ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης 3-2: Ο Κούρτιτς έσωσε πάλι τον ΠΑΟΚ με πέναλτι στο 90ο λεπτό

Ο ΠΑΟΚ με πέναλτι του Κούρτιτς στο 90’ έκαμψε την αντίσταση του αξιόμαχου Αστέρα Τρίπολης (3-2) που προηγήθηκε στο 12’, ισοφάρισε στο 60’ αλλά δεν πήρε τον βαθμό. Δύο γκολ με πέναλτι ο Κούρτιτς.

ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης 3-2: Ο Κούρτιτς έσωσε πάλι τον ΠΑΟΚ με πέναλτι στο 90ο λεπτό

Ο Αστέρας Τρίπολης έβαλε δύσκολα στον ΠΑΟΚ στην άδεια Τούμπα. Πέτυχε δύο γκολ αλλά οι γηπεδούχοι με εύστοχο πέναλτι (δόθηκε σε αχρείαστο τάκλιν του Γκαρσία στον Κρέσπο) του Κούρτιτς στο 90’ πήραν τη νίκη με 3-2. Ο Σλοβένος και πάλι με πέναλτι στο 48’ είχε κάνει το 2-1.

Ο Αστέρας Τρίπολης παρατάχθηκε στην Τούμπα με επιθετικό σχήμα και αφού στο ξεκίνημα γλίτωσε το γκολ από στημένη μπάλα (θύμισε τα περσινά γκολ του ΠΑΟΚ σε στημένες φάσεις), κατάφερε να ισορροπήσει, να κρατήσει μπάλα, να βγει ωραία μπροστά και να σκοράρει με τον εξαιρετικό Σονί στο 12’.

Ο ΠΑΟΚ έδειξε να αιφνιδιάζεται από τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας της Τρίπολης, που είχε καλές συνεργασίες με τον Σονί να είναι κινητικός και επικίνδυνος και τα ακραία μπακ να ανεβαίνουν ψηλά. Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους, προσπάθησαν κυρίως από στημένες μπάλες για κάτι καλό αλλά τελικά βρήκαν το γκολ με τον Άκπομ (ωραία ενέργεια και σουτ) στο φινάλε του πρώτου μέρους (43’).

Μάλιστα στο ξεκίνημα της επανάληψης, σε μια φάση που δεν...μύριζε γκολ, ο Αουγκούστο πήρε το πέναλτι και έβαλε σε θέση οδηγού τον ΠΑΟΚ ο Κούρτιτς (48’) αλλά ο Αστέρας Τρίπολης που ήταν καλός και...ακομπλεξάριστος στην Τούμπα, απάντησε στο 60’ με τον Χριστόπουλο σε μια φάση όπου η άμυνα του ΠΑΟΚ...κοιμήθηκε.

Μετά τις αλλαγές του Λουτσέσκου, ο ΠΑΟΚ έγινε πιο επιθετικός, είχε ένα καλό διάστημα όπου χάθηκαν ευκαιρίες για γκολ, με τον Αστέρα να προσπαθεί να...χτυπήσει στην κόντρα και να πάρει τη νίκη.

Δεν τα κατάφερε τελικά να πάρει ούτε τον βαθμό, αφού ο Γκαρθία έκανε αχρείαστο πέναλτι στον Κρέσπο και ο Κούρτιτς ξανά, αυτή τη φορά στο 90’ έγραψε το 3-2 και πάλι με γκολ από την «άσπρη» βούλα.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο Τούμπας

ΠΑΟΚ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 3-2

Διαιτητής: Κουτσιαύτης (Άρτας)

Σκόρερ: 43’ Άκπομ, 48’, 90’ Κούρτιτς – 12’ Σονί, 60’ Χριστόπουλος

Κίτρινες: Μουνάφο, Άλβαρες, Σβαμπ, Καρμόνα, Γκαρσία

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης – Λύρατζης, Μιχάι (71’ Ίνγκασον), Κρέσπο, Σίντκλεϊ – Τσιγγάρας (71’ Σβαμπ), Κούρτιτς – Άντρια Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ (71’ Μπίσεσβαρ), Ντάγκλας Αουγκούστο – Άκπομ

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Τσιφτσής – Καρμόνα (91’ Μπενίτο), Καστάνιο, Χριστόπουλος, Άλβαρες – Βαλιέντε (91’ Ιγκλέσιας), Μουνάφο – Κρέσπι (81’ Γκαρσία), Σίτο (46’ Τιλίκα), Σονί – Μπαράλες (68’ Ριέρα)