Στο Μουσείο της ΑΕΚ το ασημένιο παπούτσι και τη φανέλα της Μικτής Κόσμου του Θωμά Μαύρου

Ο θρύλος της ΑΕΚ, Θωμάς Μαύρος, προσέφερε στο Μουσείο των «κιτρινόμαυρων» τόσο το ασημένιο παπούτσι που κατέκτησε το 1979 αλλά και τη φανέλα του από την εμφάνισή του στη Μικτή Κόσμου.

Στο Μουσείο της ΑΕΚ το ασημένιο παπούτσι και τη φανέλα της Μικτής Κόσμου του Θωμά Μαύρου

Στο Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ βρίσκονται πλέον μεταξύ άλλων τόσο το ασημένιο παπούτσι που κατέκτησε ο Θωμάς Μαύρος το 1979 ως δεύτερος σκόρερ στην Ευρώπη, όσο και η εμφάνισή του από την παρουσία του στην Μικτή Κόσμου το 1984.

Ο θρύλος της «Ένωσης» προσέφερε αυτά τα ανεκτίμητα ενθύμια από την καριέρα του, ενώ η παράδοση έγινε κάτω από τη φωτογραφία του στο νέο γήπεδο της ομάδας.

«Όταν ο μεγάλος Θωμάς μπήκε και πάλι στον τόπο των θριάμβων του!

Εκεί όπου συμβολικά κάτω από τη φωτογραφία του σε έναν από τους τέσσερις πυλώνες του γηπέδου μας παρέδωσε για το Μουσείο της ΑΕΚ τα πιο σημαντικά ενθύμια μίας σπουδαίας καριέρας.

Μία δωρεά που είχε γίνει εδώ και καιρό από τον κορυφαίο Έλληνα σκόρερ όλων των εποχών και ολοκληρώθηκε πριν από μερικές ημέρες. Ανάμεσά τους το ευρωπαϊκό ασημένιο παπούτσι του 1979 και η φανέλα με την οποία αγωνίστηκε με τη Μικτή Κόσμου 22 Ιουλίου του 1984», ανέφερε η ενημέρωση της «Ένωσης».

Από την πλευρά του ο Θωμάς Μαύρος σημείωσε σε δήλωσή του:

«Όλα όσα κατακτήσαμε τα οφείλουμε στην ΑΕΚ και εκεί πρέπει να επιστρέψουν».