Υπόθεση Σεμέδο: Στην Πόρτο δεν θέλουν να επαναλάβουν το λάθος που έκαναν με τον Ρέαμπτσιουκ!

Ο Ολυμπιακός διαψεύδει τα περί συμφωνίας του με την Πόρτο για τον Ρούμπεν Σεμέδο. Οι «δράκοι» ωστόσο είναι αποφασισμένοι να μην κάνουν το λάθος που έκαναν με τον Ρέαμπτσιουκ πριν από έναν χρόνο και να κινηθούν γρήγορα για τον Πορτογάλο στόπερ.

Υπόθεση Σεμέδο: Στην Πόρτο δεν θέλουν να επαναλάβουν το λάθος που έκαναν με τον Ρέαμπτσιουκ!

Δεν έχει βάση η πληροφορία που ήρθε από την Πορτογαλία και έλεγε ότι ο Ολυμπιακός ήρθε σε συμφωνία με την Πόρτο για δανεισμό του Ρούμπεν Σεμέδο έως το καλοκαίρι και ότι τον Ιούνιο υπάρχει υποχρεωτική οψιόν αγοράς 5,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Από την άλλη, όμως, δεν αποτελεί μυστικό ότι ο Σεμέδο θα κατέληγε στην Πόρτο το καλοκαίρι αν δεν προέκυπτε η εξωγηπεδική περιπέτεια τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου.

Η πορτογαλική ομάδα ασχολείται σοβαρά με τον στόπερ του Ολυμπιακού. Κι αυτό που προκύπτει από την Ιβηρική Χερσόνησο είναι ότι στην Πόρτο θα επιδιώξουν να ξεμπερδέψουν το συντομότερο δυνατόν με τον Σεμέδο. Να τον κάνουν δηλαδή δικό τους ακόμα και εντός της επόμενης εβδομάδας, αμέσως μετά τα Χριστούγεννα.

Βέβαια, για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να έρθει και η κατάλληλη πρόταση στον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες δεν πρόκειται να αφήσουν τον ποδοσφαιριστή τους να φύγει δίχως το ανάλογο αντίτιμο.

Απλώς, αυτό που μπορεί να αντιληφθεί ο οποιοσδήποτε είναι ότι στην Πόρτο δεν θέλουν να επαναλάβουν ορισμένα λάθη του παρελθόντος, όπως για παράδειγμα ο κακός χειρισμός τους στην υπόθεση του Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ πριν από ακριβώς έναν χρόνο.

Θυμίζουμε ότι όταν ο Ολυμπιακός βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με την Πάσος Φερέιρα για τον Μολδαβό αριστερό μπακ, μπήκε ξαφνικά σφήνα η Πόρτο προτάσσοντας κάποια δικαιώματα που είχε στον ποδοσφαιριστή.

Ωστόσο, το χειρίστηκε με... άτσαλο τρόπο. Ούτως ή άλλως ο Ρέαμπτσιουκ έχοντας μιλήσει με τον Μαρτίνς και τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, είχε καταλάβει ότι η καριέρα του θα εκτοξευόταν αν επέλεγε τον Πειραιά και όχι το «Ντραγκάο». Στην Πόρτο ήθελαν να τον αφήσουν δανεικό για έξι μήνες στην Πάσος Φερέιρα και θα έβλεπαν το περασμένο καλοκαίρι αν θα τον έπαιρναν στην προετοιμασία τους! Αφήστε δε που για κάποιον ανεξήγητο λόγο έδιναν μία εντύπωση στην Πόρτο ότι δεν ήθελαν με τίποτα να δουν τον παίκτη ντυμένο στα ερυθρόλευκα.

Περνώντας ο καιρός διαβάζαμε ολοένα και περισσότερα ρεπορτάζ των «δράκων» που παραδέχονταν ότι πήγαν με λανθασμένο τρόπο να δελεάσουν τον Ρέαμπτσιουκ και στο τέλος έφαγαν τα... μούτρα τους. Άλλα ρεπορτάζ σημείωναν ότι κακώς στην Πόρτο έδιναν την εντύπωση στον Όλεγκ ότι δεν θα του δινόταν η ευκαιρία να παίξει στο «Ντραγκάο». Η πραγματικότητα είναι ότι το μετάνιωσαν που δεν κινήθηκαν πιο σοβαρά για την απόκτησή του, αλλά κινήθηκαν με έναν τρόπο λες και δεν επιθυμούσαν να πάει στον Ολυμπιακό.

Τί σχέση, όμως, μπορεί να έχει η υπόθεση του Ρέαμπτσιουκ με του Σεμέδο; Στα αφτιά των ανθρώπων της Πόρτο έχουν φτάσει διάφορα. Ότι για παράδειγμα ο Σεμέδο έχει μπει στο μάτι κι άλλων πορτογαλικών συλλόγων.

Κατά συνέπεια, έχοντας κατά νου τον τρόπο με τον οποίο την πάτησαν με τον Ρέαμπτσιουκ, αυτή τη φορά θα κάνουν τα πάντα για να δείξουν στον Ρούμπεν, πόσο πολύ θέλουν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους.

Για να είμαστε ειλικρινείς πάντως, η αλήθεια είναι ότι άλλη ομάδα πλην της Πόρτο δεν έχει παρουσιάσει με τόσο μεγάλη θέρμη ενδιαφέρον για τον Σεμέδο. Οπότε, σαν να βλέπουν ορισμένα... φαντάσματα στον πορτογαλικό βορρά. Βέβαια, αυτό δεν απασχολεί τον Ολυμπιακό.

Η ουσία είναι ότι αργά ή γρήγορα θα αποχωρήσει ο Πορτογάλος στόπερ από το λιμάνι και το πιθανότερο σενάριο είναι να τον δούμε στην Πόρτο, παρότι οι «δράκοι» φαντάζονται ότι μπορεί να έχει εμπλακεί και άλλη ομάδα.