Κορονοϊός: Δεν μπαίνει «λουκέτο» στα γήπεδα της Serie A

Τη στιγμή που στην Ελλάδα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε κλείσιμο των γηπέδων από τις 3 Ιανουαρίου, στην Ιταλία δεν έχουν σκοπό να βάλουν «λουκέτο» στα γήπεδά τους.

Κορονοϊός: Δεν μπαίνει «λουκέτο» στα γήπεδα της Serie A

Μολονότι η κατάσταση με την πανδημία έχει ξεφύγει και αρκετές χώρες έχουν πάρει πολύ αυστηρά μέτρα, κλείνοντας τα γήπεδα (Αυστρία, Ολλανδία), στην Ιταλία οι αρμόδιες Αρχές έχουν αποφασίσει να το παλέψουν κι άλλο, ώστε να μην μπει «λουκέτο» στις εξέδρες.

Στην Ελλάδα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε κλείσιμο των γηπέδων από τις 3 Ιανουαρίου. Την ίδια στιγμή, όμως, στην γειτονική χώρα αποφασίστηκε ότι ναι μεν αυστηροποιούνται τα μέτρα, αλλά δεν πρόκειται να κλείσουν τα γήπεδα.

Αυτό που έχουν ξεκαθαρίσει οι ιταλικές υγειονομικές Αρχές είναι ότι όσοι εισέρχονται στα γήπεδα θα πρέπει να φορούν την μάσκα FFP2 σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Αν εντοπιστεί κάποιος χωρίς να την φοράει, τότε θα τον... πονέσει αρκετά στην τσέπη, καθώς το πρόστιμο θα είναι μεγάλο.

Επίσης, δικαίωμα εισόδου στο γήπεδο θα έχουν μόνο όσοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους ή έχουν νοσήσει το τελευταίο 6μηνο.