Γουινέα: Φιλικά ματς και άσκοπο ταξίδι στην Ρουάντα για Αγκιμπού πριν από το Κόπα Άφρικα!

Στην Γουινέα αποφάσισαν να ταλαιπωρήσουν ακόμα περισσότερο τους διεθνείς τους (μεταξύ των οποίων και τον Αγκιμπού), καθώς έκλεισαν φιλικά στην Ρουάντα πριν από το Κόπα Άφρικα.

Γουινέα: Φιλικά ματς και άσκοπο ταξίδι στην Ρουάντα για Αγκιμπού πριν από το Κόπα Άφρικα!

Τελικά, η ταλαιπωρία δεν έχει τελειωμό για τον Αγκιμπού Καμαρά με την Εθνική Γουινέας. Αρχικά ήταν τα κρούσματα που προέκυψαν εντός των τειχών του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Εν συνεχεία ήταν οι προτροπές/απειλές του πραξικοπηματία προέδρου της χώρας που ζήτησε το τρόπαιο του Κόπα Άφρικα, ειδάλλως θα υποστούν συνέπειες (σ.σ. επιστροφή χρημάτων από την προετοιμασία της Εθνικής).

Και τέλος, ήρθε η απόφαση της ομοσπονδίας να δώσει δύο φιλικά στην Ρουάντα πριν από τη σέντρα του Κόπα Άφρικα. Συγκεκριμένα στις 3 και στις 6 Ιανουαρίου 2022, ενώ το πρώτο ματς της Γουινέας στο μεγάλο τουρνουά είναι στις 10 Ιανουαρίου κόντρα στο Μαλάουι.

Εκείνο που προξενεί εντύπωση είναι ότι σχεδόν όλες οι Εθνικές ομάδες που συμμετέχουν στο Κόπα Άφρικα, απέφυγαν να κλείσουν φιλικά πριν από την έναρξη του τουρνουά.

Ο λόγος φυσικά είχε να κάνει με την πανδημία και να μην ταλαιπωρηθούν κι άλλο οι διεθνείς Αφρικανοί. Μάλιστα, με την Ρουάντα είχε κλείσει φιλικό η Σενεγάλη, αλλά οι άνθρωποι της Σενεγάλης αποφάσισαν να το ακυρώσουν. Κάπου εκεί λοιπόν εμφανίστηκε η Γουινέα, η οποία θα ταξιδέψει στην Ρουάντα για δύο φιλικά, με την ελπίδα βεβαίως να τηρηθούν κατά γράμμα τα όποια υγειονομικά πρωτόκολλα υπάρχουν στην συγκεκριμένη χώρα.

Η αλήθεια είναι ότι έχει σχολιαστεί αρνητικά ακόμη και στα ευρωπαϊκά ΜΜΕ η συγκεκριμένη κίνηση από πλευράς ομοσπονδίας της Γουινέας, τονίζοντας ότι οι ποδοσφαιριστές (εκ των οποίων οι περισσότεροι παίζουν στην Ευρώπη) είναι πολύ πιθανό να εκτεθούν στη νέα μετάλλαξη του κορονοϊού.