Ολυμπιακός: Άμυνα για ρεκόρ

Για πρώτη φορά φέτος στη Super League κράτησε για τρία ματς χωρίς γκολ η άμυνα του Ολυμπιακού. Τι είχε γίνει τα προηγούμενα χρόνια, ποιο ρεκόρ κυνηγά. 

Ολυμπιακός: Άμυνα για ρεκόρ

Ο Ολυμπιακός δείχνει ξεκάθαρα ότι έχει αποκτήσει την απαραίτητη αμυντική συνοχή έτσι ώστε να φτάσει για πρώτη φορά φέτος στη σεζόν να συμπληρώσει τρεις αγώνες με την εστία του απαραβίαστη. Μέσα σε μία εβδομάδα, με τις νίκες επί του Άρη με 1-0, του Ατρόμητου στο Περιστέρι με 3-0 και της Λαμίας στο Φάληρο πάλι με 1-0.


Δεν είναι εύκολο να συμβεί κάτι τέτοιο, έστω κι αν τα δύο ματς ήταν εντός έδρας και το άλλο στο γήπεδο μιας ομάδας που είναι χαμηλά στη βαθμολογία. Δίνει, όμως, άλλη ψυχολογία διότι στην φετινή περίοδο η μοναδική περίπτωση που ο Ολυμπιακός στη Super League είχε δύο αγώνες χωρίς να δεχτεί γκολ ήταν όταν νίκησε 2-0 στην Τρίπολη τον Αστέρα και μετά είχε το 0-0 με τον Παναθηναϊκό. Και μαζί βέβαια το 3-0 στην Κωνσταντινούπολη, αλλά εδώ αναφερόμαστε στο πρωτάθλημα.


Η παρουσία του Βατσλίκ στην εστία μαζί με τους Λαλά, Ρέαμπτσιουκ, Παπασταθόπουλο, Σισέ που είναι μονίμως εδώ και καιρό η τετράδα έχει κάνει συμπαγή την άμυνα του Ολυμπιακού. Με τη βοήθεια φυσικά και των άλλων παικτών, στα χαφ, στα άκρα, αλλά και στην επίθεση. Διότι όλα παίζουν ρόλο. Και δεν είναι μόνο ότι ο Ολυμπιακός δεν δέχεται γκολ, αλλά ούτε και φάσεις. Ο Άρης είχε πέντε τελικές αλλά πραγματική ευκαιρία όχι. Ο Ατρόμητος επτά τελικές, με σημαντικότερη απειλή πριν από 0-2, με τη διπλή ευκαιρία από Κ. Παπαδόπουλο και Κουλούρη. Η δε Λαμία έφτασε κοντά στην περιοχή και έκανε πέντε προσπάθειες, αλλά μεγάλη φάση ούτε αυτή είχε στο πρόσφατο ματς.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα δύο προηγούμενα χρόνια με τον Μαρτίνς και με την κατάκτηση του τίτλου ο Ολυμπιακός είχε:

Πέρυσι μία τριάδα αγώνων με Απόλλωνα 2-0, ΟΦΗ έξω 2-0 και ΠΑΟ 1-0 τον Νοέμβριο και άλλη μία με ΠΑΣ 1-0, Ατρόμητο 1-0 εκτός και ΠΑΟΚ 3-0 τον Ιανουάριο στις οποίες έκανε σερί με μηδέν παθητικό.

Ενώ πρόπερσι ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικός αμυντικά. Με Αστέρα 1-0, ΑΕΛ στη Λάρισα 1-0 και Βόλο 5-0 στις αρχές του πρωταθλήματος. Με ΑΕΚ 2-0, Ξάνθη έξω 0-0 και Ατρόμητο 2-0 τον Νοέμβριο. Με Βόλο εκτός 0-0, με ΠΑΟ 1-0 και με Λαμία έξω 4-0 τον Δεκέμβρη και Γενάρη. Αλλά και μία φορά με τέσσερα ματς χωρίς παθητικό, κάτι που μπορεί να φτάσει και φέτος στη Ριζούπολη. Με Ατρόμητο 1-0 στο Περιστέρι, Πανιώνιο 4-0, ΠΑΟΚ 1-0 στην Τούμπα και Παναιτωλικό 2-0. Σε ματς που έγιναν Φλεβάρη και Μάρτη. Ενώ και στα play off, τα οποία έγιναν Ιούνιο συνέχισε πάλι με νίκη 1-0 επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα φτάνοντας το σχετικό σερί στα πέντε παιχνίδια!

Ωραία πρόκληση για την άμυνα του Ολυμπιακού όταν θα ξαναρχίσει το πρωτάθλημα με το νέο έτος. Αλλά το άμεσο είναι να μη δεχθεί γκολ με τον Λεβαδειακό καθώς αν συμβεί αυτό είναι βέβαιο ότι θα προκριθεί έστω κι αν έχει χάσει στο πρώτο παιχνίδι.