Πλεύρης: «Αν τα μέτρα τηρούνται, θα συζητήσουμε και για αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα» (vid)

Ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης άφησε ανοικτό το σενάριο να αυξηθεί το ποσοστό  των φιλάθλων στα γήπεδα.

Πλεύρης: «Αν τα μέτρα τηρούνται, θα συζητήσουμε και για αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα» (vid)

Ο Θάνος Πλεύρης μιλώντας στον ΣΚΑΪ αναφέρθηκε στο θέμα της πληρότητας των γηπέδων. Ο Υπουργός Υγείας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί το ποσοστό του 10% και του πλαφόν των 1000 ατόμων, εάν τηρηθούν τα μέτρα.

«Έχουμε μια συνάντηση με την Super League (σ.σ. 13:30). Καταλαβαίνω ότι οι ομάδες αυτή τη στιγμή αισθάνονται αδικημένες. Βέβαια, τέσσερις μήνες το πρωτάθλημα λειτουργεί κανονικά. Σε αντίθεση με άλλους χώρους όπως ήταν τα θέατρα, οι κινηματογράφοι και οι πολιτιστικοί χώροι, όπου κατά βάση τηρήθηκαν τα μέτρα, το πρόβλημα ήταν ότι ενώ οι ομάδες έκαναν τον έλεγχο για τους εμβολιασμένους, στην πραγματικότητα μετά δεν μπορούσαν να ελέγξουν τον κόσμο ως προς την τήρηση των μέτρων μέσα στο γήπεδο. Στο μεγαλύτερο μέρος ούτε μάσκες φορούσαν.

Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν διαρκείας και ότι πολύς νεαρός κόσμος πήγε να εμβολιαστεί μόνο για να πηγαίνει στο γήπεδο. Θα ξεκινήσουμε με αυτό το δύσκολο μέτρο. Αν κι εφόσον με τα 1.000 άτομα δείξουν και οι φίλαθλοι και οι ομάδες ότι τα μέτρα τηρούνται, είμαστε διατεθειμένοι άμεσα να συζητήσουμε και για αύξηση της πληρότητας. Θέλουμε όμως ως πολιτεία να δούμε ότι αυτό που γίνεται στα θέατρα και τα σινεμά να γίνεται και στα γήπεδα. Αν δούμε μια καλή ένδειξη στην τήρηση των μέτρων θα πάμε άμεσα σε πληρότητες που θα ικανοποιούν και τους φιλάθλους και τις ομάδες», τόνισε ο Πλεύρης.