Μέσα σε όλα ο Αγκιμπού, έστω και όχι σούπερ

Ακόμη και στο διάστημα που δεν κάνει τις εκρηκτικές εμφανίσεις, ο Αγκιμπού Καμαρά προσφέρει πολλά στον Ολυμπιακό. Κι η απουσία του θα είναι δύσκολο να περάσει απαρατήρητη. 

Μέσα σε όλα ο Αγκιμπού, έστω και όχι σούπερ

Δεν αποτελεί είδηση ότι ο Αγκιμπού Καμαρά αποτελεί την πιο ευχάριστη έκπληξη στον φετινό Ολυμπιακό. Η λιγότερο δαπανηρή μεταγραφή του καλοκαιριού έχει εξελιχθεί σε κίνηση-ματ, σε προσφορά που άμεσα εμφανίστηκε στο γήπεδο και στη γνωστή σε όλους ταχύτατα αυξητική τάση στην αξία του. Χωρίς κανείς να προβλέψει πού μπορεί να φτάσει αυτό το παιδί, το οποίο αποκτήθηκε με μεγάλο κόπο και επιδεξιότητα εκ μέρους του Ολυμπιακού από την Λιλ και έχει φτάσει σε λίγους μήνες να απασχολεί τους επιτελείς των κορυφαίων κλαμπ της Ευρώπης.

Ο Αγκιμπού έχει παρουσιάσει το τελευταίο διάστημα μια μικρή κάμψη σε διάρκεια απόδοσης, πιθανότατα λόγω κούρασης από τις συνεχείς συμμετοχές αλλά και σίγουρα από την πιο σκληρή αντιμετώπιση που έχει πλέον από τους αντίπαλους του Ολυμπιακού. Κι όμως, ακόμη και σε αυτά τα παιχνίδια στα οποίο δεν είναι τόσο «φανταχτερός» όσο μερικές εβδομάδες νωρίτερα, μπορεί και πάλι να κάνει τη διαφορά. Με τον Άρη είχε δοκάρι σε καλή δική του προσπάθεια.

Στο Περιστέρι κέρδισε το πέναλτι για το πρώτο γκολ και έκανε την μπαλιά στον Ελ Αραμπί για το δεύτερο. Με την Λαμία ήταν μέσα σε φάσεις, ανάμεσά τους και σε αυτή του πέναλτι που τελικά αποκρούστηκε. Ακόμη και εναντίον του Λεβαδειακού, μπαίνοντας αλλαγή σε ένα τελειωμένο ματς, δεν σκεφτόταν ούτε διακοπές, ούτε Κόπα Άφρικα, ούτε τίποτα! Μέχρι και από τον γκολκίπερ έκλεψε μπάλα με αυτή την ταχύτατη πίεση που ασκεί σε κάποιες φάσεις, δημιουργώντας μαζί με τον Βρουσάι ευκαιρία για τον Μαντί. Ενώ στο τέλος θα μπορούσε και ο ίδιος να σκοράρει αν έβαζε καλύτερα το σώμα του στο τελείωμα που επιχείρησε.

Αυτό το παιδί ο Ολυμπιακός θα πρέπει να βρει τρόπο να τον αντικαταστήσει για τα παιχνίδια που θα απουσιάσει. Θα είναι η παρουσία του Μαντί σε αυτό το ρόλο; Θα παίζει ο Βαλμπουενά όσο αντέχει; Θα δοθεί κάποιος ειδικός ρόλος στον Μασούρα; Θα γίνει κάτι άλλο από τον προπονητή ή κάποια ενίσχυση; Θα το ξέρουμε το προσεχές διάστημα, αλλά ο Αγκιμπού σίγουρα θα μας λείψει όσο θα προσπαθήσει να λάμψει και στα γήπεδα του Καμερούν. Κι ο Ολυμπιακός θα τον περιμένει πίσω με αγωνία, υγιή και με όσο το δυνατόν μικρότερη καταπόνηση.