Τσουρέλας: «Ο ΠΑΟΚ δεν θέλει μόνο μπακ, θέλει χαφ, τερματοφύλακα, θέλει πολλούς παίκτες»

Ο παλαίμαχος άσος του ΠΑΟΚ, Απόστολος Τσουρέλας μίλησε για την άφιξη Μπότο και την επόμενη μέρα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης

Τσουρέλας: «Ο ΠΑΟΚ δεν θέλει μόνο μπακ, θέλει χαφ, τερματοφύλακα, θέλει πολλούς παίκτες»

Στο Metropolis 95,5 μίλησε για την άφιξη του Μπότο και την επόμενη μέρα στην ομάδα, ο Απόστολος Τσουρέλας, ο οποίος είπε πως ο ΠΑΟΚ θέλει πολλούς παίκτες.

Ο Τσουρέλας σχολίασε αρχικά την παρουσία, για πρώτη φορά στην βασική ενδεκάδα της Νόριτς, των Γιαννούλη και Τζόλη: «Είναι δύο παιδιά που άξια πήγαν εκεί που πήγαν. Ξέρετε τι ποδόσφαιρο υπάρχει εδώ και τι ποδόσφαιρο υπάρχει εκεί. Θα έρθει η ώρα που τα παιδιά αυτά θα είναι βασικοί στην ομάδα τους».

- 1000 άτομα στο γήπεδο; Πως σχολιάζετε αυτή την αρχική απόφαση;

«Η μεγαλύτερη ανοησία που μπορεί να γίνει. Πετάνε αετό όλοι. Είναι τραγελαφικά γεγονότα. Απορώ γιατί είναι αυτοί οι σύμβουλοι. Προκαλούν προβλήματα με τέτοιες αποφάσεις. Πως θα βάλεις μέσα 1.000 φιλάθλους και θα αφήσεις 5.000 φιλάθλους έξω από κάθε γήπεδο; Μαζί με τις προτάσεις που κάνουν, να πάρουν ένα αετό και να τον πετάξουν από την ταράτσα. Αυτό που θα μπορούσαν να κάνουν, ήταν να αποφασίσουν το κεκλεισμένων των θυρών. Νομίζουν αυτοί πως είναι πολιτικοί. Μιλάμε για τρέλα. Το... 1000 δημιουργεί την αίσθηση της κοροϊδίας».

- Για την παρουσία του Μπότο, τι λέτε;

«Το θέμα είναι πως έρχεται ο Μπότο κατόπιν εορτής. Δεν υπήρχε σχεδιασμός από το καλοκαίρι. Έστω και αργά έρχεται ένας άνθρωπος. Σε κάθε σοβαρή ομάδα που σέβεται τον εαυτό της, λειτουργεί αθλητικός διευθυντής. Συνήθως αυτοί οι άνθρωποι δένονται με την ομάδα, καθορίζουν με τις γνώσεις τους, το μέλλον της ομάδας. Ο Μπότο έχει ένα πολύ καλό βιογραφικό, όχι ως αθλητικός διευθυντής. Στον ΠΑΟΚ θα δώσει εξετάσεις. Ο τεχνικός διευθυντής είναι ο μπαμπάς των ποδοσφαιριστών όλων. Σε όλες τις λεπτομέρειες που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι. Θα είναι ο δέκτης όλων των προβλημάτων του ποδοσφαιρικού τμήματος. Πρέπει η σύμπραξή του να είναι απόλυτη με τον προπονητή. Πρέπει να συνεργαστεί στον απόλυτο βαθμό ο ένας με τον άλλο. Να είναι ταυτόσημες οι σκέψεις τους και οι αποφάσεις τους. Χωρίς τέτοιο πόστο δεν μπορείς να πας πουθενά. Το άλλο ζητούμενο είναι ποιος θα φύγει, όχι μόνο ποιος θα έρθει. Τον τρόπο θα τα αποφασίσει ο διευθυντής και ο προπονητής. Με αυτή την λογική μπορεί να μείνει σε μία ομάδα. Ο ΠΑΟΚ θέλει έτοιμους παίκτες, θέλει πολλούς παίκτες.

Μας έχει προσπεράσει ο καιρός. Δεν θέλουμε μόνο μπακ. Θέλουμε χαφ, θέλουμε τερματοφύλακα. Ο Σαββίδης επανόρθωσε ένα σοβαρό λάθος που στοίχισε μία ολόκληρη χρονιά. Ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα με πίεση, είναι καταδικασμένη να πρωταγωνιστεί. Ο κόσμος κάνει τρομερή υπομονή, ξέρουμε ότι για φέτος η ομάδα είναι περιορισμένων δυνατοτήτων και έτσι θα πορευτούμε. Εύχομαι απλά το 2022 να είναι καλύτερο. Τεχνικό διευθυντή είχαμε έως τώρα, αλλά πρέπει να τον εμπιστευτούμε από εδώ και στο εξής στο έπακρο. Πέρασαν πολλοί, αλλά δυστυχώς δεν στέριωσαν».