Ολυμπιακός: O Κώστας Μανωλάς και η πιθανότητα επαναφοράς του σχήματος με τρεις στην άμυνα

Η έλευση του Κώστα Μανωλά στον Ολυμπιακό έχει δώσει τροφή για νέα σενάρια περί επιστροφής στο σχήμα με τρεις στόπερ, αλλά η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική.

Ολυμπιακός: O Κώστας Μανωλάς και η πιθανότητα επαναφοράς του σχήματος με τρεις στην άμυνα

Εύλογα έχουν δημιουργηθεί ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο ο Πέδρο Μαρτίνς θα χωρέσει τον Κώστα Μανωλά με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο και τον Παπέ Σισέ που είναι οι βασικοί κεντρικοί αμυντικοί του Ολυμπιακού.

Ο Μανωλάς επέστρεψε στην Ελλάδα για να πάρει φανέλα βασικού και να ηγηθεί της άμυνας των Πειραιωτών. Βέβαια, σε πρώτη φάση αυτό που προέχει είναι να βρεθεί στον απαιτούμενο βαθμό αγωνιστικής ετοιμότητας, έτσι ώστε να δώσει τον πρώτο του αγώνα με το ξεκίνημα του 2022. Για το ματς της Ριζούπολης στις 5 Ιανουαρίου θα πρέπει να κρατήσουμε μία επιφύλαξη, αλλά μικρή σημασία έχει το πότε θα (ξανα)κάνει ντεμπούτο με τα ερυθρόλευκα.

Αυτό που παρουσιάζει ενδιαφέρον έχει να κάνει με το πώς θα διαχειριστεί τις τρεις «κολόνες» ο Μαρτίνς. Ήδη άρχισαν διάφορα σενάρια περί επαναφοράς του σχήματος με την τριάδα στην άμυνα (3-4-3). Ποια είναι η πραγματικότητα;

Στην παρούσα φάση δεν έχει περάσει από το μυαλό του Πορτογάλου τεχνικού το συγκεκριμένο σχήμα.

Κι επίσης, θα πρέπει να έχουμε και κάτι άλλο κατά νου: Ο Παπέ Σισέ τον επόμενο μήνα θα φύγει για το Καμερούν, ώστε να λάβει μέρος στο Κόπα Άφρικα. Οπότε, το δίδυμο που θα βλέπουμε τον Ιανουάριο θα είναι οι Μανωλάς και Παπασταθόπουλος, με τον Μπα να αποτελεί μία καλή εναλλακτική επιλογή και τον Αβραάμ Παπαδόπουλο να είναι η τέταρτη λύση.

Όταν επιστρέφει ο Σισέ από το Κόπα Άφρικα αρχές Φεβρουαρίου, τότε ο Μαρτίνς θα τα βάλει κάτω, θα δει ποιοι παίκτες είναι σε καλύτερη κατάσταση και αναλόγως θα πράξει.

Προς το παρόν, το σχήμα με τριάδα στην άμυνα είναι κάτι που δεν βρίσκεται στις προτεραιότητες του Πορτογάλου τεχνικού.