Ο «καυτός» Φλεβάρης, ο Μαρτίνς που ξέρει και ο... Παναθηναϊκός

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του έναν ακόμη «ζόρικο» Φλεβάρη αλλά ο προπονητής ξέρει πως να διαχειριστεί τις καταστάσεις

Ο «καυτός» Φλεβάρης, ο Μαρτίνς που ξέρει και ο... Παναθηναϊκός

Τείνει να γίνει παράδοση για τον Ολυμπιακό. Αυτό που προκύπτει από τη χθεσινή κλήρωση των προημιτελικών (αλλά και των ημιτελικών) του Κυπέλλου Ελλάδας είναι πως οι Πειραιώτες θα έχουν έναν ακόμη «καυτό» Φλεβάρη. Σίγουρα δεν είναι πρωτοφανές, αλλά ο Πέδρο Μαρτίνς για τρίτη διαδοχική σεζόν έχει να διαχειριστεί ένα πολύ απαιτητικό πρόγραμμα σε Ελλάδα (δύο διοργανώσεις) και Ευρώπη.

Και αυτό γιατί πριν από το ματς με την Αταλάντα στο Μπέργκαμο ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει είτε τον ΠΑΟΚ είτε την ΑΕΚ (εφόσον προκριθεί από τον Παναιτωλικό) και θα υποδεχθεί τους «κιτρινόμαυρους» για τη Σούπερ Λιγκ. Δύο ντέρμπι πριν από τη σημαντική και κρίσιμη αναμέτρηση με τους Λομβαρδούς. Μην τα αναλύουμε παραπάνω. Θα είναι οκτώ παιχνίδια σε λιγότερο από έναν μήνα. Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει για μια ακόμη χρονιά να βγάλει εις πέρας μια δύσκολη αποστολή. Για τους «ερυθρόλευκους» το νταμπλ είναι ο πρωταρχικός στόχος. Όπως στόχος είναι και η καλύτερη δυνατή πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ. Τα ματς με την Αταλάντα είναι πρόκληση και στο λιμάνι περιμένουν τις δύο συναντήσεις πώς και πώς.

Όπως αναφέραμε, ο Μαρτίνς ξέρει καλά τον συγκεκριμένο μήνα και μάλιστα τα πάει εξαιρετικά. Πέρσι απέκλεισε την Αϊντχόφεν, προκρίθηκε εις βάρος του Άρη στα ημιτελικά αλλά ηττήθηκε 2-1 (καμία βαθμολογική σημασία, αφού το πρωτάθλημα είχε πάρει τον δρόμο του). Ακόμα καλύτερη επίδοση είχαν οι Πειραιώτες τη σεζόν 2019-20 που πέτυχαν την ιστορική πρόκριση στο «Έμιρεϊτς» επί της Άρσεναλ, προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Κυπέλλου και νίκησαν στο ντέρμπι τίτλου τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Οι αριθμοί δείχνουν πως ο Ολυμπιακός έχει την ικανότητα να αντεπεξέλθει σε ένα πρόγραμμα-βουνό με συνεχόμενα παιχνίδια. Ο προπονητής του έχει τη γνώση αλλά και το ρόστερ να περάσει τα… κύματα και να τον οδηγήσει στις επιτυχίες. Όπως αναφέρθηκε και στην αρχή του κειμένου, ο Φλεβάρης παραδοσιακά «καίει» τους πρωταθλητές Ελλάδας. Είναι ο πιο κομβικός μήνας των τελευταίων ετών, αλλά αυτό κάθε άλλο παρά τους φοβίζει.

Είχε αναμφισβήτητα τυχερούς και άτυχους αυτή η κλήρωση και ο Ολυμπιακός είναι κάπου στη… μέση. Δεν τίθεται ασφαλώς θέμα πρόκρισής του στα ημιτελικά επί του άτυχου Παναιτωλικού. Εν συνεχεία, όμως, θα πρέπει να ιδρώσει για να σηκώσει την κούπα. Παρεμπιπτόντως, το χέρι του Κώστα Κατσουράνη άνοιξε και ένα μονοπάτι όχι και τόσο εύκολο αλλά όχι και τόσο… δύσβατο και απίθανο: τον δρόμο για τον πρώτο τελικό Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός ύστερα από 17 χρόνια.

Για τους δύο «αιώνιους» η κλήρωση έβαλε το «πρέπει». Έδωσε πίεση. Θα είναι αποτυχία αν δεν φτάσουν στον τελικό. Ο καθένας για τον λόγο του. Και εκεί… όλα γίνονται: 5-5 γράφει η ιστορία στους μεταξύ τους τελικούς από το 1931 έως το 2021. Η απόλυτη ισορροπία θα διαταραχθεί φέτος αν αμφότεροι τα καταφέρουν στους ημιτελικούς και φτάσουν στο ΟΑΚΑ τη βραδιά της 21ης Μαΐου. Είναι κάτι που ζητούσαν χρόνια τώρα οι οπαδοί των δύο ομάδων. Μην τα ξαναλέμε, το μεγαλύτερο ντέρμπι στην Ελλάδα είναι ένα και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ!