αλαφούζου, αφού με επιμονή δική του αποκτήθηκε παρά τις αντιρρήσεις του Γιώργου Δώνη. Είναι από τους αγαπημένους παίκτες του, αλλά και ένα «εργαλείο» που παρά τα ελαττώματά του μπορεί να δώσει λύσεις.

Θα γίνει προσπάθεια με όλους πάντως να βρεθεί λύση, μια και σκοπός του Γιοβάνοβιτς είναι να μείνουν σχεδόν όλοι…