Το είχε ανάγκη ο Λάζαρος και ο Ολυμπιακός

Με τον Χριστοδουλόπουλο να κάνει σεφτέ οι Πειραιώτες νίκησαν 1-0 τη Γκεζτέπε και ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους επί ολλανδικού εδάφους.

Το είχε ανάγκη ο Λάζαρος και ο Ολυμπιακός

Ολοκληρώθηκαν οι υποχρεώσεις του Ολυμπιακού και στην Ολλανδία με το φιλικό κόντρα στην τουρκική Γκεζτέπε. Ένα φιλικό που είχε πάρει το χαρακτήρα του καθοριστικού, διότι η ομάδα προερχόταν από δύο συνεχόμενες βαριές ήττες. Η ομάδα του Πειραιά επικράτησε των Τούρκων με σκορ 1-0 και ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στην Ολλανδία. Στο τελευταίο τεστ ο Ολυμπιακός έδειξε να είναι πιο ενωμένος, πιο σοβαρός και πειθαρχημένος σε σύγκριση με τα προηγούμενα δύο που γνώρισε βαριές ήττες.

Με πολλές αλλαγές σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στην Αϊντχόφεν παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός στην τελευταία του φιλική αναμέτρηση επί ολλανδικού εδάφους. Ο Χουτεσιώτης υπερασπίστηκε την εστία των Πειραιωτών με τον Μασούρα και τον Κούτρη στα άκρα της άμυνας. Σισέ και Νικολάου συνέθεσαν το δίδυμο στα στόπερ με Χατζισαφί, Ανδρούτσο στα χαφ. Λάζαρος και Πάρντο έπαιξαν στα «φτερά», ενώ ο Φετφατζίδης είχε το ρόλο του αντί-Φορτούνη με τον Ανσαριφάρντ να ηγείται της επίθεσης.

Άλλαξε με το γκολ του Λάζαρου

Στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός έδειξε να τα έχει χαμένα και να ψάχνει να βρει τα πατήματα του. Οι Πειραιώτες ήταν σαφώς επηρεασμένοι από τις δύο συνεχόμενες «τεσσάρες» που δέχτηκαν και χρειάστηκαν ένα δεκάλεπτο να βρεθούν στο γήπεδο. Στο 13’ ο Φετφατζίδης εκτέλεσε κόρνερ, ο Νικολάου έκανε τη κεφαλιά με την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι και ο Λάζαρος από κοντά να τη στέλνει στα δίχτυα για το 1-0. Στο 15’ είχε και δοκάρι ο Ολυμπιακός σε απευθείας εκτέλεση του Λάζαρου. Από εκείνο το σημείο και μετά η ψυχολογία άλλαξε στους «ερυθρόλευκους». Πήραν τον έλεγχο της αναμέτρησης κυκλοφορούν τη μπάλα πολύ καλύτερα και παράλληλα δεν κινδύνευαν. Η ομάδα αν και είχε πολλές αλλαγές έδειχνε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο και να έχει μεγαλύτερη ηρεμία σε σχέση με τα προηγούμενα φιλικά παιχνίδια. Βέβαια είναι αλήθεια ότι ο Ολυμπιακός αν και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων δεν ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνος για την εστία της Γκεζτέπε. Κάπως έτσι το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τους «ερυθρόλευκους» να προηγούνται με 1-0.

Πιο σοβαρός

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στην επανάληψη. Ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης και στο 60’ ο Μασούρας τροφοδότησε τον Ανσαριφάρντ και εκείνος με σουτ με το δεξί πόδι έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι της αντίπαλης εστίας. Σε όλο αυτό το διάστημα η ποιότητα του Λάζαρου ήταν εμφανέστατη στον αγωνιστικό χώρο, ενώ και ο Χατζισαφί είχε αρκετά καλή παρουσία στη μεσαία γραμμή. Από την άλλη ο Κούτρης ήταν καλός στα αμυντικά του καθήκοντα, αλλά δεν ήταν τόσο καλός στην επίθεση.

Στη συνέχει και όσο περνούσε η ώρα γίνονταν και οι αλλαγές με τον Ολυμπιακό να χάνει το ρυθμό του και παράλληλα να μην μπορεί να είναι τόσο δημιουργικός όσο το προηγούμενο διάστημα. Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ αν και ήταν μέσα σε φάσεις θα μπορούσε να έχει σκοράρει αλλά έβγαλε πολλά νεύρα στον αγωνιστικό χώρο και δεν ήταν συγκεντρωμένος στο παιχνίδι σε αντίθεση με τον Μάνο που από τη στιγμή που μπήκε στο γήπεδο έκανε αισθητή την παρουσία του. Ο Ολυμπιακός σε αυτό το τελευταίο του φιλικό έδειξε στην αρχή επηρεασμένος από τις δύο ήττες, αλλά έβγαλε και μία άλλη χημεία στον αγωνιστικό χώρο.

Ολυμπιακός: Χουτεσιώτης, Μασούρας, Σισέ, Νικολάου, Κούτρης (81′ Τσιμίκας), Ανδρούτσος, Χατζισαφί, Φετφατζίδης, Πάρντο (81′ Ευαγγέλου), Χριστοδουλόπουλος (70′ Μάνος), Ανσαριφάρντ.