Κι άλλοι στο δρόμο που χάραξε ο Μανωλάς

Ο Παϊτίμ Κασάμι για τον οποίο γράφουν οι Ελβετοί, ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς και οι επιστροφές «παλιοσειρών» στον Ολυμπιακό που αναμένεται να συνεχιστούν και να μην σταματήσουν στον Κώστα Μανωλά

Κι άλλοι στο δρόμο που χάραξε ο Μανωλάς

Ο Κώστας Μανωλάς αποτέλεσε έναν ακόμα «κρίκο» στην αλυσίδα των παικτών που επιστρέφουν με την καρδιά τους στον Ολυμπιακό. Σε μία αλυσίδα που είναι μεγάλη, που έχει ακόμα πολλούς κρίκους, που σίγουρα θα μεγαλώνει κι άλλο με την πάροδο των ετών.

Τα παραδείγματα είναι πολλά... Από τον Γρηγόρη Γεωργάτο, τον Λούα Λούα και τον Μιραλάς έως τον Βασίλη Τοροσίδη, τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, τον Χοσέ Χολέμπας και εσχάτως τον Κώστα Μανωλά. Κι ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα. Πιστέψτε μας, θα έχει και συνέχεια αυτό που συμβαίνει με παίκτες του Ολυμπιακού που άνοιξαν τα φτερά τους για μία καλύτερη Λίγκα, αλλά θέλουν έστω και για μία χρονιά να επιστρέψουν στο λιμάνι.

Οι Τοροσίδης, Αβραάμ και Μανωλάς ήθελαν να κλείσουν την καριέρα τους στην ομάδα που τους ανέδειξε. Ο Μιραλάς έκανε σαν τρελός να επιστρέψει πριν από τέσσερα χρόνια από την Έβερτον. Το ότι δεν πέτυχε στη δεύτερη θητεία του δεν έχει μεγάλη σημασία. Αυτό που εξετάζουμε είναι την δίψα του να ξαναφορέσει τα ερυθρόλευκα.

Ο Λούα Λούα επίσης δεν πέτυχε στην επιστροφή του. Μπορούμε να πούμε και άλλους παίκτες που ήθελαν να επιστρέψουν, αλλά υπήρχαν αντικειμενικές δυσκολίες. Από τον Μήτρογλου και τον Σιόβα (λίγο έλειψε να γυρίσει το καλοκαίρι) έως τον... Ντάρμπισαϊρ.

Ας περιοριστούμε, όμως, στους ποδοσφαιριστές που είναι πολύ πιθανό να ανταμώσουν ξανά με το ερυθρόλευκο κοινό.

Οι Ελβετοί επανέφεραν την Πέμπτη (30/12) το όνομα του Παϊτίμ Κασάμι. Όχι τυχαία βέβαια... Ολόκληρη ιστορία έγινε πριν από λίγους μήνες, με τον Ολυμπιακό να κάνει την προσπάθειά του, αλλά την Βασιλεία να ζητάει ένα υπερβολικό ποσό και την μεταγραφή του τελικά να μην προχωράει. Οι Ελβετοί υποστηρίζουν ότι μπορεί να τον ξαναδούμε στα κόκκινα από 1η Ιουλίου, μολονότι η Βασιλεία τού έχει κάνει επίσημη κρούση και επίσης υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον από την ιταλική Βενέτσια. Το αν θα επιστρέψει, θα το δούμε σύντομα, γιατί το πρέσινγκ από την ομάδα της Βενετίας είναι ασφυκτικό και όπως αναφέρει το «ΦΩΣ» της Παρασκευής (31/12) από τον Ολυμπιακό δεν προκύπτει κάτι περί επαναπροσέγγισης. Ας περιοριστούμε λοιπόν στην επιθυμία του Παϊτίμ να ξαναφορέσει κάποια στιγμή τα ερυθρόλευκα.

Να είστε σίγουροι ότι κάποια στιγμή το ίδιο θα διαβάσουμε κάποια στιγμή και για τον Λούκα Μιλιβόγεβιτς, ο οποίος τον Απρίλιο θα κλείσει τα 31 του και έχει κλείσει ήδη μία πενταετία στην Κρίσταλ Πάλας. Το συμβόλαιό του με τους Λονδρέζους εκπνέει το 2023. Το έχει στο μυαλό του και ο Σέρβος να αποτελέσει κάποια στιγμή έναν από τους «κρίκους» σε αυτή την αλυσίδα.

Το ίδιο και ο Ντάνιελ Ποντένσε που μπορεί να πήγε πρόσφατα στην Γουλβς, αλλά παρακολουθεί φανατικά τα παιχνίδια του Ολυμπιακού. Είναι 26 ετών ακόμη, αλλά μην σας ξαφνιάσει αν σε 6-7 χρόνια κινήσει γη και ουρανό για να γυρίσει.

Όλα αυτά τα γράφουμε για να αναδείξουμε την ιδιαίτερη σχέση που έχει χτίσει ο Ολυμπιακός με παιδιά που έφυγαν από τη χώρα μας για να παίξουν σε μία κορυφαία Λίγκα και για τον σεβασμό που τρέφουν προς τον σύλλογο που τους ανέδειξε. Δεν είναι αχάριστοι. Και το γεγονός ότι θέλουν κάποια στιγμή να ξαναφορέσουν τα ερυθρόλευκα,το θεωρούν ως υποχρέωσή τους να βοηθήσουν την ομάδα που τους αγκάλιασε και τους έβγαλε στον αφρό, όταν ελάχιστοι τους είχαν πιστέψει.

Θυμηθείτε ότι ο Μιλιβόγεβιτς ήταν στα αζήτητα της Άντερλεχτ. Ο Κασάμι προερχόταν από μία όχι ιδιαίτερα καλή σεζόν με την Φούλαμ και με την ταμπέλα του «ιδιόρρυθμου χαρακτήρα». Ο Χολέμπας από την Μόναχο 1860 δίχως να τον γνωρίζει κανένας. Ο Μανωλάς έφυγε από την ΑΕΚ δίχως να έχει λεφτά στην τσέπη του και χρωστάει στον Βαγγέλη Μαρινάκη όλα όσα έχει πετύχει στην καριέρα του.

Προετοιμαστείτε λοιπόν... Ο Μανωλάς δεν θα είναι η τελευταία επιστροφή στο λιμάνι.